Uudet lainat ja lainapaikat

Uudete lainapaikat 2017Etsitkö uutta vuonna 2020 avattua lainapaikkaa? Norjalaiset pankit ovat viime vuosina tulleet näyttävästi myös Suomen markkinoille, esimerkkinä Komplett Bank. Vuoden 2019 lakimuutokset vähensivät jonkin verran alan toimijoita, mutta uusia lainapaikkoja on kuitenkin tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana alalle kymmenittäin.

Uudet lainapaikat eivät kuitenkaan välttämättä ole edullisin vaihtoehto hakea lainaa. Varsinkin pikalainojen ja kulutusluottojen puolella lainojen kulut vaihtelevat suuresti, joten ennen lainan ottamista lainat kannattaa joka tapauksessa vertailla. Sivuiltamme löydät pikalainavertailun, mikä helpottaa pikalainojen vertailua. Kulutusluottojen puolella vastaavasti kannattaa tutustua  kulutusluottovertailuun. Koska lainapaikkoja on useita, on vertailu järkevintä tehdä vertailusivulla. Lainan tiedot saattavat kuitenkin muuttua, joten aina ennen lainaamista on hyvä tarkistaa lainan sen hetkiset tiedot lainanantajan sivuilta.

Lainapaikat 2020

Vuonna 2020 uudet lainapaikat ovat usein keskittyneet tekemään lainakilpailutuksen asiakkaan puolesta, jolloin asiakkaan tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus, mutta hän voi saada useita lainatarjouksia sen perusteella. Laina-alalle on siis tullut uusia toimijoita, jotka eivät itse myönnä asiakkaalle lainaa, vaan välittävät ainoastaan asiakkaan tiedot sopivalle lainantarjoajalle, esimerkkeinä Amyrahoitus ja Varmalaina.fi. Vuonna 2020 ja 2019 on ollut suhteellisen hiljaista sen osalta, että mukaan markkinoille olisi tullut lainapaikkoja, jotka myöntävät itse asiakkaalle lainan. Viimeisimpiä tulokkaita tällä saralla ovat olleet norjalaiset pankit, jotka ovat muutamien vuosien sisään tuoneet vaihtelua Suomen lainamarkkinoille. Uusimpana toimijana Instabank, joka tarjoaa vakuudettomia lainoja aina 60000 euroon saakka erittäin joustavilla laina-ajoilla. Vuonna  2017 avattiin puolestaan Komplett Bank, joka toimii Instabankin tapaan jo vakiintuneesti Suomen markkinoilla.

Ehdottomasti suosituin uusi tulokas on norjalainen halpalentoyhtiön pankki Bank Norwegian, joka aloitti jo joulukuussa 2015 Suomessa. Bank Norwegian valittiinkin suosituimmaksi nettiluotoksi vuonna 2016. 

Uudet lainapaikat: Bank Norwegian

Vuoden 2016 suosituin nettiluotto oli Bank Norwegian eikä syyttä! Norwegian todella on yksi nettilainamarkkinoiden suosituimpia lainoja. Bank Norwegianilta lainaa voi hakea 1000–60 000 euroa, ja lainat ovat aina vakuudettomia. Korko määräytyy aina hakijan riskien, maksukyvyn ja taloustilanteen perusteella.

 

Korko on henkilökohtainen 6,99% - 19,99% ja ehdot päätetään luottokartoituksen jälkeen. 10.000 euron laina viidelle vuodelle 13,99% esimerkkikorolla (todellinen vuosikorko 16,51%) maksaa 14.218 euroa, eli lyhennys on kuukausittain 238 euroa. Laina-aika 1-15 vuotta. Norwegianin suurin korko on 37,97%.

Bank Norwegianin lainaa voi hakea 23-vuotias suomalainen, joka on asunut Suomessa kolme vuotta. Säännölliset tulot pitää olla ja ilman luottotietoja ei lainaa kannata edes hakea.

 

Uudet lainapaikat: Komplett Bank

Vuoden 2017 uusi lainapaikka on norjalainen Komplett Bank, joka on osa isompaa Komplett Groupia. Komplett Bank tarjoaa edullisia rahoituksia ja kulutusluottoja, ja on toiminut Norjassa vuodesta 2014. Komplett Bankista voi hakea 1000–50 000 euroa vakuudetonta luottoa edullisin lainaehdoin.

Komplett Bankin lainaa voit hakea, jos olet 23-vuotias, olet asunut pysyvästi Suomessa viimeiset kolme vuotta, sinulla on säännölliset tulot ja sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää. Jokainen laina ja lainaehdot määritellään henkilökohtaisesti, joten korko riippuu hakijan maksukyvystä, riskeistä ja lainan määrästä. Lainan nimelliskorko vaihtelee 4.9–19,9% välillä. Lainan avausmaksu on 45–195€ riippuen lainasummasta.

Komplett Bankin lainaesimerkki: 10 000 € 5 vuodelle, korko 12,6 %, tod. vuosikorko 14,9 % ja avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5 €/kk, yht. 13 958 € eli 233 €/kk, 60 kuukauden ajan.

Komplett Bankin laina on siinä mielessä ainutlaatuinen, että se on joustoluotto, jota ei ole pakko lyhentää. Kuukausittain tulevassa laskussa minimilyhennys on ainoastaan nostetun joustoluoton eli lainapääomasta kertyvät korot ja kulut. Lainan lyhentämisen aikataulusta päätetään ihan itse. Kuluja ja korkoja menee ainoastaan nostetusta lainapääomasta. Voit myös milloin tahansa maksaa joustoluoton pois.

 

Komplett Bankin laina on siinä mielessä ainutlaatuinen, että se on joustoluotto, jota ei ole pakko lyhentää.

 

Uudet lainapaikat suosittuja

Uusilaina.fi sivuston historian aikana olemme huomanneet, että uusimmat lainapaikat ovat aina kaikkein suosituimpia hetken. Klikkauksissa ja muussa liikenteessä aina uusimmat lainapaikat nousevat sivuillamme ykköseksi ainakin joksikin aikaa. Emme ole tehneet selvityksiä siitä, kuinka paljon uusia lainoja todella myönnetään näistä klikkauksista, mutta selvä trendi on se, että uuden lainapaikan ilmestyttyä sinne tulee ryntäys, joka tasoittuu vähitellen.

Olemme arvioineet tämän buumin johtuvan ainakin osittain siitä, että joukko netin käyttäjiä käyttää jatkuvasti lainaa taloutensa hoitoon. Lainaa pyritään hakemaan aina uutta, ja mikäli edellisiä lainoja ei ole maksettu, lainaa ei saa vanhoista lainapaikoista. Siksi uusista lainapaikoista pyritään hakemaan lainaa. Toki uusistakaan lainapaikoista ei myönnetä lainaa maksukyvyttömille, ja esimerkiksi Bank Norwegian ja Komplett Bank tarkistavat tarkoin hakijoidensa maksukyvyn.

Osa suosiosta perustuu toki myös siihen, että halutaan kokeilla uutta: kokeilla, että tarjoaisiko tämä uusi lainapaikka lainaa edullisemmin kuin vanhat lainapaikat.

Vuoden 2019 lakimuutokset ovat karsineet lainapaikkoja

Vuoden 2019 lakimuutokset näkyvät laina-alalla selvästi. Moni lainapaikka on lopettanut uusien lainojen myöntämisen, kun lainaehdot ovat kiristyneet. Korko- ja kulukatto ovat asiakkaan etu ja lainat ovatkin asiakkaille nyt entistä kilpailukykyisempiä. Toisaalta laina-ajat voivat pidentyä tarpeettomasti, mikä lisää toisaalta myös lainan todellista hintaa. Lakimuutokset ovat tuoneet tervettä kilpailua laina-alalle ja on todennäköistä, että jäljelle jää vain 10-20 vahvaa toimijaa. Hyvistä asiakkaista kilpaillaan, koska tarpeettomia riskejä ei haluta enää ottaa ja lainoja ei myönnetä enää niin heppoisin perustein. Laina-ala on viime vuosina hakenut järkeviä toimintatapoja ja haluaa rehdisti haastaa vakuudettomien luottojen osalta kivijalkapankkeja. Toisaalta myös kivijalkapankit ovat tulleet reippaammin mukaan vakuudettomien luottojen myöntämiseen. Edelleen vuonna 2020 ihmiset haluavat saada vakuudettoman lainan helposti netistä.  

Uudet lainapaikat kokemuksia?

Etsitkö sinä uusia lainapaikkoja? Mitkä ovat vuoden 2020 tärkeimmät lainapaikat omasta mielestäsi? Näetkö, että lainamarkkinat ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana?Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun