Jouluksi lainaa - joka kymmenes arvioi ostavansa lahjoja velalla

Jouluksi lainaa - joka kymmenes arvioi ostavansa lahjoja velalla

29.11.2017

Suomalaiset aikovat käyttää Nordean tuoreen kyselyn mukaan noin 490 euroa joulun kulutukseen. Samalla paljastui, että joka kymmenes aikoi rahoittaa joulun hankintoja lainarahalla. Etukäteen tehty kysely voi kuitenkin poiketa merkittävästi siitä, miten ihmiset lopulta käytännössä kuluttavat.

Joulun kulutus on viime vuosina noussut vuosi vuodelta, mutta tänä vuonna näyttää ainakin Nordean kyselyn perusteella siltä, että se tipahtaa ensi kertaa pitkään aikaan. Tulos on yllättävä sikäli, että talous on tänä vuonna merkittävästi kohentunut ja ihmisten luottamus niin valtion kuin omaankin talouteensa on ihan hyvää luokkaa jo. Tänä vuonna aiotaan kuluttaa noin 490 euroa jouluun, 290 euroa joululahjoihin ja 200 euroa muuhun jouluhässäkkään, kuten ruokaan ja herkkuihin. Aiemmin kulutus on ollut reilut 500 euroa per kotitalous.

Lainarahalla aikoo joulua rahoittaa joka kymmenes, mutta käytännössä joulunpyhien lähestyessä tilanne voi olla toinen. Voi olla, että lahjoja ostetaankin viime tipassa luotolla tai joulun kulutukseen otetaan pieni laina tai kulutusluotto. Jouluksi helppo laina voisi olla esimerkiksi ilmainen pieni vippi, joita tarjoaa jo kymmenkunta eri lainafirmaa.

Lue lisää: Kuluton laina

Joulun kulutusta helpottaa usean kohdalla joulukuun alussa luovutettavat veronpalautukset. Mutta mikäli näitä ei tule, joulun ja uudenvuoden ajan lisääntynyt kulutus täytyy kattaa jollain. Jos taloudessa ei ole joustoa, se jousto voi tulla vaikkapa pienestä joustoluotosta.

 

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Mikä on Suomen pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun