Näissä ammattiryhmissä otetaan eniten pikalainoja

Näissä ammattiryhmissä otetaan eniten pikalainoja

17.09.2018

Etua.fi -lainapalvelusivuston tekemän tutkimuksen mukaan eniten lainoja hakivat miehistä yrittäjät ja naisista lähihoitajat. Pikalainoja ja kulutusluottoja haetaan melko tasaisesti kaikista tuloryhmistä ja ammattiryhmistä. 

Etua.fi lainasivuston tekemän selvityksen mukaan matalapalkka-alat eivät olleet lainahakemuksessa yliedustettuna, toisin kuin pikalainoihin liittyvästä uutisoinnista voisi päätellä. Lainoja hakivat enimmäkseen ihan keskituloiset suomalaiset, ja esimerkiksi toimitusjohtajat olivat hakijoista 36. sijalla ja lähes 5 prosenttia lainanhakijoista työskenteli esimiehenä tai johtavassa asemassa. Etua.fi analysoi selvitystä vasten 46 000 lainahakemusta.

Naisista netin pikalainoja ja kulutusluottoja hakivat eniten lähihoitajat, myyjät, yrittäjät, siivoojat ja sairaanhoitajat. Miehistä taas yrittäjät, rakennusmiehet, myyjät, autonkuljettajat ja kokit. Vaikka kyseiset ammattiryhmät pitivätkin tilaston kärkeä, kaikki ammattiryhmät olivat melko tasaisesti edustettuina.

Edellisen kerran Etua.fi teki samankaltaisen selvityksen vuonna 2016, minkä jälkeen ylimmälle sijoittuvat ammattiryhmät ovat selvästi vaihtuneet. Matalapalkka-alat eivät ole enää yliedustettuina, mikä voi kertoa monesta eri muutoksesta. Kuten esimerkiksi kulutusluottojen ja pikalainojen yleistymisestä lainamuotona sekä siitä, että lainanmyöntämisessä ollaan nykyään huolellisempia, mikä saattaa vaikuttaa kaikkein matalimmin palkattujen lainanhakuherkkyyteen.

 

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun