Ferratum Bankin uusi toimitusjohtaja: pikavippibisnes on fintechiä

Ferratum Bankin uusi toimitusjohtaja: pikavippibisnes on fintechiä

04.09.2017

Ferratum Bankin uusi toimitusjohtaja, Jussi Mekkonen, tulee Nordean henkilöasiakasliiketoiminnasta. Mekkosen mukaan Ferratum on paljon muutakin kuin pikalainafirma: se on uuden ajan fintech-liiketoimintaa, joka tulee muuttamaan markkinoita vielä enemmän.

Ferratum Bankin uusi toimitusjohtaja aloittaa Maltan pääkonttorissa pian. Ferratum Bank kuuluu Ferratum Groupiin, joka on suomalainen, mutta Frankfurtiin pörssiin listattu monialainen rahoitusalan yhtiö. Ferratumilla on rahoitusalan toimintaa vaihtelevasti 25 eri maassa pääasiassa Euroopassa. Sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Ferratumin pääbisnes on kuluttajalainoissa, eli pikalainoissa, joista se tunnetaan Suomessakin parhaiten. Lisäksi yhtiö tarjoaa yrityslainoja, pankki-, tili- ja maksuliikennepalveluita, sekä luottopalveluita erilaisille firmoille, kuten matkanjärjestäjille. Yritys toimii pelkästään netissä.

Vahva it-osaaminen onkin Kauppalehden haastatteleman Mekkosen mukaan Ferratumin vahvinta alaa, kuten myös vahva data- ja analytiikkaosaaminen. Mekkosen mukaan digitaalisuus on muuttanut myös finanssialaa vahvasti, siinä missä mediaa, matkailua ja vähittäiskauppaa. Ja tulee muuttamaan vielä lisää.

Markkinoiden hajotessa ja pirstaloituessa uusilla alan toimijoilla on mahdollisuus napata bisnestä, kuten monet kulutusluottoja ja pikavippejä tarjoavat firmat ovat napanneet pankkibisneksestä. Hyvä esimerkki on Bank Norwegian, kuinka se kauhaisi tuntuvan siivun kulutusluottobisneksestä Suomessa todella lyhyessä ajassa. Ferratumin liiketoiminta on kasvanut myös valtavalla vauhdilla: tammi-kesäkuussa liikevaihto kasvoi 47 prosentilla 104 miljoonaan euroon. Liikevoittoa tuli lähes 15 miljoonaa.

Mekkonen ei kuitenkaan usko pankkien ajan olevan ohitse, sillä niitäkin tarvitaan. Esimerkiksi asuntolainamarkkinoilla perinteisten pankkien asema ja kokemus on erittäin vahva.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun