Kesällä lomaillaan usein kulutusluotolla

Kesällä lomaillaan usein kulutusluotolla

15.08.2017

Kesäaikaan useimmat suomalaiset haluavat lomailla ja ottaa rennosti - myös raha-asioista. Siksi kesäaikaan uusia kulutusluottoja otetaan ennätysmäärä ja velkaneuvontaa antavan Takuusäätiön nettisivut ovat ahkerassa käytössä. Nykypäivänä kulutusluottojen saaminen on helpompaa kuin koskaan, sillä muutamalla napin painalluksella voit saada kymmenien tuhansien kulutusluoton ilman vakuuksia.

Kesällä rahaa myös kuluu, sillä sitä ei haluta enää viettää rennosti mökillä loikoillen, kantovettä siemaillen. Kesällä lapsiperheet kulkevat huvipuistot, ruotsinlaivat, Tallinnat ja kaikenlaiset kesätapahtumat. Grillataan, käydään teattereissa, herkutellaan, syödään ulkona. Kulutettavat summat saattavat olla ihan tavallisina kesäarkipäivinä jopa kaksinkertaisia talviarkeen verrattuna. Ei siis ole ihme, että moni harkitsee lainarahaa kesään kulutukseen.

Takuusäätiön mukaan tämän kesän kulutusluottojen ennätyskysyntää lisäsi vielä lomarahojen leikkaaminen, mikä tarkoitti suoraan pienempää kesäbudjettia. Tämän kesän luottokysyntä on selvästi näkynyt myös Takuusäätiön nettisivuilla, sillä normaalisti heinäkuussa siellä on todella hiljaista. Tänä kesänä liikenteessä ei ole näkynyt poikkeamaa, mikä kielii siitä, että velkaneuvontaa tarvittiin tänä kesänä poikkeuksellisesti.

Takuusäätiön toiminnanjohtaja Juha A. Pantzsar muistuttaakin, että vielä kesällä otettujen kulutusluottojen kanssa ei ole mitään kiirettä eikä ongelmaa, mutta jos maksusuunnitelmaa sen takaisinmaksamiseksi ei ole jo tehty, ongelmia tulee todella pian. Kulutusluoton takaisinmaksu on erittäin tärkeää budjetoida selkeästi syksyn ja talven arkibudjettiin, muuten tulee yllättävän nopeasti tilanne, jossa tarvitaan uutta lainaa edellisen takaisinmaksamiseksi ja se on jo lopun alkua.

 

Katso markkinoiden edullisin kulutusluotto vertailusta:

Kulutusluottovertailu

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun