Yhdistä lainat yhdeksi

Lainojen yhdistäminen on paras tapa säästää lainakuluissa

-
50
50000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:96€
Vuosikorko:9.34%
Yhteensä:1096€

Kuukausierä

46€

Useamman lainan yhdistäminen yhdeksi

Useamman lainan yhdistäminen tarkoittaa nimensä mukaan sitä, että kuluttaja ottaa uutta lainaa, vaikka hänellä on vielä vanhoja lainoja maksamatta. Tämä tilanne voi aiheuttaa kuluttajalle paljon päänvaivaa ja stressiä, ja hänellä voi mennä eri lainojen maksuaikataulut, korot, kulut yms. helposti sekaisin. Korkokuluja kertyy tällaisessa tapauksessa myös paljon, koska pienlainaa tarjoavat yritykset myöntävät lainaa aina korkeilla vuosikoroilla. Pienlaina ei ikinä ole edullinen laina, ja se täytyy maksaa myös nopeasti pois. Monesti esimerkiksi 100 euron laina tulee maksaa takaisin jo 15–30 vuorokauden sisällä, ja jos kuluttaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin ajallaan, joutuu hän maksamaan kalliita korkokuluja ja myöhästymismaksuja ym. lainasta. Usein eri lainoja yhdistänyt kuluttaja joutuu ongelmiin, kun hänellä ei olekaan rahaa maksaa kaikkien ottamiensa lainojen kuluja ajallaan. Pahimmassa tapauksessa hän sää rekisteriinsä maksuhäiriömerkinnän ja menettää luottotietonsa.
 

Useamman lainan yhdistäminen tarkoittaa yleensä pienlainojen eli vippien yhdistämistä. Kyse on yleensä siis 50–500 euron suuruisista lainoista. Monesti puhutaan vippikierteestä, kun kuluttaja on ottanut lisää vippejä, vaikka ei ole maksanut aikaisempia vielä pois.
 

Lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksiKannattaa aina harkita tarkkaan ennen kuin ottaa uutta lainaa, jos on jo velallinen. Nykyinen huono taloudellinen tilanne on ajanut monet epätoivoiset kuluttajat lainakierteeseen. Lainakierre tarkoittaa sitä, että kuluttaja on ottanut lainaa maksaakseen erääntyvän jo aikaisemmin ottamansa lainan kulut. Tässä tapauksessa kuluttaja siis maksaa velkojaan ottamalla lisää velkaa.

Monet ovat joutuneen turvautumaan henkilökohtaiseen apuun päästääkseen velkakierteestä eroon. Useamman lainan yhdistäminen on monesti velkakierteeseen joutumisen syy. Jos olet itse tässä tilanteessa, kannattaa olla yhteydessä velkojiin mahdollisimman nopeasti, jotta heidän kanssaan voidaan neuvotella sinulle sopivasta maksuaikataulusta. On myös velkojan etu että velallinen pystyy maksamaan lainansa takaisin, ja siksi avoin keskustelu velallisen ja velkojan välillä on tärkeää.
 

Nykyään useamman lainan yhdistäminen on tullut onneksi vaikeammaksi. Monet vippifirmat eivät esimerkiksi myönnä lainaa ennen kuin aikaisempi laina on jo maksettu pois moitteettomasti. Silti vieläkin kuulee välillä kauhukertomuksia vippikierteeseen joutuneista nuorista.
 

Useamman lainan yhdistäminen voi tuntua loogiselta kuluttajalle, joka on epätoivoisessa asemassa. Hän on saanut postista taas uuden maksumuistutuksen ja lainaa pitäisi lyhentää mahdollisimman nopeasti. Niinpä hän päättää ratkaista ongelman ottamalla uuden lainan. Tämä ei kuitenkaan ratkaise hänen ongelmiaan, vaan siirtää niitä eteenpäin, ja 15–30 vuorokauden päästä hän saa taas maksumuistutuksen vanhan lainan uudesta lyhennyserästä, ja tämän lisäksi uusikin laina pitäisi maksaa pois. Yhtäkkiä hänellä onkin kaksi velkaa maksettavana, ja kummatkin keräävät korkeita korkoja ja myöhästymiskuluja. Itse asiassa kuluttajan ongelmat ovat nyt vain lisääntyneet.

Velkaongelmat ovat yleistyneet huomattavasti taloustilanteen huonontumisen myötä. Myös pikalainayritysten tulo markkinoille on lisännyt maksuhäiriöitä Suomessa merkittävästi. Monesti pientä lainaa saa vasta 18-vuotias kuluttaja, joka ei vielä välttämättä osaa pitää omasta taloudestaan huolta. Onneksi apua on tarjolla. Jos useamman lainan yhdistäminen on vienyt sinut vippikierteeseen, kannattaa olla yhteydessä velkojaan. On myös olemassa erilaisia apua tarjoavia järjestöjä, jotka neuvovat pikavippikierteeseen joutunutta kuluttajaa. Esimerkiksi kuluttajavirasto palvelee kuluttajia tällä saraa.
 

Useamman lainan yhdistäminen lyhyesti

  • Useamman lainan yhdistäminen on yleistynyt talouskriisin myötä
  • Useamman lainan yhdistäminen ei kannata, se vain siirtää velallisen ongelmia eteenpäin
  • Älä kärsi ongelmiesi kanssa yksin. Eri järjestöt tarjoavat neuvontaa velkakierteeseen joutuneelle kuluttajalle

 

Onko sinulla kokemusta lainojen yhdistämisestä? Mitä lainoja suosittelet yhdistettäväksi ja miten? Keskustele asiasta lisäämällä kommenttisi alla olevaan kenttään.

 Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin

Kokemuksia ja kommentteja

Opintolainaaja4
Lainojen yhdistämisessä on hyviä ja huonoja puolia. Kuten tuonne asuntolainojen puolelle kirjoitin, lainan kulut kannattaa tosiaan katsoa huolella ja korvata vain kalliimpi laina halvemmalla, ei toisinpäin.

Leave this empty:

Mikä on Suomen pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun