Vertaa remonttilainat

Rahoitusta remonttiin - Vertaa yli 60 lainantarjojaa

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Remonttilaina

Remonttilaina on nimensä mukaisesti lainaa, jota haetaan remontoimista varten. Remonttilainaa voivat hakea yksityishenkilöt ja taloyhtiöt kunnostus-, muutos- ja saneeraustöitä varten. Remonttilaina on verovähennyskelpoista, mikäli se on otettu vakituisen asunnon kunnostamista varten.

RemonttilainaJos kyse on vähäpätöisestä remontoinnista, ei korkovähennystä voi käyttää. Usein remonttilainaa haetaan asuntolainan yhteydessä, mutta sitä voi hakea myös erikseen.

Remonttilaina on kulutusluottoa eli käyttöluottoa. Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä muut rahoituslaitokset. Kulutusluotot ovat lyhytkestoisia lainoja, joiden lainasumma yleensä liikkuu 500-10 000 euron välillä. Useimmiten kulutusluottoa haetaan esimerkiksi kodinkoneiden hankintaan, mutta joskus myös isompaa kulutusta vaativaan toimintaan kuten remontteihin. Kuten muitakin lainoja, kannattaa remonttilainaa vertailuttaa ja kilpailuttaa. Kulutusluotoissa on paljon eroja. Korot, maksuajat ja ylimääräiset kulut vaikuttavat kaikki lainan kokonaishintaan. Kokonaiskustannuksen saa parhaiten selville laskemalla lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko saadaan, kun lasketaan kaikki korot ja muut maksut yhteen ja suhteutetaan se lainan maksuaikaan. Vuosikorko saattaakin helposti nostaa pieneltä vaikuttavan lainan kokonaiskustannuksia. Kulutusluotot ovat usein vakuudettomia, mutta isompia kulutusluottoja varten saatetaan vaatia vakuuksia tai takauksia.

Remonttilainaa voivat hakea yksityishenkilöt ja taloyhtiöt kunnostus-, muutos- ja saneeraustöitä varten


Remonttilaina voidaan usein yhdistää jo olemassaoleviin käyttölainoihin. Remonttilaina on mahdollista sitoa myös olemassaolevaan asuntolainaan. Jos asunto on täysin sidottu asuntolainan takaukseen, ei remonttilainaa voi yhdistää asuntolainaan. Pankki yleensä vaatii uusia vakuuksia tai hyvät tulot tällaisissa tapauksissa. Jos asunnon arvosta vain osa on sidottu lainan vakuuteen, ei remonttilainan yhdistämisen asuntolainaan tulisi aiheuttaa ongelmia.

Myös taloyhtiöt ottavat usein remonttilainaa, kun edessä on esimerkiksi putkiremontteja tai julkisivun saneerausta. Taloyhtiöt joutuvat usein kuitenkin maksamaan yksityishenkilöitä korkeampia korkoja. Pankkien yksityishenkilöille tarjoama korkomarginaali on huomattavasti pienempi. Taloyhtiöiden kannattaakin vertailla eri vaihtoehtoja lainalle tarkkaan, sillä kokonaisten taloyhtiöiden remontteihin vaadittavien summien korko kasvaa helposti huomattavan suureksi. Taloyhtiön remonttilaina on myös usein mahdollista muuttaa henkilökohtaiseksi remonttilainaksi. Tällä tavalla on mahdollista pienentää korkokuluja.

 

 

Remonttilainan hakeminen

Lainaa remonttia vatenRemonttilainaa kannattaa harkita pitkään ja hartaasti. Remontin todellinen arvo paljastuu vasta rakennusurakan hinnan, verovähennysten ja asunnon jälleenmyyntihinnan perusteella.

Remonttilainaa ja muita kulutuslainoja tarjoavat sekä pankit että yksityiset rahoitusyhtiöt. Markkinoilla on nykyisin hyvin monenlaisia lainan tarjoajia. Koska lainamarkkinat ovat kasvaneet huomattavasti, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mistä lainansa ottaa. Varsinkin Internetissä on nykyisin paljon yrityksiä, jotka tarjoavat pienehköjä kulutusluottoja mitä vaihtelevimmilla ehdoilla.

Kuten muutakin lainaa hakiessa, myös remonttilainaa hakiessa tarkistetaan aina hakijan luottotiedot ja lainan takaisinmaksukyky. Tämä vaikuttaa muun muassa lainan korkoihin. Vakuudeton laina on yleensä vakuudellista luottoa kalliimpi.

Remonttilainaa hakiessa kannattaa tarkkaan laskea, kuinka suuri laina on tarpeellinen tulevaa remonttia varten. Ylisuuria lainoja ei ikinä kannata ottaa. Remonttilaina räätälöidään hakijan tarpeita varten. Remonttilainaan voi myös pyytää lyhennysvapaita kuukausia, jolloin maksetaan vain lainan korot.

Lainaa voi nykyään hakea kätevästi suoraan Internetissä. Maksuerien suuruuteen voi usein vaikuttaa itse. Kulutusluotot ovatkin joustavia luottoja. Halutessaan lainanottaja voi maksaa lyhennyksiä kerralla enemmän tai maksaa koko lainan pois. Jotkut lainanantajat vaativat silloin erillisiä maksuja, mutta tämä ei aina ole asian laita.

Remonttilainahakemukset käsitellään useimmiten nopeasti. Lainapäätös lähetetään hakijalle kirjallisena. Jotkut lainanantajat haluavat tarkemman selityksen siitä, mitä varten lainaa haetaan. Useimmiten pienemmissä kulutusluotoissa tarkempaa selvitystä ei tarvita.

Internetistä löytyy myös erilaisia lainalaskureita. Näiden avulla on helppo valita juuri se laina, jonka kuukausierät sopivat omaan taloudelliseen tilanteeseen. Internetiä on muutenkin hyvä käyttää hyväkseen eri remonttilainoja vertaillessa. Verkossa on helppo tutustua eri yritysten taustatietoihin, palveluihin ja muiden lainanottajien kokemuksiin kyseisistä yrityksistä.

 

Oletko sinä hakenut lainaa remonttiasi varten? Osasitko sinä suunnitella oman lainasi määrän hyvin ennakkoon? Oletko ottanut lainaa remonttifirman kautta? Jaa kokemuksesi remonttilainoista kommentoimalla.Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun