Vertaa 100-60000€ lainat

Vertaa ja löydä sinulle sopivin laina
-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

[[mainos_auto]]

Vakuudet lainan haussa

Jokaisen asuntolainan tai muu suurempi suuruisen lainan ottaja tarvitsee vakuuksia lainalleen. Vakuudet takaavat lainan myöntäjälle, että laina pystytään maksamaan takaisin. Kun on kyse asuntolainasta voi vakuudeksi käyttää itse ostamaansa asuntoa, mutta se ei välttämättä kata koko lainan hintaa vaan vain noin 75% asunnon arvosta. Jos lainan tarve on suurempi kuin noin 70-75% asunnon hinnasta tarvitsee kuluttaja lainan loppuosalle lisävakuuksia. Lisävakuutena voi käyttää esimerkiksi takauksia.

Vakuudettomat lainat netistä

Vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksun ja vähentävät luottoyhtiölle lainan myöntämisestä koituvia riskejä. Vakuudet ovat usein reaalivakuutta eli esim. asunto- tai pörssiosakkeita, mutta vakuuksina voi käyttää myös takauksia. Takauksessa yleensä toinen henkilö tai yritys takaa omalla omaisuudellaan lainan takaisin maksun. Henkilötakaukseen ryhtymistä kannattaa aina miettiä pitkään ja hartaasti, sillä jos lainanottajalla ei ollenkaan yhtäkkiä varaa maksaa lainaa takaisin joutuu takaaja lainan maksumieheksi. Luottolaitokset pyytävätkin yleensä henkilötakauksen ns. omavelkaisena takauksena, jossa lainan takaaja vastaa lainasta kuin omastaan. Siksi lainan takaaja voi saada maksuerän suorituspyynnön nopeasti postiluukustaan alas heti maksun eräpäivän jälkeen.
 

[[mainos_auto_left]]Vakuudet tuovat pankille turvaa ja vähentävät lainanmyöntämisestä koituvia riskejä, koska vakuudet takaavat lainan takaisinmaksua. Suurempi suuruista lainaa ei voi saada ilman vakuuksia, mutta sitä voi saada ilma takaajia. Pieniin rahatarpeisiin voi saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia pikalainoja myöntäviltä yrityksiltä. Tällaisia lainoja voi anoa nopeasti tekstiviestillä tai puhelimitse. Niissä korot ovat suuret ja laina-ajat lyhyitä. Eli käytännössä lainaraha tulee nopeasti tilille, mutta sen joutuu myös maksamaan nopeasti takaisin ja usein korkealla korolla.
 

Joskus kuluttajalla voi olla ongelmia saada kokoon vakuudet koko lainasummalle. Tässä tapauksissa kannattaa ottaa selvää rahoitusyhtiöiden käyttämistä rahoitusmuodoista, joissa käytetään vakuutena rahoituksen kohdetta (esimerkiksi leasing ja investointirahoitus). Kuluttaja voi keskustella pankin kanssa eri vakuusvaihtoehdoista.
 

Pankin annettavat vakuudet saavat yleensä vakuusarvoksi markkina-arvoa alhaisemman arvon. Eri reaalivakuuksien arvostus vakuutena voi vaihdella suuresti. Esimerkiksi osakesalkun vakuusarvo on pienempi kun saman suuruisen talletusvakuuden vakuusarvo.
 

Vakuudet lainoissaAsuntolainassa vakuutena käytetään useimmiten ostettavaa asuntoa. Asuntoa vastaan saa lainaa yleensä noin 70-75 % asunnon arvosta. Eli käytännössä asunnolle, joka maksaa esimerkiksi 100 000 euroa voi saada noin 70 000 euron suuruisen lainan ilman muita vakuuksia. Jos kuluttajan lainan tarve on suurempi, tarvitsee hänen hankkia lainan loppuosalle lisävakuuksia. Asuntolainan lisävakuutena voi toimia valtiontakaus tai pankkien myöntämä luottotakaus. Asunnon takausarvoa suurempaa lainaa voi saada myös kuluttaja, jolla on hyvä asiakassuhde pankkiin ja jota pankki pitää luotettavana ja maksukykyisenä henkilönä. Vakuutena voi myös käyttää takausta, eli toisen henkilön omaisuutta.
 

Pankkien omasta luottotakauksesta voi tiedustella suoraan pankilta. Valtion takausta voi saada asunnon ostoon, joka on tarkoitettu omaan vakituiseen käyttöön. Eli esimerkiksi sijoitusasuntoon ei voi saada valtiontakausta. Valtiontakauksesta peritään takausmaksua 2,5 % ja se voi olla suuruudeltaan enintään 85 % asunnon kauppahinnasta.
 

Vakuudet ovat usein välttämättömiä lainaa ottaessa, sillä maksukyky on tärkeä lainansaannin edellytys, koska on sekä pankin tai kuluttajan etu, että laina pystytään maksamaan takaisin ajallaan. Isomman lainan hakeminen vaatii aina vakuuksia. Vakuudet eivät aina riitä vaan lainalle pitää hankkia myös takaaja, joka takaa omalla omaisuudellaan lainan takaisinmaksun. Lainan vakuus voi olla esimerkiksi lainan avulla ostettava asunto tai muu helposti rahaksi muutettava omaisuus. Lainaa voi hakea ilma takaajia tai vakuuksia pieniä summia esimerkiksi pikalainaa tarjoavilta yrityksiltä.

 

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun