Sijoittamisen kirjat - helppo keino tutustua ja aloittaa

Talouteen liittyvä kirjallisuus on lisännyt suosiotaan. Sijoittaminen ja raha ovat nykyään aiheita, joista uusi sukupolvi puhuu jo rohkeasti. Taloudellinen hyvinvointi ja oman talouden hallinta kiinnostavat ihmisiä ja sijoittamiseen liittyvä kirjallisuus on helppo tapa tehdä se ensimmäinen siirto omalla sijoittamisen uralla. On tärkeää muistaa, että sijoittaminen kuuluu kaikille, olipa sijoittamiseen liikenevä raha sitten 20 tai 2000 euroa kuukaudessa. Sijoittaminen onnistuu nykyään kätevästi kotisohvalta käsin erilaisten nettipalveluiden avulla, mutta sijoitusneuvojien sijaan pörssitietoutta kartutetaan alan kirjallisuuden avulla sekä blogien ja erilaisten podcastien kautta. Parhaat sijoituskirjat opettavat ymmärrettävästi sijoittamisen saloja ja tieto on helposti omaksuttavissa. 

Miten aloittaa sijoittaminen pörssiosakkeisiin?

Sijoittamisen aloittamiseen liittyy usein epävarmuutta, mikä yleensä hälvenee tutustumalla aiheeseen lisää. Sijoittajakonkari Seppo Saario tietää mistä puhuu, koska hän on tehnyt ensimmäiset pörssisijoituksensa nuorena miehenä jo heti sotien jälkeen. Seppo Saarion kirjoittama: "Miten sijoitan pörssiosakkeisiin?" -kirja on kaikkien aikojen myydyin suomalainen sijoitusopas ja tammikuussa 2020 tästä kirjasta otettiin jo uudistettu 17. painos. Seppo Saarion kirjoittama sijoitusopas onkin varma valinta, jos haluaa kokonaiskäsityksen pörsseistä, osakkeiden ostamisesta ja ylipäätään sijoittamisesta. Selkeä ja ymmärrettävä kirja sopii kaikenikäisille lukijoille, eikä ennakkotietämystä tarvitse olla yhtään. Yleensä sijoittamiseen liitetään käsitys, että pörssikurssien seuraaminen sekä kaupanteko vievät paljon aikaa. Seppo Saario haluaakin kirjansa kautta kumota tätä käsitystä ja antaa vinkkejä myös heille, jotka haluavat vaurastua vähäisellä ajankäytöllä. Saario neuvoo myös kirjassaan piensijoittajia siinä, miten lukea pörssiuutisia ja reagoida niihin oikealla tavalla. "Onko nyt oikea aika ostaa, omistaa vai myydä osakkeet?", on myös tärkeä luku sijoittamisesta kiinnostuneille lukijoille. Tilaa ja tutustu Seppo Saarion kirjaan "Miten sijoitan pörssiosakkeisiin?".

Sijoittajaksi nopeasti

Kun päätös sijoittamisen aloittamisesta on tehty, voi monilla tulla kiire aloittaa sijoittaminen mahdollisimman nopeasti. Liikkeissään nopeille sopiikin hyvin kirja: "Sijoittajaksi 7 päivässä", joka on Merja Mähkän ja Unna Lehtipuun kirjoittama teos. Kirjassa "Sijoittajaksi 7 päivässä" tuodaan esiin kaikki tarpeellinen, mikä tulisi tietää ennen ensimmäisen sijoituksen ostamista. Kirja on hyvin yksinkertaistettu ja nopealukuinen, mutta mukana on myös kiinnostavia oikeiden ihmisten tarinoita sijoittamisesta. Vinkkilistat ja tsekkilistat tuovat luottamusta tehdä ensimmäinen siirto pörssissä, joten tämän opuksen luettuaan voi rohkeasti tarttua tuumasta toimeen. Jos haluat nopeasti valmistaa itsesi osakkeiden ostamiseen, tutustu ja tilaa kirja "Sijoittajaksi 7 päivässä".

Kirja asuntosijoittamisesta

Asuntosijoittaminen on yksi sijoittamisen muoto ja se sopii hyvin pitkän aikajänteen sijoittajille. "Kannattaako asuntosijoittaminen ja miten asuntosijoittaminen tulisi aloittaa?" - ovat niitä kysymyksiä, joihin usein kaivataan vastauksia. Joonas Oravan ja Olli Turusen kirja: "Osta, vuokraa, vaurastu" on helppolukuinen teos asuntosijoittamisesta kiinnostuneille. Se antaa yksityiskohtaisia neuvoja vuokra-asunnon valintaan ja vuokraamiseen liittyen. Velkavivun hyödyntäminen on myös tärkeä osa asuntosijoittamista ja myös tästä asiasta löytyy esimerkein hyödyllistä tietoa. Kirja sopii hyvin uusille asuntosijoittajille, mutta myös jo asuntosijoittamista tehneet saavat kirjasta paljon irti. "Ostaa, vuokraa ja vaurastu" kertoo esimerkiksi Suomen paikkakunnista sijoittajan silmin sekä antaa ajankohtaista tietoja verotuksesta. Tutustu lisää teokseen "Ostaa, vuokraa ja vaurastu"

Ymmärrä pörssi-ilmiöitä paremmin

Petri Ukkolalla on pitkä kokemus sijoittamisesta ja hän avaa uudessa kirjassaan pörssi-ilmiöitä sekä niiden mielenkiintoisuutta, kuten esimerkiksi sitä, miksi pörssikurssien romahtaminen yllättää myös tunnetuimpia osakeguruja. Toteutunut kehitys on usein ristiriidassa sen kanssa, minkälaisia malleja ja mielikuvia pörssistä on luotu ja luodaan. "Pörssi-ilmiöitä" avaa myös korona-viruksen vaikutuksia pörssiin, mikä tekee kirjasta ajankohtaisen valinnan pörssistä kiinnostuneille. Kirja tavoittaa hyvin riskistä pitävät sijoittajat sekä riskiä karttavat sijoittajat, joten kirja sopii monenlaisille lukijoille. Wall Street on kirjassa tärkeässä osassa, kun pörssin pitkiä syklejä kuvataan ja analysoidaan. Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden heilahtelut vaikuttavat myös muiden maiden pörsseihin sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä ja Ukkola avaakin kirjassa myös näitä prosesseja. Jos haluat tutustua syvemmin pörssiin, tutustu Petri Ukkolan kirjaan "Pörssi-ilmiöitä".  

Sijoittamista voi opetella kirjojen avulla

Sijoittamiseen kuuluvat virheet, eikä niiltä kaikilta voi välttyä, mutta kirjojen avulla kaikkia sijoittamiseen liittyviä virheitä ei tarvitse itse toistaa. Talouden ja pörssin ymmärtäminen tekee osakesijoittamisesta mielenkiintoisempaa, joten sijoittaminen kannattaakin aloittaa tutustumalla sijoittamiseen liittyvään kirjallisuuteen. Kokenut sijoittaja, kuten Seppo Saario, on jatkanut onnistuneesti sijoittajan uraansa jo monta vuosikymmentä, joten on hyödyllistä kuulla perusteita ja näkökulmia onnistuneesta sijoittamisesta ja pörssin ilmiöistä. Jokainen aloitteleva sijoittaja voi myös tunnustella omaa riskinsietokykyään ja valita itselle sopivan sijoittamistavan. Sijoittamista voi tehdä lukuisilla eri tavoilla, jolloin on tärkeää löytää juuri se itselle luonnollisin tapa toteuttaa vaurastumista. 

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun