Älä maksa luottotiedoistasi turhaan: ilmaista kerran vuodessa

Älä maksa luottotiedoistasi turhaan: ilmaista kerran vuodessa

09.06.2017

Omien luottotietojen tarkistaminen on jokaisen suomalaisen oikeus kerran vuodessa. Tästä huolimatta todella moni maksaa ilmaisista tiedoista - tietämättään.

Suomen Asiakastieto välittää kaikenlaisia raportteja päätösten tueksi niin yrityksille kuin yksityisille. Asiakastieto markkinoi myös kuluttajille luottotietosen selvittämistä omalla etusivullaan. Siitäkin huolimatta, että nämä tiedot jokaisen on oikeus saada ilmaiseksi kerran vuodessa samasta paikasta. Asian huomioi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Omien luottotietojen tarkistaminen on ajankohtaista ainakin silloin, kun tietää menettäneensä jossain vaiheessa luottotiedot. Tällöin voi olla ajankohtaista selvittää, mitä merkintöjä rekisterissä on ja milloin nämä merkinnät vanhenee. Suomen asiakastieto markkinoi näitä tietoja kuluttajille hintaan 19,95 euroa.

Suomen Kuvalehti kysyi firman liiketoimintajohtaja Jouni Muhoselta, miksi tietoa ilmaisista luottotiedoista kerran vuodessa ei ole firman etusivulla. Muhosen mukaan riittää, että yrityksen nettisivuilta tieto löytyy. Tieto löytyy usein kysytyt kysymyksiä ja vastauksia palstalta vastauksena kysymykseen 'miten hoidetaan lakisääteinen tarkistusoikeus’. Samalla palstalla on myös kysymys 'miten saat tarkistettua luottotiedot', mutta tässä vastauksessa ei mainita, että tiedot saa ilmaiseksi kysymällä sähköpostilla.

Lain mukaan kuluttajalla on kuitenkin oikeus saada tiedot kerran vuodessa ilmaiseksi. Tämä tapahtuu helposti laittamalla Suomen asiakastiedon asiakaspalveluun sähköpostia ja kysymällä tietoja. Samat tiedot saa tosin myös etusivulta klikkailemalla, mutta silloin niistä pitää maksaa 19,95 euroa.

Suomen Asiakastieto kokoaa kuluttajien tietoja eri tahoilta: muun muassa käräjäoikeuksista, maistraatista, oikeusrekisterikeskuksesta, luotonmyöntäjiltä kulutusluottohäiriöitä. Nämä tiedot esimerkiski työnantaja tai luotonmyöntäjä tarkistaan ennen päätöksiä.

 

Pyydä omat luottotietosi täältä: Suomen Asiakastieto

Lue lisää: Luottotietorekisteri

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun