Lainan hakeminen

Paras tapa aloittaa lainan hakeminen on vertailememalla hinnat

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Lainan hakeminen

Monelle lainan hakeminen tulee ajankohtaiseksi jossain elämän vaiheessa, esimerkiksi silloin kun haluaa ostaa auton tai vaikkapa asunnon. Pankkien ohella on olemassa monenlaisia lainaa tarjoavia yrityksiä, joilta voi hakea lainaa eri tarkoituksiin.

Lainan hakeminenViime vuosina lainaa myöntävät yritykset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti kun pikalainayritykset ovat tulleet mukaan markkinoille. Monet näistä yrityksistä keskittyvät ainoastaan pienehköihin pikalainoihin ja kulutusluottoihin.
 

Lainan hakeminen pankista voi olla aikaa vievä prosessi. Siksi lainaa kannattaa hakea etukäteen netissä täytettävällä lomakkeella vaikka ei vielä osaisi sanoa tarkkaan tarvittavan lainan summaa. Ennen lainan hakemista tulee selvittää oma taloudellinen tilanne sekä mihin tarkoitukseen lainarahaa tarvitsee. Tämä helpottaa valitsemaan itselle sopivan lainan suuruuden ja arvioimaan minkälaisissa maksuerissä on varaa maksaa lainaa takaisin. Lainan takaisinmaksu voi kestää jopa vuosia riippuen lainan suuruudesta. Siksi lainanottoa tulee harkita pitkään ja hartaasti.
 

Lainaa hakiessa tulee täyttää lainanhakulomake, joka löytyy pankin tai lainaa tarjoavan yrityksen verkkosivulta. Lomakkeeseen täytettävät tiedot riippuvat siitä minkälaista ja suuruista lainaa on hakemassa. Täyttäessä lomaketta tulee pankille ilmoittaa mihin tarkoitukseen lainaa haetaan eli onko kyse esimerkiksi asuntolainasta vai tarvitseeko lainaa esimerkiksi auton ostoon. Tämä tieto ei ole välttämätön, jos asiakas hakee lainaa pikalainoja tarjoavilta yrityksiltä. Pikalainat ovat yleensä helposti saatavia lainoja. Niiden suuruus on yleensä pienempi kuin pankkilainojen. Pikalainoilla on myös lyhempi takaisinmaksuaika eikä niiden hakemiseen tarvita vakuuksia tai takaajia.

Maksukyky on tärkein lainansaannin edellytys, koska on sekä pankin tai lainaa tarjoavan yrityksen että asiakkaan etu, että laina pystytään maksamaan takaisin ajallaan. Siksi isomman lainan hakeminen vaatii usein takaajia tai vakuuksia. Lainantakaaja on henkilö, joka lupautuu maksamaan lainan takaisin lainanhakijan puolesta siinä tapauksessa, että lainan hakija ei itse pysty lainaa takaisin maksamaan. Lainan vakuus voi olla esimerkiksi lainan avulla ostettava asunto tai muu helposti rahaksi muutettava omaisuus. Lainaa voi hakea ilma takaajia tai vakuuksia pieniä summia esimerkiksi pikalainaa tarjoavilta yrityksiltä.
 

Omistusasuminen on yleistynyt vuokrien hintojen noustessa. Monet päätyvät ostamaan oman asunnon, jotta säästyisivät vuokrakuluissa. Lainan hakeminen asunnon ostoa varten tulee tässä vaiheessa ajankohtaiseksi. Asuntolainaa hakiessa kannattaa ottaa selville eri pankkien tarjoamat asuntolainakorot. Lainaa kannattaa hakea jo ennen kuin tietää asunnon tarkan hinnan, koska lainanhakuprosessi voi kestää viikkoja. Hakijan tulee myös laskea kuukausittaiset tulot ja menot huolella, että hän voi sopia pankin kanssa kuinka nopeasti ja millä summilla hän pystyy lainaa lyhentämään.
 

Pikalainayritykset antavat lainaa helposti ja vaivattomasti, mutta niissä voi olla riskinsä jos ei lue lainaehtoja huolellisesti. Pikalainoissa kyse on yleensä pienemmistä summista rahaa ja lainan korot ovat usein korkeammat kun pankista haettujen lainojen korot. Siksi pikalaina on kalliimpi laina kun pankista saatu laina. Pikavippien eli lainojen maksuaika on myös lyhyempi. Usein tällainen laina tulee maksaa takaisin jo tulevan laskun eräpäivään mennessä. Tämän vuoksi ennen pikalainan hakemista kannattaa varmistaa, että pystyy maksamaan lainan takaisin nopeasti.
 

Nykyään lainan hakeminen on tehty helpoksi ja vaivattomaksi. Kun lainan hakeminen ennen vaati usein jopa monta käyntiä pankissa voi lainaan nykyään hakea netistä täytettävän lomakkeen avulla. Pienisuuruisia summia lainaa voi hakea jopa puhelimitse tai tekstiviestitase pikalainaa tarjoavilta yrityksiltä. Netin kautta lainaa haettaessa tulee käyttää verkkopankin tunnuksia tunnistautumiseen.
 

Lainaehdot tulee lukea läpi huolellisesti ajan kanssa ennen kuin sitoutuu niihin. Tällä tavalla vältytään lainanmaksuihin ja korkoihin liittyviltä väärinkäsityksiltä ja lainan hakeminen sujuu mutkattomasti ja turvallisesti.

 

Onko lainanhakeminen sinulle ajankohtaista? Jäikö mieltäsi askartamaan joku asia lainan hakemiseen liittyen? Kerro omia kokemuksia lainan hakuun liittyen kommentoimalla tätä artikkelia.Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun