Vakuudettomat kulutusluotot yhä suuremmassa suosiossa

Vakuudettomat kulutusluotot yhä suuremmassa suosiossa

04.01.2018

Kulutusluotot ovat selvästi se lainauksen muoto, jota suomalaiset kaikkein mieluiten harrastavat. Viime vuonna niitä nimittäin otettiin selvästi kiihtyvällä tahdilla: niiden kasvuvauhti oli marraskuussa 5,7 prosenttia, kun vuotta aikaisemmin kasvu oli 4,2 prosenttia.

Vakuudettomat kulutusluotot ovat kaikkein suosituimpia, sillä niitä otettiin viime vuonna jopa yli kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Erityisen paljon kulutusluottoja otettiin netistä, mutta toki myös omista pankeista. Todennäköisesti vakuudellisia kulutusluottoja otetaan enemmän pankeista.

Kulutusluotoista suurin osa otettiin kotimaisista rahoituslaitoksista, 80 prosenttia, vaikka ulkomaistenkin rahoittajien osuus kasvoi, internet on olennaisesti kasvattanut rajojen yli lainausta. Erityisesti lainataan muilta pohjoismaisilta pankeilta ja rahoituslaitoksista, Norjasta ja Ruotsista. Edelleen kuitenkin kotimaiset luotottajat ovat etusijalla.

Suomessa kotitalouksilla on yhteensä noin 19 miljardia euroja kulutusluottoja. Lisäksi lainataan jonkin verran suoraan toisilta kotitalouksilta, mutta tällaisesta kaverilta lainaamisesta ei tietysti saada tarkkoja tietoja.

Löydä edullisimmat kulutusluotot täältä: Kulutusluottovertailu

Näyttää siltä, että kulutusluottojen, erityisesti vakuudettomien luottojen, suosio tulee tänä vuonna kasvamaan edelleen. Samaa vauhtia myös luottojen hinnat ja korot todennäköisesti hieman laskevat, mitä on tehnyt myös laajentunut kilpailu. Ulkomaiset rahoitusyhtiöt ovat laskeneet kotimaisten luotonmyöntäjien hintoja.

Asuntolainojen määrä kasvoi viime vuonna hillitysti mutta varmasti. Yhteensä suomalaisilla on asuntolainoja noin 96 miljardia euroa.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun