Luottohäiriöaika halutaan puolittaa

Luottohäiriöaika halutaan puolittaa

13.03.2017

Pehmeämmät ja kannustavammat otteet perinnässä ovat tuottaneet hyviä tuloksia. Nyt puhutaan myös luottohäiriöajan lyhentämisestä, sillä perintätoimiston johtajan mukaan ei ole kenenkään etu pitää ihmisiä häpeässä kiinni kahdesta neljään vuotta.

OK Perinnän johtaja Petter Lingonblad yllättää varmasti monet Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa, sillä hän puhuu suureen ääneen paitsi positiivisen luottorekisterin puolesta myös muiden uusien ja positiivisempien toimintatapojen puolesta perintäalalla.

- Julkisesti vellotaan negatiivisuudessa, josta ei ole hyötyä kenellekään. Valitettavan usein perintätoimiston kirje heitetään avaamattomana roskiin ja se saa ihmisen passivoitumaan sen sijaan että hän toimisi, Lingonblad tilittää.

OK Perinnässä onkin erittäin positiivisia kokemuksia ihmisläheisemmästä lähestymisestä ja viestinnästä: kirjeen sijaan he soittavat, chattaavat ja toimivat myös sosiaalisessa mediassa. Sen sijaan että asiakasta kovisteltaisiin, häntä kannustetaan ja motivoidaan ottamaan vastuu tilanteesta. Tämä on toiminut hyvin, sillä yhtiön tekemien haastehakemusten määrä on laskenut 15 prosenttia.

- Näin toimimalla kaikki voittavat. Laskunsa perintään laittanut yhtiö saa maksunsa mahdollisimman pian ja asiakas itse pääsee vähimmällä kivulla, mitä pikemmin hän laskunsa hoitaa.

Kaikkia tapauksia ei kuitenkaan voi estää menemästä loppuun saakka. Tällöin Lingonbladin mukaan kahdesta neljään vuotta ilman luottotietoja on liian pitkä aika. Luottotiedottomuus aiheuttaa häpeää, se syrjäyttää, sillä se estää monenlaisen toiminnan luottoyhteiskunnassa. Siksi Lingonbladin mukaan aika pitäisi puolittaa. Puolittamista tukisi positiivinen luottorekisteri, jonka puolesta finanssiala liputtaa jo muutenkin.

- Asiakkaan kaikkien luottojen näkeminen todella olisi kaikkien etu. Näin perintään joutumista voitaisiin ehkäistä tehokkaammin eikä luottohäiriömerkintä tarvitsisi olla niin pitkä aika. Tässäkin kyseessä on ihan tavalliset työtätekevät suomalaiset, ei rikolliset.

Maksuhäiriömerkintä on tällä hetkellä 373 000 suomalaisella. Suomi on yksi harvoista Euroopan maista, joissa ei ole käytössä positiviinen luottorekisteri.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun