Vertaa 100-60000€ lainat

Vertaa ja löydä sinulle sopivin laina
-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Osamaksulla ostaminen

Osamaksulla ostaminen tarkoittaa ostosten maksamista myyjälle useissa pienissä erissä kuukausittain. Pääasiassa maksuerät ovat yleensä samansuuruisia.

Osamaksulla ostaminen on järkevä ja joustava vaihtoehto esimerkiksi silloin, kuin ostat jotain kalliimpaa kotiin: uutta tietokonetta, pesukonetta tai pelikonsolia – tuotteen saa välittömästi käyttöön, vaikka tilillä ei juuri sillä hetkellä olisikaan tarpeeksi rahaa laitteen ostoon.

Osamaksulla ostaminen hoituu helposti osamaksua tarjoavien yritysten tai jopa suoraan verkkokauppojen kautta. Osamaksua tarjoaa muun muassa Klarna, jonka palvelu on helposti haettavissa verkkokaupassa tehtävien ostosten yhteydessä. Myös Joustoraha on varteenotettava vaihtoehto, joka tarjoaa 14 päivän korotonta maksuaikaa tai joustavaa 1-12 kuukauden maksuaikaa.

 

Osamaksulla voi ostaa elektroniikkaa, palveluita, kodin sisustuselementtejä ja jopa lomamatkoja. Osamaksusta peritään usein pieni laskutuspalkkio ja pidemmällä aikavälillä myös korkoa.

 

Osamaksulla ostaminen on siis kalliimpaa kuin käteisellä maksaminen. Siitä syystä erityisesti pitkällä aikavälillä matalakorkoisen kulutusluoton ottaminen voi olla järkevämpää kuin osamaksulla ostaminen. Osamaksulla ostaminen on kuitenkin yksi suosituimmista kulutusluoton muodoista, jonka avulla asiakas voi kuluttaa tänä päivänä joustavasti tulevia tulojaan.

 

Osamaksulla ostaminen ilman luottotietoja ei ole yleensä mahdollista. Osamaksua tarjoavat liikkeet ja osamaksua tarjoavat firmat vaativat osamaksusopimukseen henkilötunnuksen, jolla tarkistetaan automaattisesti hakijan luottotiedot. Ilman luottotietoja osamaksusopimusta ei myönnetä.

Osamaksulla ostaminen lyhyesti:

  • Osamaksulla ostettu tuote toimitetaan välittömästi, mutta maksetaan vasta jälkikäteen
  • Maksuaika vaihtelee muutamista päivistä kymmeniin kuukausiin
  • Osamaksua voi hakea yleensä suoraan verkkokaupasta tai sitä erikseen tarjoavilta yrityksiltä
  • Osamaksukauppaa säätelevät Suomen lainsäädännössä osamaksukauppalaki sekä kuluttajansuojalaki

Oletko ostanut tuotteita osamaksulla? Miten näet osamaksun yhtenä maksutavoista? Mitä tuotteita voisit ajatella ostavasi osamaksulla? Mitä taas et?Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun