Velkavipu sijoituksessa

Lainan korkotaso

Velkavipu on aktiivisen sijoittajan työkalu, joka oikein käytettynä mahdollistaa tavallista paremmat tuotot. Vastaavasti tulee muistaa, että velkavivun käytön epäonnistuminen tarkoittaa tavallista suurempia tappioita. Sijoitusriskit kasvavat aina silloin, kun käytetään lainarahaa eli velkavipua sijoitustuotteiden ostamiseen. Hyvän sijoitusvainun omaavat kokeneet sijoittajat kykenevät kuitenkin käyttämään velkavipua kohtuullisella riskillä tasaisen lisätuoton hankkimiseksi.

Velkavivun sijoitusriskiä voi osaltaan hallita vivutuksessa käytettävän lainarahan valinnassa. Sijoituslainoja tarjoavat sekä nopeaan rahoitukseen erikoistuneet rahoitusyritykset kuin perinteiset pankit. Pankit eivät välttämättä ole kovinkaan usein se paras mahdollinen vaihtoehto, sillä sijoituslainan saanti voi kestää liian pitkään, eikä pankkien tarjoama korkokaan ole riskisijoitukselle aina kovin kilpailukykyinen. Joustavan sijoituslainan hankinnassa kannattaa ottaa huomioon myös modernit lainatarjoajat, joiden lainatarjoukset on helppo kilpailuttaa lainavertailupalvelun avulla. Nopeaan lainarahaan erikoistuneet lainatarjoajat mahdollistavat lainan nostamisen parhaimmillaan muutamissa minuuteissa.

Muista tehdä sijoitustuottolaskelma

Velkavipu on kannattava työkalu vain silloin, kun vivutuksen avulla saadut tuotot ylittävä käytetyn lainan todellisen koron kustannukset. Usein tuottoa saadaan osinkoina tai finanssituotteiden nopeina arvonnousuina. Vivutuksella saatuun kokonaistuottoon lasketaan kaikki arvonnousut, ja tätä lukua verrataan kustannuksiin.

Yksinkertaisimmillaan sijoituslainan todellinen vuosikorko kertoo sen voittoprosentin, johon velkavivun avulla on vähintään pystyttävä. Jos sijoituslainan todellinen vuosikorko on 7 %, on sijoitusten tuotettava vuositasolla yli 7 % kokonaistuottoa. Laskelmissa on erittäin tärkeää ottaa huomioon kaikki mahdolliset lainanhallintaan ja sijoitustoimintaan liittyvät kulut, jotta laskelma ei vääristyisi.

Esimerkiksi osakemarkkinoiden vuotuinen tuottoprosentti vaihtelee paljon riippuen osakelajista. Tuottoisan velkavipusijoituksen tekeminen edellyttää hyvää toimialaosaamista, jotta pystyy analysoimaan ja ennakoimaan sijoituksensa kasvuprosentin. Sijoituslainaa otetaan yleensä sellaisiin kohteisiin, joitta kokonaistuotto ylittää kymmenen prosentin rajapyykin.

 

Riskikartoituksella minimoidaan tappioriskiä

Velkavivun käyttöä ei pidä koskaan ajatella nopeana oikotienä rikkauksiin. Tappioiden riski on suuri, joten velkavipua on käytettä vain harkiten ja hyviksi tiedettyihin sijoituskohteisiin, joihin juuri sillä hetkellä ole likvidejä varoja sijoittaa. Velkavipu ei ole passiivisen sijoittajan työkalu, vaan sijoituskohteita on seurattava herkeämättä.

Velkavivun käyttö ei saa aiheuttaa suuria riskejä omalle henkilökohtaiselle taloudelle. On aina laadittava varasuunnitelma sille, miten toimitaan, mikäli oletettu arvonnousu ei toteudu. Sijoituslainan kulut on aina kyettävä maksamaan, kävi sijoitusten kanssa miten tahansa. Täysin varmaa sijoituskohdetta ei ole olemassa, joten epävarmuutta sijoituksensa onnistumisesta on kyettävä sietämään.

Sijoituslaina on oivallinen mahdollisuus niille sijoittajille, jotka kykenevät havaitsemaan markkinoiden trendejä ja osaavat hyödyntää selkeitä arvonnousutilanteita tehokkaasti. Nopeasti myönnettävä sijoituslaina, jonka voi maksaa arvonousun realisoinnin jälkeen nopeasti pois ilman suuria lisäkuluja, mahdollistaa lisätuottojen saamisen.Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun