Kulutusluottoja otetaan enemmän kuin koskaan

Kulutusluottoja otetaan enemmän kuin koskaan

04.05.2017

Kulutusluottojen kysyntä on juuri nyt suurempi kuin koskaan ja näyttää vain kiihtyvän. Osasyynä Suomen Pankki pitää paitsi luottojen hintojen laskua myös toiveikkaampaa suhtautumista tulevaisuuteen sekä lainoittamisen siirtymistä pankeilta muihin rahoitusyhtiöihin. Lainasummat ovat kasvaneet ja laina-ajat pidentyneet.

Näyttää siltä, että sekä yksityisissä talouksissa että yrityksissä muiden kuin perinteisten pankkien rahoitustoiminta alkaa olla yhä tärkeämpää. Varsinkin pienempiä kulutusluottoja haetaan netin kautta, sillä vakuudettomien lainojen hakeminen on helppoa ja nopeaa ja hintakin on sama kuin pankkien vakuudettomissa kulutusluotoissa.

Katso esimerkiksi 5000 euron kulutusluoton vertailu Uusilaina.fi sivulla.

Suomen Pankin tilastojen mukaan kulutusluottojen kasvutahti oli maaliskuussa 13,7%, eli luottoja otettiin tuolla vauhdilla enemmän. Luottojen määrät ja laina-ajat ovat kasvaneet: tänä vuonna keskimääräinen takaisinmaksuaika on 12 vuotta ja 8 kuukautta, kun se vuonna 2007 oli 7 vuotta ja 9 kuukautta.

Vakuudettomien luottojen keskikorko oli 4,97% ja pankkien antamien vakuudellisten luottojen keskikorko oli 3,01%. Vakuudellisia luottoja käytetään esimerkiksi autokaupassa usein, sillä näissä lainoissa auto toimii lainan vakuutena mikäli laina-aika on tarpeeksi lyhyt.

Netin vakuudettomien kulutusluottojen koroissa on valtava hajonta: esimerkiksi 10 000 euron kulutusluotoissa todellinen vuosikorko on vähintään välillä 7-31%. Vertailun antamat todelliset vuosikorot ovat kuitenkin vain arvioita, joten erot voivat olla lopulta vielä isommat. Lisäksi on niin, että mitä pienemmästä luotosta on kyse, sen suurempaa hajontaa korkokuluissa on eri lainojen välillä. Siksi vertailu on äärimmäisen tärkeää.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun