Vertaa 500-50000e venelainat

Vertaa ja katso sopivin venelaina sinulle

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Venelaina hakeminen netistä

Veneen hankinnan voi rahoittaa venelaina-nimisellä kulutusluotolla. Monet rahoitusyhtiöt tarjoavat myös mahdollisuutta maksaa osamaksulla. Kulutusluotot ovat lyhytaikaista lainaa, johon ei aina tarvita vakuuksia.

VenelainaOstettavaa venettä voi kuitenkin käyttää lainan vakuutena. Mitä paremmat vakuudet lainan takaisinmaksusta lainanhakija pystyy tarjoamaan, sitä edullisempi on laina, sillä korkomarginaali on pienempi. Mahdollista vaihtovenettä voi myös käyttää käsirahana. Tämä vaikuttaa myös lainan hintaan.
 

Venelaina, joka otetaan kulutusluottona on yleensä turvallista, joustavaa ja vaivatonta lainaa. Kulutusluoton voi räätälöidä lainanhakijan tarpeiden mukaan. Laina maksetaan yleensä takaisin tasasuurissa erissä. Usein lyhennyksiä voi maksaa kerralla enemmän ja myös koko lainan maksaminen kerralla on mahdollista, mikäli siihen tarjoutuu tilaisuus. Jotkut lainanantajat vaativat tästä erillistä maksua.
 

Kulutusluottoja, joihin venelaina usein kuuluu, voi saada vakuuksien kanssa tai ilman vakuuksia. Pankit laskevat korkomarginaalin asiakkaan maksukyvyn mukaan, joten jos asiakkaalla on tarjota vakuudet, lainalle ovat lainan kokonaiskustannukset pienemmät. Vakuudettomat lainat ovat aina vakuudellisia lainoja kalliimpia.
 

[[mainos_auto_left]]Kuten jotkut autoliikkeet, myös veneliikkeet tarjoavat mahdollisuutta ostaa vene osamaksulla. Osamaksulla voi rahoittaa jopa 80 % veneen kokonaishinnasta. Myös osamaksulla maksaessa vene toimii vakuutena. Osamaksua varten tarvitaan käsiraha tai mahdollinen vaihtovene voi toimia käsirahana. Useat veneliikkeet hoitavat luoton hakemisen ja tilin avaamisen veneen ostajan puolesta. Osamaksuerän suuruus riippuu takaisinmaksuajasta, joka veneitä ostettaessa saattaa olla pitkä. Osamaksulla veneen ostava on aina käteisasiakas ja sitä on hyvä käyttää hyödyksi hintaneuvotteluissa.

Venelainaan ja sen hakemiseen tulee suhtautua kuten muuhunkin kulutusluoton hakemiseen. Aluksi kannattaa miettiä luoton todellinen tarve ja sen suuruus. Omaa taloudellista tilannetta pitää tutkailla ja sen mukaan päättää, miten pystyy maksamaan lainaa takaisin. Kulutusluotto on yleensä joustava ja turvallinen lainaamistapa, eikä siitä aiheudu odottamattomia yllätyksiä, kunhan vain tekee taustatyön kunnolla. Tasasuuret takaisinmaksuerät mahdollistavat sen, että lainaerien suuruus ja lukumäärä tiedetään etukäteen.
 

Kulutusluottoja on kuitenkin monenlaisia ja niiden ehdot ja kustannukset vaihtelevat lainantarjoajien välillä. Kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, joka on paras tapa saada selville lainan todellinen hinta. Vuosikorkoon lasketaan yhteen korot ja kaikki lainaan liittyvät maksut, jonka jälkeen ne suhteutetaan takaisinmaksueriin. Erilaiset hoito- ja käsittelykulut saattavat nostaa lainan todellista vuosikorkoa huomattavastikin.

Venelainan hakeminen

[[mainos_auto_right]]Venelaina on kuten muutkin lainat, joten sen myöntämisen peruskriteerit ovat samat kuin muidenkin lainojen. Lainanantaja tarkistaa aina hakijan lainanhoitokyvyn ja luottotiedot. Jos on aikaisemminkin hoitanut asioitaan samassa pankissa, josta venelainaa haetaan, vaikuttaa tämäkin lainapäätökseen. Pankkiasioiden keskittäminen samaan pankkiin tarkoittaa usein parempia lainaehtoja.

Ennen lainanhakemista kannattaa lainoja kilpailuttaa ja vertailla tarkkaan eri lainanantajien tarjoamia palveluita. Kilpailu lainamarkkinoilla on kovempaa kuin koskaan, joten vertailemalla lainoja saattaa lainanhakija säästää huomattavastikin rahaa. Koskaan ei kannata ottaa ensimmäistä tarjottavaa lainaa, vaan eri vaihtoehtoja tulee rauhallisesti ja kylmäpäisesti punnita.
 

Venelainaa myöntävät niin pankit kuin muutkin rahoituslaitokset. Markkinoilla on kaikenlaisia toimijoita, joten kannattaa olla tarkkana, mistä lainansa ottaa. Jo kauan rahoituksessa toimineet yritykset ovat yleensä luotettavia ja palveluiltaan korkeatasoisia. Toisaalta alati kasvava kilpailu asiakkaista saa aikaan erittäin kilpailukykyiset hinnat markkinoille.
 

Venelainan hakeminen on tänä päivänä hyvin helppoa. Suurin osa lainanantajista tarjoaa mahdollisuuden täyttää venelainahakemuksen suoraan kotisivuillaan. Hakemusten käsittely on nopeaa ja, mikäli hakemus hyväksytään, rahat ovat nopeasti käytettävissä. Hakemuksen voi monesti täyttää myös rahoitusyhtiön konttorissa ja joissain tapauksissa veneliikkeessä. Markkinoilla on myös paljon yrityksiä, jotka toimivat täysin Internetissä.
 

Internetiä on muutenkin hyvä käyttää venelainavertailua tehdessä. Eri sivustot tarjoavat asiantuntevaa tietoa eri lainanantajista. Näiltä sivuilta voi usein lukea myös muiden lainaajien kokemuksista.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun