Vertaa 100-60000€ lainat

Vertaa ja löydä sinulle sopivin laina
-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Vertaa ja lähetä hakemus, 3 askelta

Valitse lainasumma ja aika
Vertaa lainoja
Valitse sinulle sopivin

Lainat

Lähes jokainen meistä tarvitsee jossain elämänsä vaiheessa lainaa. Lainat auttavat meitä toteuttamaan unelmiamme tai pelastavat meidät pinteestä ja ahdingosta. Lainat mahdollistavat monen henkilön opiskelun ja elämässä eteenpäin menemisen.

Lainat ovat iso osa elämääLainat auttavat kodin remontoimisessa tai kokonaan uuden kodin ostamisessa. Hajonneen television vaihtamiseksi voidaan ottaa pienehköä lainaa, kulutusluottoa. Erilaisia lainoja on lukuisia. Lainat vaihtelevat pienistä pikalainoista satojen tuhansien asuntolainoihin.

Nykyisin lainaa tarjoavia yrityksiä on monenlaisia. Perinteisten pankkien ohella on markkinoilla muita rahoituslaitoksia, joilta yksityishenkilöt voivat hakea lainaa eri tarkoituksiin. Viime vuosina lainaa myöntävät yritykset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti varsinkin Internetissä. Monet näistä yrityksistä toimivat ainoastaan Internetissä keskittyen pienehköihin pikalainoihin ja kulutusluottoihin.

 

Perinteisten pankkien ohella on markkinoilla muita rahoituslaitoksia, joilta yksityishenkilöt voivat hakea lainaa

Aivan ensimmäiseksi lainanottoa harkitessa kannattaa miettiä, mihin lainaa tarvitsee ja mikä on oma taloudellinen tilanne. Näin voidaan määritellä, kuinka suureen lainaan on varaa ja onko lainanottajalla kykyä maksaa lainan kuukausittaiset kulut. Lainanantajat veloittavat aina lainoistaan korkoa ja muita maksuja. Jos laina on korotonta, siihen liittyy muita maksuja, kuten tilinhoitomaksuja. Lainan takaisinmaksu kestää yleensä vuosia, joten lainanottoa kannattaa harkita tarkkaan ja punnita eri vaihtoehtoja.

Erilaiset lainat, joita pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat, kannattaa aina vertailuttaa ja kilpailuttaa. Ei koskaan kannata ottaa ensimmäistä eteen tulevaa lainaa. Markkinat ovat täynnä erilaisia lainoja, joiden ehdot ja kokonaiskustannukset vaihtelevat suuresti. Tärkein seikka lainoja vertaillessa on lainan todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten korot, tilinhoitomaksut ja järjestelykulut.

Lainat kannattaa aina vertailuttaa ja kilpailuttaa

Vuosikorko lasketaan lainan takaisinmaksuajan ja lyhennysten suuruuden perusteella. Tällä hetkellä vakuudettomilla lainoilla on Suomessa 20% korkokatto nimelliskoron osalta ja lainan kustannukset saavat olla korkeintaan 150€ vuodessa. Uusien lakien myötä pienet pikalainat ovat käyneet lainapaikoille kannattamattomiksi ja tarjotut lainat ovatkin nykyään usein joustoluottoja, joissa on luottoraja vähintään 1000€. 

Lainoja on valittavana useita erilaisia, sillä monet lainoista on räätälöity tiettyä käyttötarkoitusta varten. Pienempiä lainoja varten ei yleensä tarvita erityisiä vakuuksia. Nämä lainat ovat yleensä lyhytaikaisia kulutusluottoja ja pikalainoja, joissa rahat ovat nopeasti käytössäsi. Suurempia lainoja varten tarvitaan vakuuksia, takauksia tai alkupääomaa. Lainan vakuutena voi käyttää esimerkiksi asuntoa tai ajoneuvoa. Monet lainan antajat tarjoavat myös lainaturvaa eli vakuutusta, joka suojelee lainanottajaa ja auttaa lainan hoitamisessa, esimerkiksi äkillisen työttömyyden tai sairauden kohdatessa.

 

[[mainos_auto]]

 

Erilaiset lainat

Lainoja on markkinoilla monenlaisia ja voit valita niistä itsellesi sopivimman. Lainat erotellaan käyttötarkoituksensa mukaan. Lainoja ovat mm. asuntolaina, autolaina, opintolaina, kulutusluotto eli käyttölaina sekä pikalaina. Myös luottokortit ovat lainaa. Lainaehdoissa ja lainojen vuosikoroissa on eroavaisuuksia. Kaikkien lainojen ehtona kuitenkin on, että hakija on täysi-ikäinen, hänellä ei ole luottotiedoissa häiriöitä ja että hän on todistettavasti kykenevä maksamaan lainansa takaisin. Alla muutamia esimerkkejä yleisistä lainoista.

Asuntolainaa kannattaa hakea oman maksukyvyn mukaanAsuntolainaa myönnetään asunnon hankintaa varten. Asuntolainat ovat yleensä pitkäaikaista lainaa, sillä lainattavat summat ovat suuria. Asuntolainaa valitessa kannattaakin olla tarkkana korkoa valitessa, sillä korkomarkkinat muuttuvat. Myös lyhennyseriin kannattaa kiinnittää huomiota. Koskaan ei myöskään kannata ottaa suurinta mahdollista lainaa.

 

 

Autolainaa tarjoavat niin pankit, rahoituslaitokset kuin autoliikkeetkin. Autolainassa voi käyttää esimerkiksi joustoluottoa. Joustoluottoa saa usein jopa ilman vakuuksia ja päätöksen saa nopeasti. Joustoluoton voi maksaa takaisin turvallisesti tasaerissä. Toinen vaihtoehto on käyttää autoa lainan vakuutena. Nykyään on myös yleistä hankkia uusi auto leasing-sopimuksella. Opintolaina on suunnattu päätoimisille opiskelijoille. Opintolaina on valtion takaamaa ja se maksetaan yleensä takaisin opiskelujen päätyttyä.

Käyttölainat eli kulutusluotot ovat pienehköjä lyhyen aikavälin lainoja. Pienet käyttölainat ovat yleensä vakuudettomia. Käyttölainoja haetaan esimerkiksi kodinelektroniikan ostoon tai kodin remontoimiseen. Käyttölainat maksetaan useimmiten takaisin tasaerissä.

Pikalainat ovat lainoja akuuttiin rahantarpeeseen. Lainat ovat pieniä ja niitä haetaan yleensä verkkohakemuksella tai tekstiviestillä. Pikalainojen todellinen vuosikorko on yleensä hyvin korkea. Lue lisää lainoista Wikipediasta.

Kaikki lainapaikat (195 lainapaikkaa)Millaisessa tilanteessa sinä olet ottanut lainaa? Haitko lainaa pankista vai jostain muualta? Miten päädyit kyseiseen lainanantajaan? Jaa tietosi muiden lainaajien kesken.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun