Pikavippibisnes työllistää kuluttajavirastoa

Pikavippibisnes työllistää kuluttajavirastoa

12.10.2012

Pikaluottoala on ollut kuluttajaviraston selvitysten keskiössä viime vuosina. Kuluttajaviraston lakimies Paula Hannula sanoo Taloussanomien tekemässä haastattelussa, että pikavippiala työllistää virastoa edelleen ja lisääntyvässä määrin.

Usein syynä kuluttajaviraston saamiin yhteydenottoihin on asiaton markkinointi. Pikalainayritykset markkinoivat kuluttajien mielestä liian aggressiivisesti ja harhaanjohtavasti.

 

Kuluttajatutkimuslaitoksen tutkija Liisa Peura-Kapanen arvioi parhaillaan meneillään olevaa pikaluottoyhtiö Egen mainoskampanjaa vastuuttomaksi. Egen mainoskampanjassa mainostetaan vippiä, josta saa alennusta, mikäli sitä suosittelee kaverille.

Peura-Kapanen pitää vastuuttomana sitä, että kampanjalla kalastellaan selvästi erityisesti nuoria, joilla ei vielä ole taitoja oman taloutensa hallintaan. Nuorilla velkaongelmat ovatkin kasvaneet.

 

Kuluttajavirastossa odotetaan tulevan lakipäätöksen vähentävän valituksia pikavippiyrityksistä. Parhaillaan eduskunnan talousvaliokunta käsittelee kahta lakialoitetta. Toinen kieltäisi pikavipit kokonaan ja toinen asettaisi niille korkokaton.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun