Rahoita lainalla kodin lisäeristystyöt ja säästä energiakuluissa

Rahoita lainalla lisäeritystyöt

Energiakustannukset ovat olleet jyrkässä nousussa, mikä kasvattaa erityisesti vanhoissa rakennuksissa asuvien lämmityslaskuja. Lämmityslaskunloppusummaa voi helposti pienentää lisäeristyksien avulla. Varsinkin vuosikymmeniä vanhoissa taloissa ei rakennusvaiheessa ole todennäköisesti paljoakaan kiinnitetty energiatehokkuuteen laadukkaan eristämisen avulla.

Lisäeristetyöt on paras jättää ammattilaisten tehtäväksi. Monia eristetöitä voi teettää sisätiloissa, kuten sisäseinien lisäeristys, joten työkohteita löytyy isosta talosta varmasti jokaiselle vuodenajalle. Hyvän tekijän löytäessään, on paras olla myös rahoitus valmiina suunniteltuna. Lainavertailupalvelujen avulla on helppoa ja nopeaa löytää itselle sopiva remonttilaina kohtuullisella korolla. Eristetöiden teettämisessä lainarahan käyttö on perusteltua, mikäli riittäviä säästöjä ei ennestään ole. Lämmityslaskun pienenemisen myötä remonttilaina saattaa maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Sisä- ja ulkoseinien eristys

Vanhoissa taloissa käytettiin ulkoseinän eristeinä sahanpurua ja puuteollisuuden höyläyksessä syntyvää kutterinpurua. Purueristeitä voi löytää vielä 1960-luvulla valmistetuista taloista, mutta 1960-luvun loppua kohden eristeeksi vaihtui mineraalivillasta valmistetut tuotteet. Purueristeen omaava talo kaipaa mahdollisimman nopeaa ulkoseinän eristeremonttia ja remontilla saadut hyödyt ovat mittavat.

Mikäli ulkoeristeinä on käytetty mineraalivillaa jo alun perinkin, voi ammattilaiselta kysyä mahdollisuutta niiden kuntotarkistukseen. Vuosikymmeniä vanhat villat saatavat olla jo vaihtoiässä, tai sitten eivät. Remonttiin ei pidä suin päin ryhtyä ennen ammattilaisen tekemää kuntoarviota.

Sisäseiniä ei ole läheskään kaikissa taloissa lainkaan eristetty. Mikäli omassa talossa eristystä ei sisäseinistä löydy, tuo niiden asennuttaminen runsaasti säästöä lämmityskuluihin. Ammattilaisilta työ sujuu nopeasti. Vanha seinälaudoitus puretaan ja ennen eristevillojen vaatimaa koolausta lisätään vanhan runkoseinän päälle höyrynsulkupaperi tai -muovi. Tämän päälle tulevat koolauspuut, joiden väliin asennetaan sisäeristevillalevyt. Sisäseinän lisäeristyksen myötä seinän paksuus kasvaa vain muutaman sentin, mutta lämpölaskusta säästyy runsaasti euroja.

Sisäkaton lisäeristys sekä muut eristyskohteet

Sisäkattoa voidaan niin ikään lisäeristää sisäseinien tapaan. Jälleen tarvitaan ammattilaisen apua, joka osaa arvioida erilaisten sisäkattorakenteiden lisäeristysmahdollisuuksia. Helpoimmalla voi päästä lisäämällä eristeitä talon yläpohjaa, mutta usein saattaa edessä olla hieman isompi työ, jossa eristeet asennetaan huoneen kattoon. Tällöin huonekorkeus hieman madaltuu, mutta niin madaltuu myös lämpölaskun loppusumma lisäeristyksen ansiota. Sisäkaton eristeiksi voidaan valita modernit polyuretaanieristeet, jotka vaativat puolet vähemmän tilaa perinteisiin villaeristeisiin nähden.

Muista lisäeristyskohteita voi löytää esimerkiksi vanhan talon rossipohjasta, joka huonosti eristettynä aiheuttaa lattioiden kylmettymistä. Ryömintätilaa ei pidä kuitenkaan ahtaa täyteen eristettä, vaan tuulettumista varten on jätettävä myös tilaa. Ammattilainen osaa laskea, kuinka paljon lisäeristettä on mahdollista laittaa ryömintätilaan.

Talon ikkunat kannattaa myös tutkia. Vanhojen ikkunoiden puitteista saattaa viileää ilmaa suorastaan puhaltaa sisään kovilla pakkasilla, jolloin ikkunoiden parempi eristäminen parantaa energiatehokkuutta nopeasti.

Energian kulutuksessa voi nopeasti saada suuria säästöjä. Lainarahankaan käyttöä ei siksi kannata karsastaa, sillä kilpailutetun lainan avulla lainakustannukset pysyvät kurissa ja jokaisesta säästyneestä lämpölaskusta voi ohjata lisärahaa lainanlyhennyksiin. Takaisinmaksun jälkeen voi nauttia pienentyneistä lämmityskuluista ja käyttää säästyneet rahat haluamallaan tavalla. Eikä pidä myöskään unohtaa lisäeristyksen tuomaa talon arvonnousua.

 



Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun