Vertaa 50-50000€ yksityislainat

Löydä edullisin yksityislaina vertaamalla

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Yksityislainat netistä

Yksityislainat antavat joustoa Yksityislainat saattavat tulla tarpeeseen, kun tarvitaan pikaisesti rahaa esimerkiksi remonttiin tai jonkin hieman arvokkaamman tuotteen hankintaan eikä pikalaina riitä. Yksityislainaa on usein hieman hankala määrittää. Monesti yksityislainoihin lasketaan niin pikalainat kuin kulutusluototkin. Usein ohjenuorana pidetään sitä, että yksityislainat ovat pikalainoja suurempia ja maksuaika on pidempi. Yksityislainaan ei silti yleensä tarvita vakuuksia ja lainapäätös tehdään nopeasti. Suuruudeltaan yksityislainat vaihtelevat 100 eurosta aina 20 000 euroon asti. Yksityislainaa saadakseen pitää yleensä täyttää useampia ehtoja kuin pikalainaa hakiessa. Myös monet pikalainaa myöntävät yritykset tarjoavat yksityislainoja. Esimerkkinä yksityislainan tarjoajista mainittakoon Halens Yksityislaina, Cellbes yksityislaina tai Ellos yksityislaina.

Pääpiirteissään yksityislainat ovat siis vakuudetonta lainaa. Yksityislainaa hakiessa tulee hakijan täyttää suurempia vaatimuksia kuin esimerkiksi pikalainaa hakiessa. Usein tulotasonsa joutuu selvittämään huomattavankin tarkasti. Jotkin yritykset haluavat nähdä esimerkiksi edellisten kahden kuukauden palkkakuitit. Toki on olemassa myös pienempiä yksityislainoja, joiden ehdot ovat hieman lievemmät. Yksityislainan hakijalla tulee olla riittävästi ikää sekä säännölliset tulot.

 

Yksityislainan hakijalta tarkistetaan aina luottotiedot ja kuukausittaisten bruttotulojen tulisi ylittää tietty summa, esimerkiksi 1000 euroa. Hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen henkilötunnus. Lainanhakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, mutta useissa tapauksissa ikäraja on korkeampi, esimerkiksi 25 vuotta.

 

Yksityislainaa haetaan yleensä Internetin kautta. Yksityislainan saaminen tilille kestää yleensä hieman kauemmin kuin pikalainan, sillä monet yritykset lähettävät lainasopimuksen asiakkaalle allekirjoitettavaksi. On olemassa myös yksityislainaa tarjoavia yrityksiä, jotka noudattavat pikalainojen toimintaperiaatetta. Yksityislainat maksetaan yleensä takaisin tasaerissä. Monet yritykset tarjoavat kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa, jolloin pitää maksaa ainoastaan lainan korot. Yksityislainat voidaan jakaa kahteen luokkaan. Pikalainojen kokoiset pienet summat ovat suuruudeltaan noin 50 – 1000 euroa. Näiden pienten yksityislainojen takaisinmaksuaika on yleensä kaksi viikkoa tai kuukausi, ja ne ovat todellisilta vuosikoroiltaan erittäin kalliita. Suuremmat, noin 1000 – 5000 euron (toki paljon suurempiakin summia on tarjolla markkinoilla) yksityislainat soveltuvat isompiin hankintoihin, esimerkiksi kodinelektroniikkaan tai matkoihin. Myös suuremmat yksityislainat ovat vakuudettomia ja niiden maksuajat ovat pidemmät. Todellinen vuosikorko on suuremmissa summissa pienempi kuin kuin pieniä summia lainatessa.

Yksityislainojen vertailu

Yksityislainaa haettaessa kannattaa aina kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Monet yritykset mainostavat ilmoittaen, että kaikkien lainojen korkoprosentti on esimerkiksi 29 %. Todellinen vuosikorko on kuitenkin normaaleja korkoprosentteja suurempi. Lainoihin sisältyy usein ’’piilokuluja’’, kuten erilaisia lainanhoito- ja laskutusmaksuja. Todellinen vuosikorko nousee pienissä lainoissa helposti yli sataan prosenttiin, kun taas suuremmissa lainoissa vuosikorko liikkuu kymmenestä prosentista ylöspäin, mutta on normaalisti noin 30 %.

 

Kulutusluotot kannattaa aina vertailla ja kilpailuttaaYksityislainoja tulee aina kilpailuttaa ja vertailla kuten muitakin lainoja. Korot ja ehdot voivat vaihdella yritysten välillä merkittävästikin. Myös laina-aika ja lainattava summa vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Onkin hyvä rauhassa puntaroida tarvittavan lainan määrää ja omaa lainanhoitokykyä. Lainojen vertaileminen onkin huomattavasti enemmän aikaa vievää kuin hakemuksen lähettäminen. Lainoja kilpailuttamalla varmistetaan, etteivät yksityislainat pääse yllättämään todellisilla vuosikoroillaan. Pientä vaivaa näkemällä saattaa säästää yllättävänkin paljon rahaa.

 

Yksityislainamarkkinoilla on monenlaista toimintaa ja menneinä vuosina myös suoranaisista huijauksista on ollut mainintoja. Onkin suositeltavaa käydä tutustumassa eri sivustoihin, joissa vertaillaan eri lainanantajia. Kyseisillä sivuistoilla on myös paljon keskustelua yksityislainoista, joissa yksityislainoja lainanneet jakavat mielipiteitään ja kertovat kokemuksistaan.

 

Yksityislainaa ei tule hakea, jollei hakijalla ole säännöllisiä tuloja. Maksamattomista lyhennyksistä saattaa seurata maksuhäiriömerkintä. Jos koet, että sinulla on vaikeuksia selvitä lainan takaisinmaksusta, ota heti yhteyttä lainanantajaan. Useimmiten lainanantajan kanssa pystyy sopimaan maksuaikataulusta.

 

Oletko joskus käyttänyt yksityislainaa? Onko kaikki mennyt kuten pitääkin? Mitä lainanantajaa suosittelisit tai mitä puolestaan kehottaisit karttamaan? Kommentoi ja keskustele yksityislainoista alla.Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun