"Korottoman lainan" todellinen vuosikorko nousi 600 prosenttiin

"Korottoman lainan" todellinen vuosikorko nousi 600 prosenttiin

29.08.2018

Kaikki korottomat ja kuluttomat lainat eivät välttämättä ole sitä miltä ne näyttävät. Iltalehden lukija kertoi ottaneensa korottoman lainan, johon kertyi kuluja niin paljon, että luoton todellinen vuosikorko nousi 600 prosenttiin.

Korottomia, kuluttomia ja ilmaisia lainoja tarjotaan uusille asiakkaille yhä useammassa pikalaina- ja kulutusluottoyhtiössä. Ilmaiset lainat ovat usein joustoluoton ensimmäinen nosto, tai sitten ihan klassinen pikavippi. Markkinoinnilla on varmasti tarkoitus tutustuttaa uusia asiakkaita lainatuotteisiin ja madaltaa kynnystä ottaa isompia lainoja. Ilmaiset lainat ovat suuruudeltaan noin 100-400 euroa, mutta jotkut firmat tarjoavat ilmaiseksi myös jopa 1000 euron luottoa.

Korottomien ja kuluttomien luottojen lainaehtoihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ilmaisena ja täysin kuluttomana markkinoitava luotto todennäköisesti onkin täysin kuluton tietyn ajan. Sen sijaan korottomana markkinoitavaan luottoon voi lisätä kuluja, ilman että pettää asiakasta. Korotonhan ei suoraan tarkoita kulutonta.

Iltalehden lukija otti korottoman lainan äkillisessä rahantarpeessa. 150 euron laina kahdeksi kuukaudeksi piti olla koroton, mutta saman tien siihen lisättiin 7,66 euroa nostokuluja. Kun rahaa ei kuulunut tilille, lukija oli Iltalehden mukaan soittanut yhtiön asiakaspalveluun, josta oli neuvottu lähettämään viesti palvelunumeroon. Lukija oli lähettänyt vietin "Ok", minkä jälkeen rahat olivat siirtyneet tilille, mutta samalla oli saapunut myös 35 euron lasku express-maksusta. Kyseisestä palvelumaksusta ei löytynyt mainintaan lainaehdoissa eikä yhtiön nettisivuilla. Kyseessä oleva laina oli Ege.fi ja yhtiö sen takana Ege Finance Oy, joka toimii Suomen lisäksi Virossa ja Tshekissä. Näin halvalta näyttäneeseen lainaa kertyi hetkessä todelliseksi vuosikoroksi 600 prosenttia. Lehden tietojen mukaan yhtiö on valittanut laskusta Suomen kuluttajaviranomaiselle.

Kuluttomia ja ilmaisia lainoja tarjoaa jo kymmenkunta eri yhtiötä uusille asiakkaille. Useimmiten ilmainen laina on ensimmäinen nosto esimerkiksi 2000 euron joustoluotosta, joka tulee sopimuksessa asiakkaan käyttöön. Joustoluotosta ei kuitenkaan usein koidu mitään kuluja, ellei sitä käytä. Ilmainen laina täytyy maksaa takaisin tietyn ajan sisällä, jotta se pysyy kuluttomana, sillä eräpäivän jälkeen esimerkiksi joustoluotosta alkaa juosta kulut ja korot. Tunnetuimpia ilmaisia lainoja on esimerkiksi Credit24 ja Suomilimiitti.

Katso täältä kaikki ilmaiset lainat.

 

 

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun