Vertaa lainojen vuosikorkoa

Vertaa lainat ja katso halvin vuosikorko

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

[[mainos_auto]]

Lainojen vuosikorko

Todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki lainan kulutTodellinen vuosikorko tarkoittaa korkoa, jonka maksaisit lainasummasta, jos laina-aika olisi yhden vuoden. Todellisen vuosikoron ilmoittaminen on yksi vastuullisen luotonantajan tunnusmerkkejä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että jotkut luotonantajan saattavat käyttää todellisen vuosikoron laskemiseen eri laskentakaavaa, jolloin todelliset vuosikorot eivät ole enää vertailukelpoisia. Tällä sivustolla olevien kaikkien lainojen vuosikorot on laskettu Työ- ja elinkeinoministeriön suosittelemalla kaavalla ja ovat siksi vertailtavissa keskenään. Työ- ja elinkeinoministeriö suosittelee pikavippien todellisen vuosikoron laskemiseen eksponentiaalista kaavaa, jossa otetaan huomioon lainan niin sanottu ”korkoa korolle”-ominaisuus.

 

Esimerkiksi asuntolainojen korot ovat muutaman prosentin luokkaa, kun taas pikavipeissä todellinen vuosikorko voi olla jopa kymmeniä tuhansia prosentteja. Vaikka todellinen vuosikorko on suunniteltu lainojen vertailemiseen, ei lainanhakijan tule kiinnittää huomiota yksin siihen. Tärkeämpänä lainanhakijan kannalta on tietää mitä kuluja lainasta tulee, millaisissa erissä ne tulee maksaa ja ennen kaikkea osata mitoittaa laina omien tarpeiden ja maksukyvyn mukaan.

Työ- ja elinkeinoministeriö: Todellinen vuosikorko

[[mainos_336_1]][[mainos_336_2]]


Lainojen vuosikorko on yksi tapa vertailla lainojen suuruutta. Käytätkö sinä vuosikorkoa määritellessäsi itse mikä on edullisin laina? Vai merkitseekö sinulle enemmään lainan kulut euromääräisesti?

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun