Vertaa vakuudettomat lainat

Autamme sinua löytämään edullisin vakuudeton laina

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Vertaa ja lähetä hakemus, 3 askelta

Valitse lainasumma ja aika
Vertaa lainoja
Valitse sinulle sopivin

Vakuudettomat lainat

Vakuudettomat lainat ovat lainoja, joiden maksun vakuudeksi lainaa tarjoava yritys ei vaadi ollenkaan vakuuksia. Isoimmissa lainoissa vakuus voi olla esimerkiksi omistamasi talo tai ajoneuvo. Joillekin yrityksille riittää myös takaajan takaus siitä, että lainan ottaja saa maksettua lainansa takaisin sovittuna aikana.

Vakuudettomat lainatJos lainanottaja ei maksa lainaansa takaisin, lainaa antaneella yrityksellä on oikeus ottaa vakuus itselleen korvauksena lainatuista rahoista. Takaajan tapauksessa takaaja on vastuussa lainan maksusta takaisin, jos lainan maksaja ei sitä itse pysty tekemään. Vakuudettomat lainat voivat siis olla riski lainaa tarjoaville yrityksille, mutta ne ovat lainanottajille yleensä parempi vaihtoehto.
 

Pikalainoja myöntävät yritykset ovat tänä päivänä siirtyneet myöntämään yhä suurempia lainoja ja joustoluottoja. Pikalainan saamiseen et koskaan tarvitse takaajia tai vakuuksia, mutta korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa. Erityisesti suurempaa yksityislainaa hakevan tulee täyttää ehtoja, jotka lainanantaja on asettanut. Tärkein lainan saamisen ehto on aina täysi-ikäisyys, mutta jotkin yritykset voivat vaatia lainansa hakijoilta myös 20-30 vuoden ikää. Vakuudettomat lainat ja niiden saaminen vaatii yleensä myös esimerkiksi tietyn suuruisia kuukausituloja. Usein jo pienetkin bruttotulot riittävät ja myös eläkkeen saaminen lasketaan tuloksi. Myös se, että olet ollut vippiyrityksen asiakas aikaisemmin ja olet hoitanut laina-asiasi hyvin, vaikuttaa myös esimerkiksi siihen summaan, jonka yritys on valmis lainaamaan sinulle ilman vakuuksia.
 

Vakuudettomat lainat aiheuttavat lainaa myöntäville yrityksille yleensä ylimääräisiä ponnisteluja. Ennen kuin laina voidaan myöntää, yksityislainoja tarjoavat yritykset tarkistavat yleensä lainanhakijan luottotiedot luottotietojen rekistereistä tai muista lähteistä. Jos lainanhakijalla on aikaisempi merkintä luottotiedoissa, vakuudettomat lainat eivät yleensä tule kysymykseen, eikä lainaa myönnetä. Yksityislaina voidaan jättää myöntämättä myös esimerkiksi sen takia, jos tulot ovat liian pienet tai jos lainanhakijalla on jo ennestään voimassa olevia lainoja. Jos lainanhakija antaa vakuudekseen jotain konkreettista, esimerkiksi talon, auton tai takaajan takuun, saattaa hakija saada yksityislainaa myös maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Täysin vakuudettomat lainat kuitenkin vaativat yleensä puhtaat luottotiedot.
 

Vakuudettomat lainat ovat suuruudeltaan 5000-20000 euroa ja niitä voidaan ottaa monista eri syistä. Esimerkiksi auton osto, asunnon remontointi ja kunnostus tai muu taloudellisen tilanteen parantaminen tai tarve lomamatkasta kodinkoneiden ostoon voi olla syynä yksityislainan hakemiselle. Kun sinun pitää hakea lainaa, on sinulla siis monia vaihtoehtoja, joista valita parhaat juuri itsellesi. Kannattaa kuitenkin vertailla summia, maksuaikoja sekä korkoja ennen yksityislainan ottamista. Vakuudettomat lainat ja niiden lopulliset kulut nimittäin vaihtelevat paljon erilaisten yritysten välillä.
 

Vakuudettomat lainat eivät ole ilmaisia, sillä niistä koituu lainanottajalle summan takaisinmaksun lisäksi muitakin kustannuksia. Kustannuksiin vaikuttaa muun muassa lainan suuruus, laina-aika sekä se, mistä otat lainasi. Vakuudettomat lainat vaihtelevat korkojensa mukaan paljolti toisistaan – siksi onkin hyvä aloittaa lainan hakeminen hyvällä pohjatyöllä. Laina-aika vaihtelee paljon lainaa tarjoavan yrityksen mukaan ja voit myös itse vaikuttaa lainasi takaisinmaksuaikaan. Yleensä suuremmista lainoista maksetaan kerran kuukaudessa ennalta sovitus suuruista korkoa, yhteensä muutamasta kuukaudesta moneen vuoteen.
 

Vakuudettomat lainat tulevat ajankohtaisesti erityisesti silloin, kun hakijalla ei ole suuria kuukausittaisia tuloja tai muuta pääomaa, jota voisi käyttää vakuutena. Vakuudettomia lainojakin on kuitenkin erilaisia, sillä esimerkiksi jo asunnon omistaminen voi käydä vakuudeksi jonkinlaista lainaa haettaessa. Silloin et menetä vakuudeksi antamaasi asiaa lainaa antaneelle yritykselle maksuvaikeuksien sattuessa kohdalle, vaan pelkkä omistaminen riittää kertomaan kyvystäsi maksaa laina takaisin sovitussa ajassa.Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun