Unelmointi ja lainaraha

Unelmointi ja lainaraha

Unelmointi on varmasti yleisin ajanviete, jota kaikki ihmiset harrastavat. Haaveet ja unelmat ovat suorastaan elämän perusta. Ne antavat voimaa ja pontta jokapäiväiseen toimintaamme. Unelmat luovat meille visioita siitä, millaista elämä voisi olla kaikkein parhaimmillaan. Onnellisuus on yleensä unelmien keskiössä. Unelman saavuttaminen tuo onnea, mutta on myös totta, että yhden unelman saavuttaminen luo uusia unelmia. Unelmat ja niiden toteuttaminen ovat keskeinen osa ihmisyyttä.

Unelmia on niin monenlaisia, että niitä on mahdotonta luokitella. Yleisin yhdistävä tekijä unelmien toteuttamiselle on raha. Unelmoimansa elämyksen kokeminen tai unelmaesineen saaminen edellyttävät lähes poikkeuksetta rahaa. Oli unelmassa sitten kyse matkasta, lentolupakirjan suorittamisesta tai moottoripyörän hankinnasta, yhtäkään niistä ei saa toteutettua ilmaiseksi. Harkitusti otettu lainaraha on hyvä tapa edistää unelman toteutumista. Lainan valinnassa ei toki kannata jäädä unelmoimaan alhaisista lainakuluista, vaan käyttää asiantuntevaa lainavertailupalvelua. Näin tehdessään voi lainarahalla edistää unelmansa toteutumista järkevästi.

Opettele unelmoimaan ja löydä oma unelmasi

Omat unelmat eivät aina ole sitä, mistä on unelmoinut. Kokeneet terapeutit nostavat säännöllisesti esille sen, että ihmisten tapa unelmoida toisten ihmisten määrittelemiä unelmia on hyvin yleistä. Meihin on saatettu jo pienestä pitäen iskostaa tiettyjä unelmia, joita meidän tulisi elämässä tavoitella. Tai vielä pahempaa, oma unelma on lytätty läheisten toimesta heti alkuunsa, mikä on vaikuttanut omien unelmien välittömään hylkäämiseen.

Omia unelmia kannattaa uskaltautua unelmoimaan. Meillä jokaisella on oikeus luoda omat unelmamme ja tavoitella niitä. Unelmien toteutuksessa voi käyttää niin ikään mielikuvitusta. Eri kulttuureihin voi tutustua kulttuurimuseoissa ja virtuaalimatkoilla verkossa, jos kaikkiin haluamiinsa kulttuureihin ei ole mahdollista tutustua paikan päällä. Lainarahalla voi toteuttaa unelman tärkeimmän osan unelmastaan ja muutoin unelma voi täyttyä muilla keinoin ilman suurta rahankäyttöä.

Unelmoinnissa kannattaa unohtaa itsesensuuri ja arkiset olosuhteet. Jokaisella meistä on rajoittavia tekijöitä elämässä, jotka vaikeuttavat unelman toteuttamista. Unelmointi on tärkeää kaikissa olosuhteissa, ja aina löytyy mahdollisuuksia toteuttaa omaa unelmaa jollain tasolla.

Anna aikaa unelmille

Ominen unelmien kirkastuminen ei tapahdu hetkessä. Nuorena unelmia on yleensä paljon ja ne vaihtuvat säännöllisesti. Tämä tapahtuu luonnollisesti kasvun ja elämänvaiheiden muutoksien mukana. Unelmat ovat läsnä kun ihminen haluaa muutoksia elämäänsä.

Todellisen oman unelman ymmärtäminen vie helposti paljon aikaa, varsinkin jos unelmien kohteet ovat monisyisiä. Esimerkiksi omat unelmat urakehityksen ja ihmissuhteiden suhteen ovat monimutkaisia kokonaisuuksia, joiden pohtimiseen on käytettävä paljon rauhallisia ajatushetkiä. Oman unelman lopulta kirkastuttua, on siirryttävä seuraavaan vaiheeseen eli unelman toteutuksen suunnitteluun. Unelma ja sen toteutussuunnitelma on hyvä kirjata ylös, jotta unelman toteutus ei kompastu harmillisiin käytännön ongelmiin, ja ettei unelman toteutuksessa mahdollisesti tarvittavasta lainasta ja sen takaisinmaksusta koidu liian suurta taakkaa.

Unelmien toteutus lainarahalla tulee tehdä huolellisen suunnittelun myötä, jotta unelman toteutus kasvattaa onnen tunnetta eikä lisää stressiä. Ei kuitenkaan ole mitään syytä pelätä unelman toteutusta lainarahalla, omaan unelmaan käytetty raha on satsaus omaan hyvinvointiin.

 Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun