Vertaislainoilla rahoitetaan nyt yrityksiä

Vertaislainoilla rahoitetaan nyt yrityksiä

06.02.2017

Vertaislainat alkavat olla jo osa suomalaista rahoituskenttää, sillä viime vuonna Suomen suurin vertaislainayhtiö Fellow Finance kasvatti tuntuvasti antolainaustaan ja sai tuloksen viimein positiiviseksi. Fellow Finance lainatuotteiden suosio oli erityisen suurta pienten ja keskisuurten yritysten rahoituksessa.

Joukkorahoituksella lainaa yritykselle? Kyllä, joukkorahoitus sekä joustava laskurahoitus ovat vertaislainayhtiö Fellow Financen uusia lainatuotteita, jotka nousivat erityisen suureen suosioon viime vuoden lopussa. Nämä uudet lainamuodot nostattivat yhtiön tuloksen vuosien jälkeen plussalle ja yhtiön välittämien lainojen määrän yli 90 miljoonaan euroon.

Fellow Financen mukaan uudet lainamuodot otettiin pk-yrityksissä vastaan todella innokkaasti. Tänä vuonna Fellow Finance aikoo laajentaa ulkomaille sekä laajentaa lainatuotteitaan, ilmeisesti myös yritysrahoituksen puolella. Tällä hetkellä Fellow Finance välittää 30 prosenttia kotimaisista joukkorahoituksista.

Joukkorahoituksen hinta ja tuotto ovat ilmeisesti sopivalla tasolla, kun sen kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Näyttää siltä, että mikäli vertaislainalla kerätty joukkorahoitus yleistyy, yritysten lainasaantihuolet voivat olla historiaa. Pankkisääntelyn myötä täysin elinvoimaisillakin yrityksillä on ollut vaikeuksia saada rahoitusta etenkin käyttöpääomaksi. Joukkorahoituksella tällainenkin lainansaanti onnistuu.

Joukkorahoituksen lisäksi suosittu yritysrahoitusmuoto on ollut joustava laskurahoitus, jolla myyntisaamisia on ollut mahdollista realisoida etukäteen.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin

Takaisin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun