Näissä ammattiryhmissä otetaan eniten pikalainoja

Etua.fi -lainapalvelusivuston tekemän tutkimuksen mukaan eniten lainoja hakivat miehistä yrittäjät ja naisista lähihoitajat. Pikalainoja ja kulutusluottoja haetaan melko tasaisesti kaikista tuloryhmistä ja ammattiryhmistä.  Etua.fi..

"Korottoman lainan" todellinen vuosikorko nousi 600 prosenttiin

Kaikki korottomat ja kuluttomat lainat eivät välttämättä ole sitä miltä ne näyttävät. Iltalehden lukija kertoi ottaneensa korottoman lainan, johon kertyi kuluja niin paljon, että luoton todellinen..

Luoton lyhentäminen voi olla vaikeaa eläkkeellä

Eläkeläisten ja pian eläköityvien velkaongelmat ovat kasvaneet tuoreiden tutkimusten mukaan merkittävästi. Moni ei tule viisikymppisenä ajatelleeksi, että luottojen kanssa voi joutua vakaviin ongelmiin, kun tulot..

Pikalainojen korkokatto kiristyy

Pikalainojen korkokattoa suunnitellaan kiristettävän ja koskevan myös yli 2000 euron luottoja. Oikeusministeriö selvittää asiaa ja aikoo esittää sen eduskunnalle vielä tänä vuonna. Uusi korkokatto..

Haetko kulutusluottoa? Huomioi nämä asiat ennen lainaa

Kulutusluottoa hakiessa tärkeintä on muistaa, että laina täytyy maksaa korkojen kera takaisin. Liian höveli lainaaminen aiheuttaa riskin niin lainanottajalle kuin lainanantajallekin. Sopivaa lainaa hakiessa onkin tärkeää..

Lakialoite: Pikalainoille markkinointikielto

Kansanedustaja Arto Satosen (kok.) lakialoitteen pikalainojen markkinointikiellosta on allekirjoittanut yli 120 edustajaa eri puolueista. Hallitus esittää myös korkokaton laajentamista koskemaan yli 2000 euron luottoja. Pikalaina-alaa..

Luottopäätös täytyy tulla minuuteissa

Nykypäivän nopeilla rahoitusmarkkinoilla luottopäätökseen käytetyllä ajalla on olennainen merkitys: se pitäisi tulla mieluummin minuuteissa kuin tunneissa. Tämä kokemus on selvä ainakin juuri pörssiin..

Asuntolainoja otettiin nyt enemmän ja ennätyspitkällä laina-ajalla

Asuntolainoja otettiin alkuvuodesta aivan uudella innolla: enemmän kuin yli viiteen vuoteen samaan aikaan. Alkuvuodesta uusissa asuntolainoissa on selvästi havaittavissa uusi trendit: pidemmät laina-ajat! Asuntolainat jopa yli 25 vuoden..

Kannattaako lainan takaisinmaksuturva

Pankin ja rahoituslaitokset ovat viime vuosina kehitelleet valtavasti uusia tuotteita perinteisten lainojen kylkeen: lainan takaisimaksuturvaa, korkosuojaa, kotivakuutusta, henkivakuutusta... Mikään näistä ei ole pakollinen eikä..

Vakuudettomat kulutusluotot yhä suuremmassa suosiossa

Kulutusluotot ovat selvästi se lainauksen muoto, jota suomalaiset kaikkein mieluiten harrastavat. Viime vuonna niitä nimittäin otettiin selvästi kiihtyvällä tahdilla: niiden kasvuvauhti oli marraskuussa 5,7 prosenttia, kun vuotta..

Posiitivisen luottorekisterin käyttöönottoa pohditaan jälleen

Oikeusministeriö on alkanut jälleen selvittä positiivisen luottorekisterin käyttöönottoa Suomessa. Edellisen kerran asiasta puhuttiin vuonna 2013, mutta silloin muutoksille luottorekisterissä ei oltu vielä valmiita..

Jouluksi lainaa - joka kymmenes arvioi ostavansa lahjoja velalla

Suomalaiset aikovat käyttää Nordean tuoreen kyselyn mukaan noin 490 euroa joulun kulutukseen. Samalla paljastui, että joka kymmenes aikoi rahoittaa joulun hankintoja lainarahalla. Etukäteen tehty kysely voi kuitenkin poiketa merkittävästi..

Ferratum Bankin uusi toimitusjohtaja: pikavippibisnes on fintechiä

Ferratum Bankin uusi toimitusjohtaja, Jussi Mekkonen, tulee Nordean henkilöasiakasliiketoiminnasta. Mekkosen mukaan Ferratum on paljon muutakin kuin pikalainafirma: se on uuden ajan fintech-liiketoimintaa, joka tulee muuttamaan markkinoita vielä..

Kesällä lomaillaan usein kulutusluotolla

Kesäaikaan useimmat suomalaiset haluavat lomailla ja ottaa rennosti - myös raha-asioista. Siksi kesäaikaan uusia kulutusluottoja otetaan ennätysmäärä ja velkaneuvontaa antavan Takuusäätiön nettisivut ovat..

Maksuhäiriömerkintöjä lähes miljoona - kasaantuvat samoille ihmisille

Maksuhäiriöiden määrä on taas tänä vuonna lisääntynyt, ja kasvu näyttää olevan kovinta viiteen vuoteen. Kuluneen puolen vuoden aikana maksuhäiriömerkintöjä tehtiin 940 000..

Älä maksa luottotiedoistasi turhaan: ilmaista kerran vuodessa

Omien luottotietojen tarkistaminen on jokaisen suomalaisen oikeus kerran vuodessa. Tästä huolimatta todella moni maksaa ilmaisista tiedoista - tietämättään. Suomen Asiakastieto välittää kaikenlaisia raportteja..

Kulutusluottoja otetaan enemmän kuin koskaan

Kulutusluottojen kysyntä on juuri nyt suurempi kuin koskaan ja näyttää vain kiihtyvän. Osasyynä Suomen Pankki pitää paitsi luottojen hintojen laskua myös toiveikkaampaa suhtautumista tulevaisuuteen sekä..

Lainaturvaa kulutusluotolle? Plussat ja miinukset

Lainaturva on yksi keino varautua pahan päivän varalle, esimerkiksi työttömyyden tai tapaturman tai kuoleman varalle. Lainaturvan suosio on noussut talouden epävarmuuden ja lainapääomien myötä, sillä Finanssialan..

Luottohäiriöaika halutaan puolittaa

Pehmeämmät ja kannustavammat otteet perinnässä ovat tuottaneet hyviä tuloksia. Nyt puhutaan myös luottohäiriöajan lyhentämisestä, sillä perintätoimiston johtajan mukaan ei ole kenenkään..

Vertaislainoilla rahoitetaan nyt yrityksiä

Vertaislainat alkavat olla jo osa suomalaista rahoituskenttää, sillä viime vuonna Suomen suurin vertaislainayhtiö Fellow Finance kasvatti tuntuvasti antolainaustaan ja sai tuloksen viimein positiiviseksi. Fellow Finance lainatuotteiden..

Pienlainat käyvät kaupaksi tiuhemmin kuin koskaan

Pikalaina-alalla menee todella lujaa: suomalaiset ottivat taas viime vuonna aiempaa enemmän pienlainoja ja kasvu näyttää jatkuvan. Nyt halutaan ennen kaikkea hieman suurempia kulutusluottoja, muutaman satasen pikalainat eivät..

Kuluttaja-asiamies haluaa korjata pikavippien epäkohtia

Kuluttaja-asiamies on uhannut pikavippiyhtiö 4financea uhkasakoilla tämän pikalainojen käytäntöjen vuoksi. Talouselämä-lehden mukaan kuluttajavirasto haluaa nostaa 4financen varoittavaksi esimerkiksi, sillä..

Pikalainaa voi kokeilla ilmaiseksi

Credit24 tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla lainaa ilmaiseksi kahden kuukauden ajan. Tarjous koskee kaikkia lainasummia, ja jos lainan maksaa takaisin kahdessa kuukaudessa, kaikki lainan kulut ovat nolla euroa. Hae lainaa tästä Credit24..

Suomalaiset luottavat taas omaan talouteensa - ja ottavat lainaa

Uuden tutkimuksen suomalaiset luottavat omaan taloudelliseen tilanteeseensa enemmän kuin yli seitsemään vuoteen. Erityisesti pääkaupunkiseudulta ja pohjoisesta löytyi uudenlaista luottamusta, jota ei ole ollut nähtävissä..

Vertaile lainasi tarkasti: korot voivat olla 10 ja 700 prosentin välillä

Pikalainoille määrättyä korkokattoa jätetään edelleen noudattamatta: esimerkiksi tuhannen euron lainasta voi joutua maksamaan vuodessa jopa yli 700 prosentin korkoa, kun edullisimmillaan kyseisen lainan saa alle 10 prosentin..

Asiantuntijat haluavat lisätä luotonantajien vastuuta

Asiantuntijat haluavat lisätä pikavippi- ja kulutusluottofirmojen vastuuta luotonannossa niin, että luottosuhdetta ei rakennettaisi jo velkaantuneen asiakkaan kanssa. Tällä hetkellä rahoitusyhtiöt luotottavat ihmisiä..

Lainakatto ei sido kaikkia - voi saada jopa 100 prosentin asuntolainoja

Heinäkuussa voidaan tullut asuntolainojen lainakatto ei koske kaikkien pankkien asiakkaita: osassa pankeista on mahdollista kiertää lainakattoa ostamalla vakuudellista lainaa ja kattaa tällä loppuosa lainasta. Henkilö- ja nimitakauksiakaan..

Maksuhäiriöt taas lisääntyneet

Joistakin ikäryhmistä jopa 15 prosentilla on maksuhäiriöitä, ja Suomen Asiakastiedon uusimpien tilastojen mukaan maksuhäiriöisten määrä kasvaa koko ajan. Toisaalta hyvin talouttaan hoitavia suomalaisia..

Lähihoitajanaiset kulutusluottojen kysyjien kärjessä

Lähihoitajanaiset ottavat tilastojen mukaan ahkerimmin kulutusluottoja. Samoin myyjät, siivoojat ja sairaanhoitajat ottavat hanakimmin kulutusluottoja verrattuna muihin ammatteihin. Naiset hakevat kulutusluottoa useammin kuin miehet. Etua.fi..

Lainaa voi hakea nyt myös Postissa

Suomen Posteissa ja Postin palvelupisteissä voi nyt tehdä lainahakemuksen Credit24 pikalainoista. Postissa tunnistautuminen tapahtuu nopeasti ja helposti ja pikalaina tulee tilille jo samana päivänä. Posti on nykyään..

Vain osa asuntovelallisista varautunut korkojen nousuun

Kolmasosa asuntovelallisista ei ole varautunut riittävästi korkojen nousuun, selviää Osuuspankin tuoreesta kyselystä. Varautumista pidetään hyvin tärkeänä asiana, mutta aina asenne ei riitä toimenpiteisiin.   Suomalaiset..

Nopeissa yrityslainoissa pikavippien korkoja

Netissä on jo useampia rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat nopeita lainoja yrityksille äkilliseen tarpeeseen. Nopeat lainat tulevat yrityksille tarpeeseen, mutta ovat usein todella kalliita. Korkoineen ja kuluineen todelliset kulut nousevat..

Hyviä uutisia Suomen pk-yrityksille: uutta lainaa jaossa jopa 150 miljoonaa

Suomalaisten pk-yritysten arki on tänään näyttäytynyt hieman kirkkaampana, sillä Osuuspankki tulee antamaan 150 miljoonaa euroa lainarahaa kasvuun ja tutkimukseen panostaville pk-yrityksille.   Suomalaisten yritysten..

Takuu-Säätiö: Pienituloiset hakevat lainaa arjesta selviämiseen

Takuus-Säätiö on huolissaan pienituloisten suomalaisten puolesta, jotka velkaantuvat ihan tavallisilla arjen menoilla. Takuu-Säätiön mukaan muutoksia pitäisi tehdä jo toimeentulotuen tasolla, pelkät lainamarkkinoiden..

Vertaislainoja välitetään jo yli 100 miljonaa vuodessa

Vertaislainojen voittokulku jatkuu edelleen, sillä yksityiseltä yksityiselle tapahtuva lainaus on yhä yleisempää ja korvaa yhä useammin pankkilainan. Suomessa välitettyjen vertaislainojen määrä ylitti..

Lainojen korot laskivat edelleen - ollaanko Suomessa totuttu liian hyvälle?

Suomen nuorisoa ja nuoria aikuisia suomitaan nyt liian hyvälle tottumisesta: he kun eivät ole nähneet yli kymmeneen prosenttiin nousevia lainan korkoja. Finanssivalvonta kehottaa kuitenkin varautumaan korkojen nousuun, huolimatta siitä..

Vaihtoehtoisia lainoja kaivataan rahoitusmarkkinoille

Hyvinkin toimeen tulevat suomalaiset yritykset ovat pian ongelmissa, mikäli pankeille ei saada vaihtoehtoisia lainoittajia ja rahoittajia, arvioi Petri Sandell Access Partnersilta. Eurooppaan pitäisi saada vapaat rahoitusmarkkinat, jolloin lainaa..

Voiko korkean prime-koron vaihtaa lainassa?

Prime-korot eivät ole laskeneet samaa tahtia euribor-korkojen kanssa. Moni prime-korkoihin lainansa sitonut onkin menettänyt jo satoja euroja korkokuluissa verrattuna euriboriin sidottuihin lainoihin. Moni onkin kiinnostunut lainansa korkokannan..

Asiantuntija suomalaisten taloustiedosta: USA:ssa kaupan kassakin tietää enemmän

Suomalaisten taloustietämystä on viime viikkoina moitittu oikein olan takaa. Nyt tunnettu sijoittajaguru heitti oman murskaavan arvionsa: Yhdysvalloissa kuulemma kaupan kassakin tietää enemmän talousasioista kuin suomalainen keskimäärin!..

Miten lainojen käy jos korot nousevat?

Ekonomistien ja asiantuntijoiden mukaan suomalaisten ei kannattaisi liikaa tuudittautua matalien korkojen tasoon, sillä kun korot jonain päivänä nousevat, ovatko suomalaiset varautuneet siihen? Asiantuntijat ovat erityisen huolissaan..

Vertaislainoista kertynyt paljon maksuongelmia

Vertaislainat ovat uusi päänvaiva rahoitusmarkkinoilla ja varsinkin talousongelmaisten keskuudessa. Vertaislaina-alan mainetta tahraavat harmaalla vyöhykkeellä toimivat yritykset, joilla ei välttämättä ole puhtaat..

Kuluttaja-asiamies varoittaa: tämä pikalainayhtiö kiertää lakia

Suomen Rahoitusyhtiö-niminen pikavippiyhtiö on joutunut Suomen kuluttaja-asiamiehen tiukan tarkastelun kohteeksi, ja Kuluttaja-asiamies onkin vaatinut yhtiön toiminnan kieltämistä sen perusteella, että yhtiö kiertää..

Asuntolainojen marginaalit laskevat edelleen

Kotitaloudet ottivat loppuvuodesta hieman enemmän asuntolainoja kuin vuotta aikaisemmin. Asuntolainan ottoa vauhdittaa yhä vain laskevat lainamarginaalit sekä kesällä häämöttävä lainakatto, joka tiukentaa..

Pankkibarometri: Kotitalouksien lainankysyntä nousussa

Pankit uskovat sekä yritysten että kotitalouksien lainankysynnän nousevan lähiaikoina. Tilastokeskuksen kuluttajaindeksi ei kuitenkaan näytä kovin positiiviselta joulukuussa.   Finanssialan Keskusliiton tekemän..

Näin asuntolainan korko-oikeus tipahtaa ensi vuoden alusta

Vuodenvaihteessa asuntovelallisten kukkaro alkaa köyhtyä hieman, kun asuntolainan korkojen vähennysoikeus supistuu taas 10 prosentilla. Näillä näkymin koko korkojen vähennysoikeus loppuu kokonaan kuuden vuoden kuluessa.   Asuntovelalliset..

Kuluttaja-asiamiehen päätös: 122 prosentin vuosikorko lainassa liian suuri

Korkeinpaan oikeuteen asti yltänyt kiista 2000 euron tililuoton epäselvistä vuosikoroista on tullut päätökseen: tuomarin mukaan 122% prosentin todellinen vuosikorko on liian suuri. Päätöksen mukaan luoton korkoehto..

Asuntolainakatto tulee voimaan puolen vuoden päästä - vaikutukset todennäköisesti pienet

Asuntolainamarkkinoilla paljon kohistu ja kritisoitu asuntolainakatto tulee voimaan ensi vuoden kesäkuussa. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että sen vaikutukset eivät tule olemaan kovin suuria..

Yritysrahoitusmarkkinoilla useita toimijoita - lainaa saa helposti netistä

Yritysrahoitus on melko yllättäin muuttunut villiksi, sillä pankkien tiukentuneiden lainakriteerien myös yrityslainoja saa monelta eri taholta. Parhaimmillaan lainan saa yritykselle netistä täyttämällä hakemuksen..

Euroloan jättää yllättäen yrityslainat

Pankkien ulkopuolinen rahoitus on suuressa kasvussa, ja uusien yrityslainojen tarjoajia tulee koko ajan lisää. Euroloan ei kuitenkaan toimi trendin mukaisesti, vaan päätti jättää yrityslainauksen kokonaan muiden kontolle.   Pikavipeistä..

Liikaa kallista lainaa? Näin selviät lainoistasi kunnialla

Oletko haalinut lainoja, jotka ovat kalliita ja joista et tahdo millään päästä eroon? Riippakivilainoista eroon pääseminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä, mutta se viimein palkitsee!   Talousasiantuntija..

Yrityslainat ovat pankkien näkökulmasta roskalainoja

Pankkien näkökulmasta kaikki yrityslainat ovat vakuusarvoiltaan roskalainaluokkaa, kirjoittaa Talenomin toimitusjohtaja blogikirjoituksessaan. Tämä ei ole yritysten eikä oikeastaan pankkienkaan syytä, vaan erilaisten velvoitteiden.   Tilitoimisto..

Joka kuudes lainaa juokseviin kuluihin

Suomalaisista joka kuudes on viimeisen puolen vuoden aikana joutunut lainaamaan rahaa juokseviin kuluihin. Saman selvityksen mukaan yllättävän harvalla on säästöjä yllättäviin menoihin.   Suomalaiset..

Vertaislainat halutaan rinnastaa kulutusluottoihin

Oikeusministeriön työryhmä on esittänyt, että vertaislainat pitäisi lainsäädännöllä rinnastaan kulutusluottoihin. Tällöin samat säännöt koskisivat kaikkia lainamarkkinoiden..

Asuntolainojen hinnat kääntymässä ensi vuonna nousuun?

Halpojen asuntolainojen aika saattaa olla ohi pikemmin kuin on ennustettu. Pitkäaikaisten korkojen kääntyminen nousuun nostaa vahvasti pankkien painetta nostaa asuntolainojen marginaaleja pian.   Nordean asiantuntija Jussi Mekkonen..

Vertaislainaus kasvaa kohisten - ensi kuussa sitä koskeva sääntely julki

Vertaislainaus eli yksityisten ihmisten lainaus toisilleen välittäjän avulla on todella kasvava ala Suomessa. Vallanpitäjät ovat kuitenkin huomanneet, että kyseistä rahoitusmuotoa ei säädellä millään..

Kolmikymppisistä miehistä maksuhäiriöitä on jo joka kuudennella

Maksuhäiriömerkintöjä on jo reilusti enemmän kuin viime lamassa 1990-luvun alussa. Luottotietonsa ovat menettäneet erityisesti kolmikymppiset miehet, sillä ikäryhmästä maksuhäiriöitä on jo 16 prosentilla.   Suomen..

Asuntoa etsimässä? Vältä nämä virheet asunnon ostamisessa

Vaikka asunto on usein suomalaisen suurin ja tärkein sijoitus, asunto ostetaan liian monesti vääränlaisten seikkojen ohjailemana. Toki asunto ostetaan tunteiden ohjailemana, kuten kaikki muukin loppujen lopuksi, mutta kylmä järki..

Suomen luottoluokituksen säilyminen takaa edulliset lainankorot

Viikko sitten Suomi sai kaikkien yllätykseksi edelleen säilyttää korkeimman luottoluokituksen kansainvälisillä valuuttamarkkinoilla. Käytännön taloudessa luokituksen säilymisellä on Suomelle valtava..

Opintolainaa otetaan paljon entistä ahkerammin

Opintolainojen määrät ja summat ovat kasvaneet tuntuvasti viimeisten vuosien aikana. Opintolainaa otetaan varsinkin opintojen venyessä pitkiksi, sillä ero eri-ikäisten lainanottamisessa on suuri.   Kelan uusimpien..

Ruotsissa kulutusluottoyhtiöt kukoistavat!

Lainabisnes kukoistaa tällä hetkellä pankkien ulkopuolelle niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Erilaiset pikavippi- ja kulutusluotto- sekä vertaislainoja tarjoavat yritykset ovat valtaamassa yhä suurempaa asiakaskuntaa.   Pankkisääntely..

Asiantuntija: Säästämisen sijaan Suomen pitäisi ottaa enemmän velkaa

Maailmantalous toimii lainalla ja valtioiden velalla, paukuttaa talousnobelisti. Hänen ohjeidensa mukaisesti Suomen ei missään tapauksessa pitäisi säästää vaan ottaa lisää lainaa!   Talousnobelisti..

Suomalaisilla asuntolainan lyhennysvimma : mitä nopeammin maksettu, sen parempi

Suomen ja suomalaisten velkaantumisesta ovat jotkut tahot olleet välillä erittäinkin huolissaan. Kansainvälisessä vertailussa suomalaisilla on kuitenkin vähän lainaa suhteessa varallisuuteen. Suomalaiset ovat myös..

Pidä lyhennysvapaata - ja lyhennä samalla laina-aikaasi

100 000 suomalaista innostui tänä vuonna pankkien tarjoamasta mahdollisuudesta pitää vuoden lyhennysvapaa ilman kuluja. Mutta mitä tapahtuu, jos lyhennysvapaalta säästyneet asuntolainan lyhennykset sijoittaa osakkeisiin?   Sijoittajan..

Hypo: Asuntojen kysyntä lähtee nousuun, mutta hinnat ei

Hypo-pankin uuden ennusteen mukaan asuntomarkkinat jatkavat hidasta elpymistä. Markkinoiden paranemista vauhdittaa se, että hinnat eivät todennäköisesti nouse eikä asuntokuplaa ole lähivuosina tiedossa.   Asuntomarkkinat..

Ensiasunnot ja ensilainat ovat nyt aiempaa pienempiä

Muutama vuosi sitten kauhisteltiin sitä, kun nuoret parit rakensivat valtavia taloja ensiasunnoikseen. Nyt sitä ongelmaa ei ole, sillä ensiasunnoksi hankitaan usein taas asunto-osake.   Asuntolainojen määrät ovat vaihdelleet..

Asiantuntija: Varallisuuden hankkiminen kannattaa aloittaa säästämällä

Mikäli mielii tulla varakkaaksi tai ainakin vakavaraiseksi, talousasiantuntijat kehottavat aloittaa säästämisen. Toisaalta asiansa osaava voisi matalien korkojen aikaan rikastua myös sijoittamalla lainarahaa.   Iltasanomien..

Suomen talous ei kohene tänäkään vuonna

Valtionvarainministeriö laski kesäkuussa Suomen tämän vuoden kasvuennustetta 0,3 prosenttiin, kun se aiemmin ennusti kasvua tulevan 0,5 prosenttia. Nordea puolestaan ei usko kasvuun ollenkaan, vaan ennustaa Suomen talouden supistuvan..

Suomalaiset haluavat taas ottaa lainaa

Suomalaisten kotitalouksien lainankysyntä on selvästi piristymässä, osoittaa Finanssivalvonnan keskusliiton teettämästä tuoreesta pankkibarometristä.   Ovatko suomalaiset jo kyllästyneet odottelemaan..

Negatiiviset ohjauskorot hyvitetään lainamarginaalista

Kolmen kuukauden ja lyhyemmät euriborkorot ovat koko kevään olleet miinuksen puolella. Nyt pankit ovat alkaneet hyvittää miinusmerkkisiä korkoja marginaaleista.   Osuuspankkiryhmä, Nordea ja Danske Bank ovat alkaneet..

Yhdysvalloissa pk-yritysten rahoitus yhä enemmän netin lainamarkkinoilta

Pk-yritysten rahoitus on ollut hankalaa koko taantuman ajan. Kuluneen vuoden aikana ongelma on korjaantumassa ainakin Yhdysvalloissa: netin lainamarkkinapaikat rahoittavat kilvan pk-yritysten hankkeita.   Aluksi oli pikavipit, yksityisten rahoitus..

Neljännes suomalaisista tarvitsee lainaa yllättävään menoon

Kun yllättävä meno iskee, joka neljännessä suomalaisessa kotitaloudessa menee sormi suuhun. Tällöin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hakea kulutusluottoa tai ostaa osamaksulla.   Tilastokeskuksen julkistamien tilastojen..

Aioitko hakea lyhennysvapaata asuntolainalle? Vielä on aikaa!

Osuuspankki jatkoi asuntolainan lyhennysvapaan tarjoamista ilman lainaehtoihin puuttumista vielä kesäkuun loppuun saakka. Osuuspankin mukaan lyhennysvapaan parjaaminen mediassa saattaa olla jopa kampanja pankkia vastaan.   Osuuspankki..

Pankki eväsi taloyhtiön remonttilainan - huono merkki talouden kannalta

Itäsuomalaisen Nilsiän kylän keskustassa sijaitseva taloyhtiö jäi ilman remonttilainaa, kun pankit eivät suostuneet rahoittamaan putkiremonttia. Kehityksestä ollaan huolissaan, miten tämä vaikuttaa tulevaan..

Asuntolainojen kysyntä vilkastui hieman keväällä

Alkuvuodesta asuntokauppa hieman yllättävästikin piristyi ja asuntolainoja haettiin taas paljon enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kesää kohti sen sijaan asuntokauppa taas hiljenee.   Suomessa asuntolainojen kysyntä..

Autokauppa käy taas - ainakin Yhdysvalloissa

Autokauppa on taas piristynyt ainakin rapakon takana. Euroopassa talous polkee edelleen suossa, joten autokauppakin on melko hiljaista.   Yhdysvalloissa ollaan taas innostuttu autoista: huhtikuussa tehdyt autokaupat näyttää positiivisimmalta..

Testi: Sähköinen lainaneuvottelu oli lähes farssi

Pankit harventavat konttoripalveluitaa Suomesta nopealla tahdilla. Palvelua yritetään paikata siirtämällä palvelua nettiin. Näin teki myös Nordea, joka lanseerasi viime syksynä sähköisen asuntolainaneuvottelun..

Prime-korkoon sidotut lainat nyt kalliimpia

Muuhun euribor-korkoon sidotut asuntolainat eivät pääse samalla tavalla hyötymään miinukselle painuneista ohjauskoroista. Kannattaisiko lainakantaa muuttaa?   85 prosenttia Suomen asuntolainoista on sidottu euribor-ohjauskorkoon..

Handelsbanken: Asuntolainan lyhennysvapaata otetaan väärin perustein

Tuhannet suomalaiset ovat käyttäneet hyväksi pankkien tarjousta ottaa ilmaista lyhennysvapaata. Lyhennysvapaakampanjan skipannut Handelsbanken arvostelee käytäntöä, sillä pankin mukaan sitä ottavat väärät..

Ruotsalaisten ei tarvitsekaan alkaa lyhentää asuntolainojaan

Päätös ruotsalaisten asuntolainojen lyhennyspakosta siirtyy oikeudellisten epäselvyyksien vuoksi. Tällä hetkellä suuri osa ruotsalaisista maksaa asuntolainastaan ainoastaan korkoa.   Elokuussa piti tulla Ruotsissa..

Maitotilallisillekin tarjotaan lainaan ilmaista lyhennysvapaata

Monet pankit tarjosivat asuntovelallisille mahdollisuuden lyhennysvapaaseen vuoteen ostovoiman kutistuttua ja taloustilanteen tiukennuttua. Nyt ainakin osuuspankki tarjoaa samaa ahdongossa oleville maitotiloille.   Etelä-Karjalan Osuuspankki..

Asuntolainan korkoja maksetaan enää noin satanen kuussa

Asuntolainan korkojen painuminen miinukselle on vähentänyt kotitalouksien korkokulut jopa kolmannekseen seitsemän vuoden takaisesta.   Suomalaiset kotitaloudet maksavat tällä hetkellä historiallisen vähän..

Opintolainaa otetaan selvästi aiempaa enemmän

Opintolainan ottaminen on taas päässyt pannasta opiskelijoiden keskuudessa. Kun aiemmin vain joka kahdeksas korkeakouluopiskelija otti opintolainaa, nyt lainaa ottaa joka viides. Määrätkin ovat kasvaneet selvästi. Syitä..

Lyhennysvapaita on neuvoteltu tuhansiin lainoihin

Lyhennysvapaiden käyttö moninkertaistui helmi-ja maaliskuussa pankkien kampanjan myötä. Asuntolainojen kokonaiskorot eivät ole olleet koskaan yhtä alhaalla kuin nyt, selviää Suomen Pankin tuoreista tilastoista.   Nyt..

Näillä 7 keinolla voitaisiin helpottaa yritysten lainansaantia

Suomen Yrittäjät ja Finanssialan keskusliitto laativat seitsemän toimen listan seuraavaa hallitusohjelmaa varten. Näillä keinoilla olisi mahdollista saada pk-yritysten lainansaanti ja talous kuntoon ja sitä kautta koko Suomen..

Tässä on uusi sijoittajaryhmä - ottavat asuntolainaa ja asuvat itse vuokralla

Opiskelijat ovat alkaneet ostaa sijoituskämpän ensiasunnoksi jo opiskeluaikana. Hankaluuksiakin on, kun vuokran määrä ei välttämättä riitä lainanlyhennykseen.   Taloussanomat uutisoi uudesta sijoittajaryhmästä..

Yritykset: Pankkilainaa saavat ne, jotka eivät sitä edes tarvitse

Pankit ovat kiristäneet yrityslainaustaan niin, että yritysten mukaan vain hyvin vakavaraiset yritykset saavat pankista lainaa. Nyt yritysrahoitusrintamalla kuuluu kuitenkin jotain aivan uutta!   Myös Suomessa ja Euroopassa näyttää..

Pankki: Asuntolainan korkovähennys kannattaa pitää

Laman myötö asuntotuotanto on hiipunut jo puoleen siitä mitä tarve olisi. Uusien asuntojen vähyys ruuhkauttaa vuokra-asuntomarkkinoita, mutta niin ruuhkauttaisi pankin mukaan myös asuntolainan korkovähennysoikeuden alasajaminen.   Lammin..

Takuu-Säätiö: Vipeistä velkaantuneilla entistä suuremmat lainat

Pari vuotta sitten säädetty laki pikavippien koroista on vähentänyt pikavippien määrää. Samaan aikaan kuitenkin pikavipeistä velkaantuneiden lainojen summat ovat kasvaneet tuhansilla.   Muutama vuosi..

Haitko lyhennysvapaata? Käytä se näin

Pankin myöntämä kuluton lyhennysvapaa kannattaa käyttää mahdollisimman hyödyllisesti hyväksi. Katso asiantuntijan vinkit lyhennysvapaan käyttöön.   Asiantuntijat arvioivat, että lyhennysvapaa..

Asiantuntija: Asuntolainan korkovähennysoikeus sorsii vuokra-asumista - täytyy ajaa nopeasti alas

Asuntolainan korkojen verovähennysoikeus on asiantuntijoiden mukaan epätasa-arvoinen ja haittaa epäsuorasti myös työmarkkinoita. Asiantuntijat suosittelevat systeemin alasajoa mahdollisimman pikaisella aikataululla.   Vielä..

Kuluttomalla lyhennysvapaalla valtava kysyntä

Viikko sitten OP-konserni päätti tarjota historiallisen piristysruiskeen Suomen talouteen: kaikkien asuntovelallisten on mahdollista pitää vuosi lyhennysvapaata ilman kuluja ja muutoksia lainaehtoihin. Kysyntä on ollut odotusten..

Asiantuntija: Asuntovelka kannattaa juuri nyt

Asuntovelallisuus on tällä hetkellä kannattavampaa kuin aikoihin. Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat kertovat, että miksi.   Kaiken taustalla on Euroopan Keskuspankin uusi talouden elvytysohjelma, joka hyödyttää..

Sosiaalinen luototus ei ole pankkilaina tai pikavippi

 Sosiaalista luototusta pyritään lisäämään tänä vuonna entisestään. Esimerkiksi Kajaanissa aloitetaan sosiaalisen luototuksen ohjelma tänä keväänä, muissa isommissa kaupungeissa..

Asuntosäästämisen voi aloittaa jo pienestä

Asuntosäästötilien suosio on viimeisten vuosien aikana noussut jatkuvasti. Nyt asuntosäästötilejä avataan jo ihan lapsille.   Helsingin Sanomat kertoi pari päivää sitten, kuinka 9-vuotiaalla Venla..

Kisa asuntolainaajista kovenee

Ostovoima pienenee keskimäärin kaikilla suomalaisilla tänä vuonna. Uusia taloja rakennetaan vähiten 20 vuoteen. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että pankit kilpailevat uusista maksukykyisistä asiakkaista..

"Nyt eletään lainanottajien kulta-aikaa"

Näyttää siltä, että uusikaan vuosi ei tuo valoisampaa näkymää Suomen ja Euroopan taloustilanteeseen. Pankeissa ollaan kuitenkin toiveikkaita ja positiivisia, sillä nythän eletään lainanottajien..

Asuntolainojen korkovähennysoikeus laskee

Asuntovelallisen rahapussi kutistuu paitsi kasvaneiden korkojen vuoksi myös korkojen verovähennysoikeuden kutistumisen myötä.   Ensi vuonna asuntolainojen koroista saa vähentää verotuksessa enää 65 prosenttia..

Nyt otetaan remonttilainaa!

Asuntolainojen määrä on romahtanut nyt loppuvuodesta aivan tyystin. Asuntolainojen sijaan nyt kiinnostavat remonttilainat.   Finanssialan keskusliiton teettämässä pankkikyselyssä käy ilmi, että asuntolainojen..

Panttilainaamosta ja pikalainoista rahaa esimerkiksi joululahjoihin

Joulun alla menoja tuntuu olevan suomalaisilla melkoisesti, eikä veronpalautuksetkaan ilahduta kaikkia suomalaisia. Lisää potkua talouteen haetaan vuoden pimeimpänä aikana panttilainaamosta ja pikalainoista. Lainausinnon laskiessa..

Täällä on halvimmat asuntolainat

Kilpailun kiristyessä asuntolainojen marginaalit yhä laskevat. Nyt jo marginaalit ovat selvästi matalampia kuin vuosi sitten. Katso mistä saa nyt asuntolainan kaikkein halvimmalla.   Asuntokauppa on hidastunut syksyn aikana..

Opintolainaa on yhä useammalla

Opintovelallisten määrä kasvaa Suomessa. Samalla opintotukea saavien määrä on vähentynyt.   Opintovelallisia on Suomessa jo 310 000, mikä on suurin määrä ikinä. Näistä noin 100 000 eli kolmannes..

Nyt on hyvä hetki ottaa lainaa ja ostaa asunto

Sekä asuntojen että lainojen hinnat ovat tipahtaneet eri puolilla Suomea. Se tarkoittaa, että jos maksukykyä riittää, juuri nyt on mitä parhain hetki ottaa asuntolaina ja ostaa asunto!   Uutiset kankeasta asuntomarkkinavuodesta..

Suomalaisten luottamus talouteen alkaa taas kohentua - silti ankea loppuvuosi edessä

Vaikka elämme kolmatta taantumaa kuuden vuoden sisällä, jonkinlainen usko talouden elpymiseen säilyy ja herää aina uudelleen. Näkymät ovat kuitenkin hienoisesta noususta huolimatta synkät.   Kuluttajien..

Kysely: Ylivelkaantumisen syynä eivät olekaan pikalainat

Ylivelkaantumisen ja maksuongelmien syynä on yleisesti pidetty pikalainoja. Kyselyn mukaan pikalainojen aiheuttamat maksuongelmat koskevat kuitenkin vain muutamaa prosenttia maksuhäiriöisistä.   Pikalainayritys Lainaston TNS Gallupilla..

Korot matalalla - asuntolaina-aika lyheni viidellä kuukaudella

Vaikka taloustilanne muuten on mitä on, asuntovelalliselle on kerrankin nyt hyviä uutisia: juuri nyt velallisen laina-aika lyheni viidellä kuukaudella. Näin Talouselämä laski korkotason alenemisen vaikutukset.   Tällä..

Pankit: Lainamarginaalit eivät laske

Taas notkahtaneet talouden kasvutoiveet ovat notkauttaneet myös asunnonostohaaveita ja laskeneet asuntolainojen kysyntää selvästi. Pankkien mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuta lainan hintaan, vaan marginaalit aiotaan pitää..

Taas lykätään asuntolainan ottoa

Asuntomarkkinoiden aallonpohja on jälleen saavutettu. Sen sijaan työllisyyden uskotaan pysyvän suhteellisen samana, kertoo LähiTapiolan teettämä kuluttajatutkimus.   Asuntomarkkinat ovat jälleen vuosien aallonpohjassa..

Yhdysvalloissa suositaan nyt kulutusluottoja

Amerikkalaispankit suosivat lainanannossaan kalliita ja helpommin muunneltavia kulutusluottoja. Lainamäärä on kasvanut jo neljättä vuotta.   Yhdysvalloissa lama alkaa olla jo kuin pahaa unta. Ainakin päätellen..

Pikalainojen määrä romahti korkokaton myötä

Pikalainoille asetettu korkokatto on selvästi vähentänyt pikalainojen määrää. Pikavippien määrä tipahti viime vuodesta jopa 59 prosenttia.   Vuosi sitten kesäkuussa pienlainoille säädettiin..

Autolainoja otetaan ahkerasti Atlantin takana

Kun Euroopan talous polkee paikoillaan tai jopa kutistuu, meren takana Yhdysvalloissa näyttää pahin olevan selätetty. Autolainoja on tänä vuonna otettu ennätystahtiin.   Yhdysvalloissa autolainamarkkinat kukoistavat..

Pankit: Lainamarginaalit asiakkaan mukaan

 Nykyään pankit riskiarvioivat yksityisetkin asiakkaansa. Nyt parhaat ehdot saa pankista se, kenellä on eniten maksukykyä.   Asiakkaan maksukyky on tietysti aina ollut asia numero yksi, kun pankit vastaavat asiakkaan tarjouspyyntöön..

Lainamarginaalit laskevat taas

Asuntolainojen ja muiden lainojen lainamarginaalit tulevat taas lähiaikoina laskemaan. Laskupainetta aiheuttaa hiipuva kysyntä.   Lainamarkkinoista sen huomaa, että talouskriisi ei hellitä vieläkään: asuntolainojen..

Kulutusluottojen määrä ei olekaan kasvanut

Vastoin yleistä olettamusta suomalaisten kulutusluottojen määrä ei ole kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana merkittävästi. Suomalaisten velkaantuminen on tasoittunut eurooppalaiselle keskitasolle, vaikka yleisesti luullaan..

Barometri: Suomalaiset kotitaloudet vakaalla pohjalla

Uusi kuluttajaindeksi paljastaa, että vaikka luottamus kotimana talouteen heilahtelee, kuluttajien oma talous pysyy vakaana.   Kotitalouksien vakaudesta kertoo ennen kaikkea se, että reilusti yli puolet kertoo kykenevänsä säästämään..

Pikalainafirman kiskontasyytteet hylättiin

Pikalainafirmojen toimitusjohtajaa syytettiin koronkiskonnasta, sillä tämän johtamien yhtiöiden lainankorot nousivat jopa 3000 prosenttiin. Tuomio hylättiin puutteellisten näyttöjen vuoksi.   Kolmea eri pikavippifirmaa..

Pikalainayhtiöiden markkinoinnissa puutteita

Kulutusluottoja tarjotaan useimpien lainayhtiöiden sivuilla puutteellisilla tiedoilla. Kaikkia lainan kuluja ei kerrota tarpeeksi selkeästi.   Aluehallintovirastot ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto tutkivat vuoden aikana yli 90 suomalaisfirman..

Pikalainafirmojen asettamat lisäkustannukset kuluttaja-asiamiehen syynissä

Pikalainafirmat ovat kehitelleet uusia kustannuksia lainankorkojen lisäksi. Kuluttaja-asiamies on jo hakenut yhdelle yritykselle toimitsijakieltoa.   Kuluttaja-asiamies haki Vipster-nimiselle pikalainayhtiölle luotonantajakieltoa, koska..

Suomalaiset ovat kiinteistöpohattoja

Suomalaisilla on paljon omaisuutta, kiinteistöissä. SKV:n mukaan osa suomalaisista on markkamiljonäärejä.   70 prosenttia suomalaisista asuu itse omistamassaan asunnolla. Suurin osa suomalaisten omaisuudesta on siis kiinni..

Suomen asuntovelalliset selviäisivät hyvin lainakorkojen noususta

Suomessa asuntovelalliset kestäisivät koviakin kolhuja kotitalouteensa. Suomen asuntolainakanta onkin maltillinen suhteessa muihin Pohjoismaihin.   Parhaiten korkojen noususta ja työttömyydestä selviäisivät yllättävää..

FK: Isot asuntolainat eivät enää kiinnosta

Suomalaisten uusien asuntolainojen summat ovat selvästi pienentyneet viimeisen kahden vuoden aikana. Erityisesti suurten lainojen osuus lainoista laski, ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella.   Suomalaiset ovat alkaneet välttää..

Näin saat rahasi riittämään! 8 vinkkiä

Kuluuko koko palkka joka kuukausi eikä mitään jää säästöön yllättäviä tai suunniteltuja menoja varten? Vai eikö koko palkka tahdo riittää, ja kuukausittaisia kuluja täytyy..

Yli 60-vuotiaiden velkaongelmat moninkertaistuneet

Talousongelmat ovat kasvaneet suhteessa eniten juuri eläkeläisten ja yli 60-vuotiaiden keskuudessa: viidessä vuodessa ikäryhmän maksuhäiriöt ovat lähes 70-kertaistuneet!   Jos nuoren talousongelmista ollaan..

Asuntovelallisella säästyy tuhansia matalien lainankorkojen vuoksi

Euroopan ja Suomen talous näyttävät elpyvän paljon odotettua hitaammin. Siksi myös asuntolainojen korot tulevat pysymään supermatalalla vielä vuosia. Tilanne kannattaa käyttää hyväksi!   Asuntolainojen..

Pikalainojen ulosotot vähentyneet

Pikavippien ulosotot ovat kääntyneet laskuun. Syynä tähän pidetään muun muassa vajaa vuosi sitten voimaanastunutta uutta pikalainalakia.   Oulun seudun ulosottoviraston mukaan pikavippien määrä..

Euroloanilta saa nyt edullisimmat tililuotot

Suomalaiselta Euroloanilta saa tällä hetkellä edullisimmat kulutusluotot ja tililuotot.   Uusilaina.fi -vertailun mukaan Euroloan tarjoaa edullisimman 1000 euron kulutusluoton. Euroloan 1000 euron luotto maksaa 47 euroa kolmen kuukauden..

Suomi sai taas parhaan luottoluokituksen

Suomen valtion rahoitusmarkkinat näyttävät hyvältä: luottoluokitusyhtiöt vahvistivat Suomelle parhaan AAA-luottoluokituksen.   Suomi saa uuden lainansa taas edullisilla kuluilla ja koroilla, sillä eurooppalaiset..

Nordea: Hae ensin laina ja sitten vasta asunto

Nordea on huolestunut siitä, millaiset käsitykset ihmisillä on saatavilla olevan lainan määrästä. Ensin katsotaan unelmien asunto ja sitten kysytään siihen lainaa. Tilanne pitäisi olla toisinpäin.   Nordeapankista..

Ruotsalaisetkin alkavat asuntolainanlyhennystalkoisiin

Ruotsin keskuspankki pakottaa ruotsalaiset lyhentämään asuntolainojaan, sillä Ruotsissa ollaan huolissaan kansalaisten velkaantumisesta.   Ruotsissa asuntolainan tavallinen takaisinmaksuaika on 140 vuotta, sillä harvempi..

Credit24 joustolimiitti joustaa kuin luottokortti

Pikalainayritysten luottotilipalvelut jäljittelevät luottokorttien palveluita. Yksi tunnetuimmista tililuotoista on Suomessa Credit24 Joustolimiitti.   Joustolimiitti tarkoittaa luottotiliä, jossa on 500-3000 euron luotto vapaasti..

Taloyhtiö- vai asuntolaina taloyhtiön remonttiin?

Taloyhtiön remonttiin uppoaa paljon rahaa ja sitä varten joutuu joka tapauksessa ottamaan lainaa. Kumpaa lainaa yhteistä remonttia varten kannattaa ottaa: taloyhtiön yhteistä vai jokaisen omaa asuntolainaa?   Suomessa kerros-..

Lehti: Luottotietonsa menettäneen vaikea saada maksukorttia

Luottotietojen menetyksestä koituu monenlaista harmia ja vaivaa jokapäiväisten raha-asioiden hoidossa. Selvitysten mukaan jopa tavallisen automaattikortin saaminen on nihkeää joissakin pankeissa.   Valkeakosken Sanomat selvitti..

Asuntolainojen korkomarginaalit jälleen laskussa

Asuntolainojen korkomarginaalit ovat selvästi laskussa taas. Pankit vahvistavat väitteen.   Helsingin Sanomat järjesti nettisivuillaan lukijakyselyn, jossa selvitettään millä korkomarginaalilla uudet asuntolainaajat..

Asuntolainaa ja työttömäksi? Toimi näin!

Työttömyys on tänä talvena noussut Suomessa yhtä korkealle kuin eurokriisin alkaessa. Asuntolainasta voi tulla työttömälle suuri taakka.   Kun jompikumpi perheen leivän tienaajista joutuu työttömäksi..

Laittoman pikalainayhtiön saatavat peruttiin

Turun hovioikeus päätti hylätä pikalainayhtiön perinnät yhtiön laittoman toiminnan vuoksi.   Virolainen pikavippifirma Arply Oü tuomittiin menettämään oikeutensa perittäviin pikavippeihin..

Pientaloja rakennettiin puolet vähemmän kuin huippuvuosina

Viime vuonna omakotitalojen rakentaminen romahti pohjalukemiin. Taloja rakennettiin koko vuonna vain 8000. Suomea vaivaa pientalovaje, varsinkin kasvukeskusten lähellä. Asiaa ei ole parantanut viime vuoden rakentamisen pohjanoteeraus, kun taloja..

Testi: 3000 euron laina tilille vuorokaudessa

Kulutusluoton hakemisen sanotaan olevan äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Uusilaina.fi testasi, kuinka helppoa se on ja kuinka nopeasti rahat rapsahtavat tilille.   Uusilaina.fi:n tekemässä testissä haettiin 3000 euron..

Tililuottojen laillisuutta selvitetään

Tililuottokäytännön laillisuutta selvitetään tuomioistuimessa. Pikalainalain porsaanreikää aiotaan tarkistaa tutkinnan jälkeen.   Viime kesäkuussa rajoitettiin pikalainalailla alle 2000 euron luottojen..

Asuntolainan vakuuksissa paljon puskuria

Asuntolainojen vakuudet on mitoitettu niin väljästi, että asuntojen hintojen laskiessa pankeilla ei ole tarvetta tarkistaa vakuusarvoja.   Veronmaksajien Taloustaito-lehden mukaan asuntolainojen vakuusarvoissa on huomattavat puskurit..

Etua.fi kilpailuttaa kulutusluoton puolestasi

Etua.fi -verkkosivusto auttaa asiakkaita löytämään edullisimmat kulutusluotot ja asuntolainat.   Etua.fi -verkkopalvelu on Suomen ensimmäisiä rahoitusalan palveluita tarjoavia yrityksiä ja verkkosivustoja. Palvelu..

Kuluttajat uskovat taloustilanteen paranevan

Kuluttajien luottamusindikaattori parani tammikuussa edellisestä kuusta. Tammikuuta pidettiin hyvänä aikana lainan ottamiselle.   Tilastokeskuksen kuluttajaluottamustutkimusten mukaan luottamusindikaattori oli tammikuussa 9,9. Vielä..

Nuorilla aikuisilla on suurimmat asuntolainat

Joka neljäs 25-34 -vuotiaista asuntovelallisista on haalinut lainaa kolminkertaisen määrän vuosituloihin nähden.   Tilastokeskuksen uusimpien lainatilastojen mukaan asuntolainojen määrät ovat..

Kulutusluoton saaminen edellyttää usein säännöllisiä tuloja

Kulutusluoton hakemisessa ei tarvita vakuuksia lainan takeeksi. Sen sijaan säännölliset tulot hakijalla pitää olla.   Pikalainat ja kulutusluotot ovat vakuudettomia luottoja, joiden takeeksi lainan myöntäjä..

Fk esittää: 95 prosentin asuntolainakatto

Asuntolainakatto on sittenkin suunniteltu otettavaksi käyttöön. Nyt kysessä olisi kuitenkin kohtuullisempi ja vähemmän asunnonostajia eriarvoistava rajoite.   Suomen Finanssivalvonta FK on ehdottanut uudeksi lainakatoksi..

EKP: Lainankorot pysyttelevät matalalla

Euroopan Keskuspankki EKP ilmoitti vastikään odotetusti, että muutoksia ohjauskorkoon ei ole luvassa. Korko pysyy historiallisen matalalla edelleen.    EKP ilmoitti pitävänsä ohjauskoron edelleen 0,25%, mikä..

Suomalaisten maksuhäiriöt lisääntyneet

Suomalaisten maksuhäiriömerkinnät alkavat pian olla 1990-luvun lamavuosien tasolla. Maksumoraali on ehkä höllentynyt.   Suomen asiakastiedon mukaan suomalaisten maksuhäiriömerkinnät kasvavat koko ajan säännöllisesti..

Kotitalouksien lainat kasvoivat vuonna 2013

Edellisen vuoden aikana suomalaisten kotitalouksien lainakanta kasvoi. Samaan aikaan talletukset hupenivat.   Lokakuun lopussa suomalaisilla kotitalouksilla oli lainaa Suomen Pankin tilastojen mukaan 114,6 miljardia euroa, kun sitä vielä..

Vuoden vaihteessa usein edullisimmat autolainat

Auto on edullista ostaa vuodenvaihteessa kahdestakin syystä.   Vuodenvaihteessa kannattaa vaihtaa auto. Autoliikkeet saattavat myydä hyvinkin edullisesti vanhoja malleja pois uusien tieltä. Lisäksi huonon autovuoden jälkeen..

Kysely: Yrityslainaus kiristyi tänä vuonna

Yrityksillä on ollut vaikeuksia saada rahoitusta, varmistaa uusi yritysrahoituskysely.   Pienistä ja keskisuurista yrityksistä joka viides on kokenut tänä vuonna hankalaksi saada rahoitusta. Tämä selviää..

Kotitalouksien velkaantuminen hidastunut

Suomalaisten kotitalouksien velkaantuminen on tasoittunut. Myöskään asuntokuplasta ei ole suurta pelkoa tulevaisuudessa.   Suomen Pankin tiedostustilaisuudessa selvitettiin, että muutamia vuosia sitten uhkaavasti noussut suomalaisten..

Ennuste: Asuntolainan marginaalit laskevat

Asuntomarkkinoilta kuuluu yllättäviä uutisia: pari vuotta huimasti nousseet pankkien lainamarginaalit saattavat alkaa laskea. Kilpailu asiakkaista alkaa olla kovaa.   LähiTapiola pohtii uusimmassa asuntomarkkinaennusteessaan..

Rahalaitos välittää edullisimmat kulutusluotot

2000 euron kulutusluottojen kuluissa on valtavia eroja: kulueroja saattaa kertyä jopa 200 euroa.   Kulutusluottoja myydään hyvin erilaisilla hinnoilla. Kulutusluotot ovat vakuudettomia, joten hintaerot johtuvat erilaisista avaus-..

Asuntolaina hakusessa? Edellinen asunto saattaa jäädä jalkoihin

Suomen asuntomarkkinat ovat murroksessa. Riski joutua kahden asunnon loukkuun on nyt suurempi kuin aikoihin.   Suomen Hypoteekkiyhdistyksen asuntomarkkina-analyysin mukaan Suomen asuntomarkkinat ovat muuttuneet pysyvästi: epäsuhta kysynnän..

Kuluttajien luottamus talouteen on jo vahvempi kuin viime vuonna

Suomenkin taloustilanne alkaa vähitellen näyttää valoisampia merkkejä: tavalliset kansalaiset eivät ole enää yhtä varovaisia ja peloissaan talouden suhteen kuin vielä vuosi sitten!   Kuluttajien..

Käänteinen asuntolaina vanhuuden turvaksi

Kotona olisi mukava asua, mutta millä kustantaa hoivapalvelut ja kotiapu? Tämä on monen vanhenevan eläkeläisen ongelma. Tähän on kehitetty ratkaisuksi uusi lainamuoto, käänteinen asuntolaina.   Käänteisellä..

Hamuatko asuntosijoittajaksi? Näillä vinkeillä pääset alkuun

Jokainen tarvitsee katon pään päälle. Asuntosijoittaminen on turvallinen sijoittamismuoto ja siksi lisännyt suosiota. Katso vinkit, mitä sinun tulee tietää ennen sijoittajaksi ryhtymistä!   Suomessa..

Fiva: Yritys- ja asuntolainaus ovat entisellään

Suomen Finanssivalvonnan (Fiva) mukaan yritys- ja asuntolainaus ovat entisellään: huolet turhia.   Finanssivalvonnan tilastojen mukaan yrityksillä ja kotitalouksilla ei pitäisi olla mitään ongelmia lainansaannissa..

Velkaneuvoja: Lainoista ja veloista puhuminen helpottaa

Raha-asioistaan stressaantuneen ja velkojensa alla painiskelevan kannattaa puhua ongelmastaan, neuvoo Kukkaron herraksi -ohjelmasta tuttu velkaneuvoja Kirsti Lattunen.   Kirsti Lattunen on kauhuissaan siitä, kuinka usein hän törmää..

Kiinteistönvälittäjät: Asuntojen hinnat putoavat ensi talvena

Asunnonostajalla on tiedossa hyvä talvi: kiinteistönvälittäjien arvion mukaan asuntojen hinnat tipahtavat keskimäärin 5 prosenttia.   Talouden kurjistuminen katkennee tulevana talvena. Se kuitenkin vaikuttaa viiveellä..

Mikroluottojen suosio romuttaa pankkien valta-asemaa

Mikro- eli kulutusluotot ovat lisääntyneet huimasti Euroopassa. Ilman vakuuksia myönnettävät luotot houkuttelevat asiakkaita pois pankkien luukuilta.   Mikroluottoja on käytetty runsaasti kehitysmaissa, myös rahoittamaan..

Keski-ikäiset ovatkin ahkerimpia lainaajia

Nuoria syytetään leväperäisestä velkaantumisesta. Uusimmasta Santanderin kyselytutkimuksesta kuitenkin selvisi, että kulutusluottoja onkin selvästi eniten keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla. Joka kolmannella..

Nordea: Talous piristyy ensi vuonna

Talous alkaa vihdoin näyttää vihreää valoa tulevaisuudessa, ainakin Nordean mukaan.    Nordean konsernijohtaja Christian Clausen ennusti tämän viikon tiedotustilaisuudessa, että talous elpyy ensi..

Asuntosäästäminen on nyt in!

Asuntosäästäminen on herännyt talouskriisin myös uuteen kukoistukseen: Aamulehden mukaan ASP-tilejä avataan tänä vuonna yhtä ahkerasti kuin vuonna 2009.   ASP- eli asuntosäästötilien suosio..

Ilmainen laina? Täällä se on mahdollista

Pikalainaa on mahdollista saada myös ilman korkoja ja kuluja - rajoitetusti. Vivus tarjoaa ensimmäisen lainan ilmaiseksi.   Pikalainayritykset kilpailevat asiakkaista kynsin ja hampain. Pikavippiyhtiö Vivus on keksinyt tehokkaan..

Miksi opintolaina ei käy kaupaksi?

Suomalaiset nuoret suorastaan karttavat opintolainaa, vaikka valtio on jo monta vuotta kampanjoinut lainanottamisen puolesta. Missä mättää?   Yle Uutisten mukaan valtion takaamaa opintolainaa ottaa vain 40 prosenttia suomalaisista..

Suomalaiset eivät enää halua säästää: ostetaan lainalla

Nuukuudestaan tunnetut suomalaiset ovat alkaneet tuhlailla: joka viidennellä ei ole sukan varressa mitään ja ostokset rahoitetaan mieluummin lainalla ja luotolla.   LähiTapiolan tekemän kyselyn mukaan joka viides suomalainen..

Lomautukset vaikuttavat jo suomalaisten lainanhoitokykyyn

Viimeisen viiden vuoden aikana ei ole kulunut viikkoakaan ilman uutista lomautuksista tai irtisanomisista. Nyt se on alkanut vaikuttaa suomalaisten lainanhoitokykyyn.   - Lyhennysvapaita kuukausia kysytään selvästi aiempaa enemmän..

Kiinteistönvälittäjä: Täällä käy asuntokauppa!

Koko Suomen asuntomarkkinat eivät ole lamaannuksissa, ainakaan Kiinteistönvälitysketju Habitan mukaan. Habita hehkuttaa uuden nousun alkaneen jo!   Habitan markkinointikampanjassa uskotellaan, että uusi nousukausi on alkanut..

Kulutusluotto autolainan käsirahaan?

Autolainaa tai -rahoitusta varten vaaditaan yleensä 10 prosentin käsiraha. Jos säästöjä ei ole, mistä tällainen summa tempaistaan?   Moni kulutusluottofirma tarjoaa lainaa nimenomaan auton ostoa varten..

Nyt sijoitetaan yrityslainoihin!

Yrityslainat sijoituskohteena ovat lisänneet huimasti suosiotaan viime aikoina. Syynä on muun muassa yritysten kiinnostus joukkolainoihin nyt, kun pankeista ei yrityksille heru rahaa.   Nettilehti Uuden Suomen mukaan yrityslainat ovat..

Pankinjohtaja: Asuntolainan haussa ollaan nyt realistisia

Ylimitoitetut asuntolainat jäivät 2010-luvulle: pankinjohtajan mukaan asuntolainatoiveet ovat kriisin myötä muuttuneet realistisemmiksi.   Ylimitoitettujen lainahaaveiden kanssa astellaan pankkiin yhä harvemmin, kertoo..

Loman tarpeessa mutta säästötili tyhjänä? Näin pääset lomalle ilman rahaa

Parin viikon päästä alkavat syyslomien vietot, suomalaiset säntäävät ulkomaille auringosta nauttimaan tai kylpylöihin itseään hellimään. Syyslomaa varten kannattaa säästää..

Pikalaina tipahtaa tilille heti kun lainapäätös on myönnetty

Pikalaina on nimensä veroinen: sen saamista ei tarvitse odotella. Pikalainan saamiseen ei tarvita vakuuksia eikä jonottamista pankinjohtajan juttusille lakki kourassa, siksi se on tullut jäädäkseen.   Pikalainat ovat todellinen..

Lainamarginaalien kohoaminen asettui

Viime syksynä alkanut voimakas lainamarginaalien kohoaminen on viimein talttunut. Kilpailu vähistä lainanottajista asetti marginaalit haarukkaan, josta ne eivät kesän jälkeen ole enää nousseet.   Suomen..

Asiantuntija asuntovelallisille: Lyhentäkää lainojanne!

Asuntolainaa ja muita lainoja on lyhennettävä säännöllisesti! Näin varoittaa Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna. Samaa painottaa kansainvälinen valuuttarahasto IMF.   Pauna varoittaa Asuntoneuvola-blogissaan..

Tässä on tämän hetken edullisin kulutusluotto

Uusilaina.fi:n vertailun edullisin 1000 euron kulutusluotto löytyy virolaiselta isePankurilta. 1000 euron lainasta maksetaan kolmen kuukauden aikana 40 euroa korkoja ja kuluja.   Muutaman kuukauden Suomessa toiminut virolainen isePankur..

Nordea: Varovaisuus hidastaa asuntolainausta

Tiukka taloustilanne näkyy erityisen selvästi asuntomarkkinoilla: Nordean asiantuntijan mukaan se lisää kotitalouksien varovaisuutta.   Nordean uuden talouskatsauksen mukaan asuntokauppojen määrä on laskenut..

Rakenneuudistus: Opintolainaa lisää?

Suomalaiset poliitikot haluavat lisätä opiskelijoiden lainamääriä. Tulevaisuudessa todennäköisesti myös opintoja rahoitetaan enemmän lainalla.   Laina on päivän sana. Suomi haluaa päästä..

US: Pikavippilaki ei löysännyt velkaneuvojien työtä

Takuu-Säätiön velkaneuvontapuhelin pirisee yhtä tiuhaan kuin ennenkin, vaikka pikavippilakia tiukennettiin kolme kuukautta sitten, kertoo verkkolehti Uusi Suomi.   Toiminnanjohtaja Juha A. Pantzarin mukaan lain aiheuttamat muutokset..

Lainalaskurilla selkeä kuva lainan kuluista

Yksinkertaiset lainalaskurit ovat yleistyneet pikalainayritysten nettisivuilla. Pikalainayrityksistä suurin osa käyttää laskuria, pankkien sivuilla laskureilla lasketaan asuntolainoja.   Lainan kulujen laskeminen on tänä..

Erikoinen pikalainahuijaus: Haluatko työpaikan?

Työnhakijat joutuivat huijauksen kohteeksi TE-keskuksen mol.fi -työpaikkasivustolla tällä viikolla.   Työpaikkailmoituksen mukaan suomalainen yritys Rocla Oy haki Keski-Pohjanmaalle työntekijöitä. Työpaikkahakemusten..

Euroopan talous kohenee, Suomen talous vielä yskii

Tällä viikolla Euroopasta on kuulunut hyviä uutisia ensi kerran pitkiin aikoihin: Saksan vienti alkaa vetää ja talouden kasvuun uskotaan tosissaan. Suomessa tilanne on vielä toinen.   STT:n mukaan Saksan teollisuustuotannon..

Omarahoitusosuus asuntolainoissa jopa 30 prosenttia

Vielä vuosi sitten kellä tahansa töissäkäyvällä oli mahdollisuus ostaa lainarahalla asunto. Nyt tilanne on toinen: jos pankki vaatii omarahoitusosuudeksi 30 % kauppasummasta, monilla lainan saaminen on mahdotonta.   Iltasanomien..

Lainaa viideosa vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan

Vaikka lainanottoon suhtaudutaan edelleen myönteisesti lainanotto kutistui selvästi tänä vuonna, ilmenee Suomen Pankin tilastoista.   Kesäkuussa lainoja nostettiin jopa 26 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten..

Kuluttajat lainaavat edelleen mieluummin kuin säästävät

Kuluttajat pitävät aikaa edelleen otollisena lainanottamiselle, selviää Tilastokeskuksen kuluttajaluottamusindeksistä. Muuten kuluttajien luottamus talouteen romahti heinäkuussa.   Lainanottamista pidetään..

Pankit: Saat asuntolainaa vasta kun edellinen asunto on myyty

Asuntokauppa hiipuu Suomessa uhkaavasti: mikäli kauppa jatkuu tätä vauhtia, tänä vuonna jäädään asuntokaupassa vuoden 2008 tasolle. Tällöin kauppaa tehtiin yli 10 prosenttia vähemmän kuin..

Talousvaikeuksissa? Katso vinkit niin tunnistat

Otatko lainaa entisten lainojen lyhentämiseen? Maksatko laskut aina eräpäivän jälkeen? Alla on viisi asiaa, jotka auttavat sinua tunnistamaan rahavaikeudet ja välttämään henkilökohtaisen konkurssin. Jos..

Pikalainalaki höllensi kilpailua laina-alalla

Kesäkuun alussa voimaanastunut laki alle 2000 luottojen korkokatosta hävitti ison osan pikalaina-alalla toimineista yrityksistä.   Kuukausi sitten jäljellä oli 16 yritystä vuoden takaisen 80 yrityksen sijaan, lakimuutoksen..

Pankit kiristävät taloyhtiöiden laina-aikoja

Taloyhtiöt ovat ongelmissa, kun pankit eivät enää suostu antamaan pitkiä 20-30 vuoden lainoja remontteihin. Finanssialan keskusliiton (FK) mukaan syynä aikojen kiristämiseen on eurooppalainen sääntelymuutos.   Laina-aikojen..

Pankit eivät anna lainaa: pk-yritykset ahdingossa

Pankit ovat kiristäneet antolainausta pienille ja keskisuurille yrityksille koko Euroopassa, uutisoi Yle. Suomessa tilanne ei ole niin paha kuin Etelä-Euroopassa.   Euro- ja pankkikriisi vaikuttaa valtavasti pk-yritysten kasvuennusteisiin..

Voiko suurempi laina olla pienempää halvempi?

Kolmen vuoden mittaista 6000 euron lainaa lyhennetään takaisin 211 euroa kuukaudessa, mutta 5900 euron lainaa maksetaan samassa ajassa 236 euroa kuussa. Mistä tämä johtuu?   Pienlainojen hinnoittelu näyttää..

Vaisu lainakesä: nyt marginaaleissa joustetaan taas

Alkukesä on ollut pankkien lainatiskeillä hiljainen. Kiristyneet lainaehdot ja epävakaa taloustilanne hiljentävät lainamarkkinoita sekä asunto- että yrityslainapuolella.   Taloussanomien uutisten mukaan pankit..

Pankit nostavat taloyhtiöiden lainamarginaaleja

Pankit ovat nostaneet taloyhtiön lainamarginaaleja monikymmenkertaiseksi kirjeilmoituksella. Yle Uutisten mukaan näin sattui ainakin erään espoolaisen asunto-osakeyhtiön kohdalle.   Nordea-pankista tupsahti kirje espoolaisen..

Pikalainasivustoja kiinni väliaikaisesti

Kesäkuun alussa voimaanastunut lakimuutos sulki monia pikalainasivustoja. Kymmenkunta sivustoa on kiinni, mitä näille tapahtuu?   Osa pikalainayrityksistä varautui etukäteen lakimuutokseen ottamalla käyttöön..

Pikalainat loppuvat, tililuotot tilalle?

Uusi pikalainojen korkoa säätelevä laki astuu voimaan huomenna. Huomisesta lähtien lainan korko saa olla korkeintaan 51 prosenttia. Miten pikavippiyhtiöt reagoivat tähän?   Taloussivusto Talousviesti.fi tarkasteli..

Miten käy talolainan, jos työttömyys iskee?

Joka viides suomalainen pelkää jäävänsä työttämäksi, ilmenee Taloustutkimuksen kuluttajaindikaattorista. Mitä tehdä talolainalle, jos jää työttömäksi?   Talousasiantuntijat..

Suomalaisten laina jakautuu yksille

Suomalaisten kotitalouksien velka jakautuu epätasaisesti. Suomen Pankin mukaan lähes puolella ei ole velkaa ollenkaan ja velallisista kymmenellä prosentilla on lähes puolet lainapotista.   Suomen Pankin varapuheenjohtaja Pentti..

Tiukentuneet lainaehdot hyydyttävät asuntokauppaa

Asuntokauppa on laskenut koko maassa 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Asuntokaupan hiipumisen syynä on Asuntoverkon hallituksen puheenjohtaja Tomi Sarlinin mukaan pankkien lainankorkojen kiristyminen.   Pankit ovat pikkuhiljaa hivuttaneet..

Häälainaa kulutusluotoista?

Pankeista haetaan nykyään yhä harvemmin häälainaa, kertoo Iltalehti. Pankit arvelevat, että hääpari hakee lainoja nykyään muualta kuin pankeista: häät rahoitetaan yhä useammin kulutusluotoilla.   -..

Kauppalehti: Taloudessa valoa aikaisintaan syksyllä

Viime syksyn talousnotkahdus korjaantunee vasta aikaisintaan ensi syksynä, arvioi Ilkka Lampi Kauppalehden kommentissaan. Lammen mukaan meidän pitää varautua siihen, että taloustilanne jatkuu huonona pidempään..

Yrittäjät: Lainansaanti liian säänneltyä

Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malisen mukaan yritysten lainanhakua ja -saantia säännellään tällä hetkellä liikaa.   - EKP:n koronlasku ei paljon yrityksiä hyödytä, Euroopan kriisimaissa..

Lainankorot sen kun laskevat

Euroopan keskuspankki EKP päättää tänään ohjauskoron laskemisesta. Ohjauskorko laskettaneen 0,75:stä 0,5 prosenttiin. Puolen prosentin ohjauskorko näkyy jo markkinakorkojen hinnoissa.   Uusien lainojen..

Asunnon saa edelleen kokonaan lainarahalla

Asunnon voi edelleen ostaa kokonaan lainarahalla, jos maksukykyä riittää suhteessa lainan määrään.   - Jos on kyse taloudesta, jonka tulot ovat erityisen hyvät ja laina tuloihin nähden pieni, silloin..

Takuu-Säätiö: Nuorilla eniten pikalainoja

Takuu-Säätiön mukaan alle 24-vuotiaat suomalaiset ajautuvat herkimmin velkakoukkuun pikavippien kanssa. Alle 24-vuotiailla on pikalainoja kolme kertaa enemmän kuin yli 30-vuotiailla.   Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja..

IMF: Vielä on keinoja talouden parantamiseen!

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n pääjohtaja uskoo, että Euroopan Keskuspankilla on vielä keinoja huonon taloustilanteen korjaamiseen.   IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde suorastaan kehottaa EKP:tä pohtimaan..

Meillä ei olekaan liikaa lainaa

Vaikka suomalaisten lainamäärä on noussut moninkertaiseksi viimeisen kymmenen vuoden aikana, se on muuhun Eurooppaan verrattuna varsin terveellä pohjalla. Danske Bankin nauvonantaja Lauri Uotila vakuuttaa, että suomalaisia ei uhkaa..

Lainakattoa ei tule!

Lakiesitys lainakatosta haudataan toistaiseksi, kertoi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tällä viikolla. Finanssivalvonnassa (Fiva) oltiin pettyneitä ratkaisuun.   Myös Pellervon taloustutkimuksen PTT:n tutkimusjohtaja Markus..

Varo lyhennysvapaita kuukausia: lainasi hinta nousee

Pankit yrittävät päästä nyt epätoivoisesti eroon muutamien vuosien takaisista liian halvoista lainoista, jotka ovat pankeille nyt riski. Varmin keino pitää lainaehdot ennallaan on välttää asiointia..

VM: Talousennuste heikko, lainan hinta ei nouse

Suomen Valtiovarainministeriö (VM) laski talousennustettaan kuluvalle ja ensi vuodelle. Ennustetta laskettiin 1,7 prosentista 1,6 prosenttiin. Talouden kasvu polkee ennusteen mukaan käytännössä paikoillaan seuraavat kaksi vuotta.   Kuluttajabarometrin..

Näin pikalaina-ala muuttuu!

Kesäkuusta lähtien alle 2000 euron pikalainasta ei saa periä korkoa kuin korkeintaan 50 prosenttia yli markkinakoron. Korkokatto muuttaa alaa. Alan toimijat ja asiantuntijat arvioivat alan muuttuvan näin:   1. Alle 2000..

Pikalainayritykselle syyte koronkiskonnasta

Ensimmäinen pikavippejä tarjoava yritys on saanut yleisen syytteen koronkiskonnasta. Kyseisen yrityksen toimitusjohtaja on pyörittänyt kolmea eri pikalainayritystä. Yrityksen nimeä ei ole julkistettu. Myöhemmin asiaa..

Lainahalut laskevat

Halukkuus ottaa asuntolainaa on romahtanut vuoden 1999 tasolle, ilmenee Finanssialan keskusliiton tekemästä Pankkibarometristä. Tämän vuoden alkupuolella lainoja on otettu selvästi vähemmän kuin edellisinä..

Vuokralainen: Vuokrasi hinnalla lyhennät helposti asuntolainaa!

Asunnonvuokrat ovat nousseet niin korkeiksi, että asuntolainan ottaminen on nyt erityisen kannattavaa, kertoo Huoneistokeskus tiedotteessaan. Kuukausivuokralla moni kattaisi helposti oman asunnon asumiskulut lainanlyhennyksineen ja korkoineen. Huoneistokeskuksen..

Yhdysvaltoja uhkaa nyt opintolainakriisi

Vuosia jatkunut korkea työttömyys Yhdysvalloissa on kasvattanut opiskelijoiden ja sitä mukaa opintolainojen määrää. Opintolainan ottamista on samaan aikaan helpotettu lainsäädännöllä. Asiantuntijoiden..

Inflaatio ei vähennäkään lainaasi!

Yleinen käsitys siitä, että pitkäaikainen laina häviää vähitellen inflaation syövereihin on harhaa. Nordean ekonomisti Pasi Sorjonen jysäyttää ihmiset maan pinnalle: velallinen maksaa joka ikisen..

Lainankorkojen lasku ei näy uusissa lainoissa

Viime vuonna markkinakorot laskivat, mutta ainakaan uudet lainanottajat eivät hyötyneet korkojen laskusta juuri ollenkaan. Vuoden aikana pankit hilasivat marginaalejaan ylöspäin sitä mukaa, kun markkinakorko laski, vuoden aikana..

Pikalaina-ala elää luovaa vuotta

Taloussanomien mukaan vuoden sisällä on luotonantajien rekisteristä poistunut 11 pikalainayhtiötä. Ainakin neljä näistä on lopettanut omasta tahdostaan. Tärkeimmäksi lopetussyyksi arvioidaan eduskunnassa..

Pikalainaus nykyisellään loppuu kesäkuussa

Viimeistään kesäkuussa voimaan astuva pikalainojen korkokatto lopettaa nykyisen pikavippibisneksen.   Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Kuusisto arvioi Yle Uutisten haastattelussa, että lainatoimintaa kuitenkin..

Säästöpankki kahmii uusia laina-asiakkaita

Säästöpankkiryhmän lainanannot lisääntyivät viime vuonna 10 prosenttia. Uusista lainoista suurin osa oli asuntolainoja. Korkokatteen lasku laskee silti myös pankin tulosta. Säästöpankkiryhmä..

Pikalainan korkokatto astuu voimaan alkukesällä

Eduskunta päätti torstaina yksimielisesti hyväksyä lakiehdotuksen pikalainojen korkokatosta. Laki rajoittaa alle 2000 euron pienlainan koron korkeintaan 50 prosenttia yli ohjauskoron. Lisäksi laissa halutaan kieltää..

Lainankorot nousevat pikkuhiljaa

Asuntolainojen korot nousevat pikkuhiljaa koko ajan, vaikka ohjauskorot ovat pysyneet samana jo pitkään. Pankit nostavat kaikessa hiljaisuudessa marginaalejaan.   Handelsbankenin liiketoimintajohtaja Reima Jokela arvioi Talouselämä-lehden..

Pääkaupunkilainen: Älä ota lainaa vaan vuokraa nyt!

 Mikäli asuntolainan otto tuntuu liian isolta ratkaisulta, pääkaupunkiseutulaisen kannattaa vuokrata asunto nyt.  Iltasanomien selvityksen mukaan pääkaupunkiseudun vuokramarkkinat ovat juuri nyt hiljaisimmillaan. Vuokrassa..

Suuret lainat eivät enää kiinnosta

Asunnonostohalukkuus on hiipunut viime keväästä. Tämä näkyy suurten lainojen kysyntänä: uusien asunnonostajien kiinnostus yli 300 000 euron lainoihin on selvästi laskenut. Pohjanmaalla kysyntä on laskenut..

OP: Asuntolainan matalat korot hillitsevät asuntojen hinnannousua

OP-Pohjola ennustaa asuntojen hintojen pysyvän hyvin aisoissaan, sillä matalat korot hillitsevät hintakehitystä. Matalat korot laskevat asuntolainan hintaa ja tukevat siten asunnonostoaikeita.   Muita riskejä lainanottajilla..

Yhä useammalla maksuhäiriömerkintä

Suomen valtio selviytyy vielä hyvin veloistaan, mutta samaa ei voi sanoa sen kansalaisista. Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan maksuhäiriömerkinnät lisääntyivät viime vuonna 11 prosenttia edellisvuodesta. Maksuhäiriömerkinnän..

Ruotsissa lainaa ei lyhennetä, maksetaan vain korkoja

Ruotsissa on tavallista, että lainoja ei lyhennetä, vaan pankille maksetaan pelkkiä korkoja. Lainalle ei siis ole säädetty takaisinmaksun takarajaa, kuten Suomessa.   Nyt Ruotsissa on alettu pohdia, millainen riski maksurajattomissa..

PTT: Lainan korkokatto vakauttaisi asuntomarkkinoita

Pellervon Taloustutkimus varoittaa asuntojen hintojen noususta. PTT:n mukaan asuntolainojen korkokatto voisi olla yksi keino vakauttaa asuntomarkkinoita ja hillitä hintojen nousua.   PTT:n mukaan alueelliset erot sekä myytävien asuntojen..

Takuu-Säätiö: Lisääntyvätkö isommat pikalainat korkokaton myötä?

Takuu-Säätiön asiantuntijat pelkäävät ihmisten ottamien pikalainojen summan nousevan korkokaton myötä, kertoo säätiön viestintäpäällikkö Minna Mattila Keskisuomalaisen haastattelussa.   Pikavippien..

Näin lyhennät laina-aikaasi! Katso 6 vinkkiä

Nyt jos koskaan pitkää asuntolainan takaisinmaksuaikaa on mahdollista kiriä, sillä lainojen korot ovat historiallisen alhaalla. Korkojen on ennustettu pysyvän alhaalla vielä muutamia vuosia. Katso vinkit, kuinka lyhennät..

Verotus kiristyy vuodenvaihteessa

Suomalaiset joutuvat kautta linjan säästötalkoisiin, kun veronmaksajan verotus kiristyy vuodenvaihteessa. Veronmaksajien keskusliitto listasi tärkeimmät veromuutokset. Kaikki muutokset on nähtävissä veronmaksajat.fi..

Lainanottajien määrä romahti

Lainahalukkuus romahti joulukuussa, kertoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Pertti Kangassalo Uuden Suomen haastattelussa. Joulukuun kuluttajatutkimuksissa ilmeni selvä säästämisen ja pienemmän kuluttamisen trendi.   Kiinnostus..

ASP-tilien suosio kasvanut

Ensiasunnon ostajille tarkoitetut ASP- eli asuntosäästöpalkkiotilit ovat kasvattaneet suosiotaan loppuvuodesta, kertoi Keskisuomalainen tällä viikolla. Marraskuun loppuun mennessä tilejä oli avattu hieman yli 20 000..

Ensiasunnon ostajat hamstraavat lainalupauksia

Uusia lainahakemuksia satelee pankkeihin enemmän kuin koskaan. Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen kertoo Talouselämä-lehdessä, että varsinkin netissä on tehty lainahakemuksia viimeisten..

Pienlainojen korkokatto hyväksyttiin talousvaliokunnassa

Eduskunnan talousvaliokunta näytti tällä viikolla vihreää valoa hallituksen esitykselle pienlainojen korkokatosta. Valiokunta hyväksyi esityksen ilman muutoksia.   Esityksen mukaan alle 2000 euron lainoissa korko saa olla..

Pikalainat ruuhkauttavat Velkalinjan

Pikalainojen aiheuttamat talousongelmat lisääntyvät samaa vauhtia uusien lainojen kanssa. Takuusäätiön ylläpitämään velkaneuvontaa tarjoavaan Velkalinjaan odotetaan vuoden loppuun mennessä 25 000 soittoa..

Suomalaiset ottivat 400 000 pikalainaa

Pikavippaus on yleistynyt kuluneen vuoden aikana, ilmenee Tilastokeskuksen luottokantatilastosta. Kuluneena vuonna pikalainojen euromääräinen summa nousi 29 prosenttia viime vuodesta. Loppuvuonna lainojen kulutus on ollut kiihkeämpää..

Pankkivero näkyy asuntolainojen hinnoissa ensi vuonna

Hallituksen kaavailema pankkivero nostaa lainamarginaaleja jopa kahteen prosenttiin, arvioi OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen Ylen aamu-tv:ssä tänään.   Pankit ovat nostaneet marginaalejaan pitkin syksyä..

Nuoret lapsiperheet pahimmassa lainaloukussa

Viimeisten kahden vuoden aikana nuoret perheet ovat velkaantuneet hälyyttävästi, ilmenee Uuden Suomen teettämässä kyselytutkimuksessa. Jo lähes kolmasosalla 25–34 -vuotiaista asuntovelallisista on yli 150 000 euron..

Taantumaa vielä viisi vuotta?

Asiantuntijat arvioivat, että taantumassa ja sen jälkiselvittelyissä menee kymmenen vuotta. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 13 vuotta. Vähintään viisi laihaa vuotta on siis vielä edessä ennenkuin talous lähtee..

Lainakatto jakaa pankinjohtajien mielipiteet

Finanssivalvonnan suunnittelema 80 prosentin lainakatto jakaa pankinjohtajien mielipiteitä. Suurin osa on lainakattoa vastaan, vaikka näkee linjauksessa paljon hyvääkin.   - Lainakaton myötä palataan vanhaan aikaan..

Nordea: Euroalueen talous odotettua valoisampi

Euroalue ei olekaan niin pahassa taantumassa kuin alkusyksyllä pelättiin. Euroalueen BKT supistui, mutta ennusteita hitaammin. Tulos yllätti positiivisesti Nordea pankin ekonomistit.   Luottamus talouteen näyttää olevan..

Kiinteistönvälittäjät: Näin asuntokauppa hiipuu

Asuntokauppa on selvästi hidastunut, ilmenee Suomen Kiinteistövälittäjäliitto SKVL:n jäsenilleen tekemässä kyselyssä. Kyselyn mukaan yli puolet kiinteistönvälittäjistä uskoo asuntokauppojen..

Lainakatossa ei ole vielä kuultu asuntolainan ottajaa

Eilen esitelty lainakatto jakaa rahoitusmarkkinoiden mielipiteitä. Valtiovarainministeriö luovutti eilen iltapäivällä raporttinsa, jossa esitetään Finanssivalvonnalle oikeutta tarvittaessa määrätä..

Asuntolainan säästämisestä uusi trendi?

Takavuosista tuttu ennakkosäästäminen kannattaisi nostattaa jälleen trendiksi. Rahoitusyhtiö hypoteekkiyhdistyksen varatoimitusjohtaja Ari Paunan mukaan säästäminen toisi paljon hyvää sekä ihmisten..

Säästöpankki: Lainakatto voisi luoda uusia pikalainamarkkinoita

Säästöpankki suomii Finanssivalvonnan ehdottamaa asuntolainojen lainakattoa epäonnistuneeksi ajatukseksi. Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen uskoo, että lainakatto hyydyttäisi asuntokauppaa..

HS: Suomalaispankit rajoittavat lyhyiden euribor-korkojen käyttöä

Suomenkin pankit ovat alkaneet pantata lyhyitä korkoja asuntolainoissa, HS kertoo. Lyhyet euribor-korot ovat olleet todella alhaisia pitkään, joten asuntolainan sitominen niihin on lainan ottajalle erittäin edullista.   Nyt..

Neljä syytä Suomen halpoihin asuntolainoihin

Taloussanomat selvitti syitä Suomen halpoihin asuntolainoihin. Selvityksessä nousi esiin neljä syytä.   1. Lyhyiden korkojen suosio Suomalaiset ovat suosineet lyhyitä markkinakorkoja (euribor) kalliimpien pankkien prime-korkojen..

Facebookin kautta pikalainasivuille

Eräs pikalainojen vertailusivusto keksi ratsastaa yhteisöpalvelu Facecookin maineella: nettiosoite Facebook.fi ohjaa vippivertailusivustolle.   Kehityspäällikkö Sami Salmensuo Viestintävirastosta kommentoi..

Suomessa on euroalueen halvin asuntolaina

Ennätysalhainen korkotaso jatkuu vielä ensi vuoden ja hyvin todennäköisesti senkin jälkeen, ennustaa Sampo Pankin johtava neuvonantaja Lauri Uotila. Lainatasoa ohjaava Euribor-korko on ollut ennätysalhaalla jo pitkään..

Suomalaiset tyytyväisimpiä omakotitalossa

Suomalaiset haluavat edelleen asua omakotitalossa, ilmenee OP-Pohjolan teettämästä kotitalousbarometristä. Vaikka asumisen kustannukset olivat nousseet, keskimäärin suomalaiset ovat melko tyytyväisiä asumiseensa.   Kaikkein..

Pikavippibisnes työllistää kuluttajavirastoa

Pikaluottoala on ollut kuluttajaviraston selvitysten keskiössä viime vuosina. Kuluttajaviraston lakimies Paula Hannula sanoo Taloussanomien tekemässä haastattelussa, että pikavippiala työllistää virastoa edelleen..

Suomalaiset haluavat sijoittaa asuntoon

Suomalaiset haluavat sijoittaa ylimääräiset rahansa asuntoon. Tämä ilmenee OP-Pohjolan kotitalouksien barometristä.   Barometrin mukaan 22 prosenttia suomalaisista sijoittaisi asuntoon 100 000 euroa, jos sellaisen..

Rehn: Euroopan talousmahti on mennyttä

Euroopan talousmahdin aika on ohi, ainakin nykyisen mallisena. Näin väittää talouskomissaari Olli Rehn tuoreessa kirjassaan Myrskyn silmässä – Eurokriisistä eteenpäin.   Talouselämän tekemässä..

Taantuma hidastaa asuntolainojen lyhennystä

Tapiola Pankin tekemän tutkimuksen mukaan joka neljäs asuntovelallisista on viimeksi kuluneen vuoden aikana muuttanut maksusuunnitelmaansa. Maksusuunnitelmaa muuttaneista yli puolet on hidastanat lainan takaisinmaksua ja 40 prosenttia nopeuttanut. Laina-aikaa..

Pikalainayhtiö Ferratumille pankkitoimilupa

Suomalainen pikalainoja tarjoava Ferratum on saanut pankkitoimiluvan Maltalta. Yhtiö kertoo hakeneensa lupaa aiemmin Suomesta, mutta neuvottelut takkuilivat niin pahasti, että yhtiö perui hakemuksensa.   ”Maltalla on erittäin..

Asuntolainakatto ei saa tukea FK:sta

Finanssialan Keskusliitossa epäillään asuntolainojen luototukselle kaavailtua rajoitusta. FK:n finanssimarkkinajohtaja Kaija Erjanti kommentoi Taloussanomille, että lainsäädäntö ei liiton mielestä..

Korot laskevat ja inflaatioriski kasvaa

Pankit laskevat prime-korkojaan. Nordea ilmoitti eilen laskevansa prime-korkoaan 1,55 prosenttiin ja käyttökorkoaan 1,50 prosenttiin. Viime kuussa korkoja laskivat OP-Pohjola ja Tapiola-pankki.   Prime-korot ovat pankkien omia korkoja..

TalSa: Näin pikalainoilla tehdään rahaa

Pikalainayritysten liikevoittoprosentit ovat olleet päätähuimaavia. Taloussanomien selvitysten mukaan monet pikalainoja tarjoavista yrityksistä tekivät vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tulosta, jollaisesta..

AL: Joidenkin pikalainayhtöiden perintä saattaa olla rikollista

Poliisi epäilee rikosta Aeris-, Tromvelt-, M Aurora- ja EC Finland -nimisten pikaluottoyhtiöiden perinnässä ja luoton tarjoamisessa.   Aamulehden mukaan kuluttajavirastoon on tullut runsaasti yhteydenottoja GP-Perintätoimisto..

Pienlainayhdistys vaatii korkorajoituksen käsittelyä perustuslakivaliokunnassa

Suomen Pienlainayhdistys vaatii pikalainalakiehdotuksen tarkistamista perustuslakivaliokunnassa. Yhdistyksen mukaan laki sellaisenaan vaarantaisi alan elinkeinovapauden ja omaisuuden suojan.   Hallitus on esittänyt pikalainoille korkokattoa..

Hallitus esittää pikalainoille korkokattoa

Hallitus esittää alle 2000 euron pikalainoille korkokattoa, joka saisi olla korkeintaan 50 prosenttia yli viitekoron. Tällä hetkellä todellinen vuosikorko saisi olla enintään 51 prosenttia. Asiasta uutisoi Yle. Pikavippien..

Pikalainayritykset haluaisivat asiakkaille luottorekisterin

Pikalainayritykset ehdottavat Suomeen perustettavaksi positiivista luottorekisteriä. Rekisteristä luotonantajat näkisivät hakijalle aiemmin myönnetyt luotot.   Yle Kymenlaakson haastattelussa Suomen Pienlainayhdistyksen..

Pikavippien katumainonta kiellettiin Tampereella ja Kouvolassa

Osa suomalaiskaupungeista aikoo siivota pikavippimainokset pois katukuvasta. Ainakin Tampere ja Kouvola ovat kieltäneet pikavippien mainostamisen kaupungin omistamilla mainospaikoilla. Tampereella tosin kielto tulee näillä näkymin..

Edessä uusi taantuma?

Aktian pääekonomisti Timo Tyrväisen mukaan taantuma on Suomessa alkanut. Viime vuoden lopulla Suomessa vältyttiin täpärästi taantumalta, mutta nyt tilanne on toinen.   Tyrväinen arvioi Suomen taloustilannetta..

Eurokriisi lyhyesti

EKP eli Euroopan keskuspankki ei päättänyt torstaina 2.8. käydyssä korkokokouksessaan laskea korkoja. Asiantuntijoiden mukaan tämä saattaa johtaa inflaation kiihtymiseen, osa asiantuntijoista pitää arvopaperiostoja..

Kaksi pikalainayritystä sai markkinointikiellon

Yksi pikalaina-alan suurimmista toimijoista OPR-Vakuus joutuu maksamaan kymmenien tuhansien eurojen uhkasakon. Markkinaoikeus määräsi pikaluottoa tarjoavalle J.W. -Yhtiölle ja OPR-Vakuudelle markkinointikiellot ja uhkasakot. OPR-Vakuus..

Pikalaina-ala puolustautuu kuluttajien avulla

Pikavippitoiminta on ollut entistä suuremmassa tarkkailussa viimeaikoina ja herättänyt keskustelua sekä kannattajien että vastustajien joukoissa. Risicumin toimitusjohtaja Jouni Hintikka sanoo vedoten huhtikuussa 2012 julkaistuun kuluttajakyselyn..

Asuntolainat keskimäärin 115 000 euroa

Finanssialan Keskusliiton (FK) tekemästä kyselystä selviää, että suomalaiset ottavat tänä päivänä yhä suurempia asuntolainoja. Suomalaisten ottamat lainat ovat kahden viime vuoden aikana olleet..

Suomalaisilla ulosotossa lähes 2 miljardia

Suomalaisilla on ulosotossa 1,7 miljardia, kertoo tämän päivän Kauppalehden uutinen. Uusia maksuhäiriömerkintöjä on yli 36 000 suomalaisella, käy ilmi Suomen Asiakastiedosta. Eniten uusia merkintöjä..

Pikalainafirmat haluavat kulukaton eikä korkokattoa

Suomen pienlainayhdistys esittää, että pikalainoihin asetettaisiin kulukatto. Pikalainoja myöntävät yritykset katsovat, että aiemmin kaavailtu vuosikorkoon perustuva katto käytännössä tappaisi alan..

Suomalaisilla lainaa selvästi aiempaa enemmän

Suomalaisten lainamäärä on lähes tuplaantunut sitten 2000-luvun alun. Näin kertoo Tilastokeskuksen teettämät tutkimukset lainan määrästä vuosina 2002-2011. Sekä kotitaloudet että muut luotonsaajasektorit..

Pikalaina ilmaiseksi ensilainaajalle

Voi pikalainan saada ilmaiseksi? Kyllä voi. Pikalainayhtiö Vivus myöntää pikalainan ilmaiseksi ensilainaajalle. Kauppalehti uutisoi 16.4.2012 kirjoituksessaan pikalainayhtiöihin kohdistuvia uusia mahdollisia rajoituksia..

Pikalainat pyritään saamaan kuriin korkokatolla

Pikaluottoihin suunnitellaan korkokattoa. Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa, että pikavippejä välittävät firmat voisivat periä kuluttajilta korkoa ja muita kuluja enintään 36–50 prosenttia..

Talsa: Pankit voivat halutessaan korottaa asuntolainan korkoja

Moni luulee, että luottoneuvotteluissa aikanaan sovittu korkomarginaali pysyy hamaan takaisinmaksuun asti. Näin ei ole, vaan pankilla on mahdollisuus halutessaan nostaa marginaalia. Marginaalin korottaminen onnistuu, jos lainaehdoissa on Finanssivalvonnan..

Lainankorot kipuavat ylös pikkuhiljaa

Asuntolainojen korot nousevat pikkuhiljaa koko ajan, vaikka ohjauskorot ovat pysyneet samana jo pitkään. Pankit nostavat kaikessa hiljaisuudessa marginaalejaan. Handelsbankenin liiketoimintajohtaja Reima Jokela arvioi Talouselämä-lehden..

Pääkaupunkilainen: Älä ota lainaa vaan vuokraa nyt!

Mikäli asuntolainan otto tuntuu liian isolta ratkaisulta, pääkaupunkiseutulaisen kannattaa vuokrata asunto nyt.  Iltasanomien selvityksen mukaan pääkaupunkiseudun vuokramarkkinat ovat juuri nyt hiljaisimmillaan. Vuokrassa..

Pikalainojen kysyntä kasvanut kolmanneksen

Pikalainojen kysyntä on kasvanut entisestään. Tilastokeskuksen luottokantatietojen mukaan pikavippejä myönnettiin heinä–syyskuussa yli 30 % enemmän kuin samana aikana vuotta aiemmin. Vippejä nostettiin lähes..

Talousuutiset

Ajankohtaisia uutisia liittyen lainoihin ja kulutusluottoihin.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin
Siirry alkuun