Fixura

Fixura

3.9 7 5 1
Lainan määrä: 1000 - 10000€
Maksuaika: 2v - 5v
Ikäraja: 21-68 vuotta
Vuosikorko: 6% - 20%

Parhaat edut

 • Vertaislainapalvelu eli lainaajat ovat toisia kuluttajia
 • Voit itse valita kuukausierät ja laina-ajan
 • Lainaa jopa 10000€
 • Myönnetään 21-68 vuotiaille

Huomioitavaa

 • Avausmaksu vähennetään lainasta
 • Voit tehdä tarjouksen lainan korosta

Kulut

 • Välitysmaksu 2% vuodessa lainan kokonaissummasta
 • Avausmaksu 7,5%
 • Tilinhoitomaksu 5,50 € / kk
 • Henkilökohtainen korko 2.9-10%*
 • *) Kulut ovat henkilökohtaisia. Näet omat kulusi lainatarjouksestasi.
Fixura logo

Fixura on 1000-10000 euron vertaislaina 2-5 vuoden takaisinmaksuajalla. Fixura vertaislainaa voivat hakea Suomessa vakituisesti asuvat ja luotto- ja oikeustoimikelpoiset henkilöt. Lainan hakijan tulee olla 21–68 -vuotiasLuottotiedot tarkistetaan Soliditet.fi -kautta. Fixura lainan saanti edellyttää säännöllisiä tuloja ja verkkopankkitunnuksia.

Fixura on  vertaislaina

Fixura poikkeaa monista muista tutuista lainapalveluista sillä, että lainaa ei haeta yritykseltä vaan toisilta käyttäjiltä. Tästä käytetään nimitystä vertaislaina. Lainanhakijat täyttävät hakemuksen ja antavat tiedot millä ehdoilla lainaa haluaavat hakea. Henkilöt, jotka lainaa myöntävät voivat itse päättää kenelle lainaa myöntävät ja hyväksyä tai jättää hyväksymättä lainatarjoukset.

Mitä laina maksaa? Fixura kulut

Lainahoitokulut Fixuran lainoissa ovat seuraavat: Fixuran välitysmaksu on 2% vuodessa lainan alkuperäissummasta. Eli lainatessasi 5000 euroa, välitysmaksu on 100 euroa vuodessa, joka peritään tasaerissä kuukausittain niin kauan kuin maksat lainaa takaisin.

Lainojen avausmaksu on 7,5%, ja se vähennetään heti lainasummasta. Eli jos lainaat 1000€ saat tilillesi 1000€ - 75€ eli 925€. Tilinhoitomaksu (5,5€) peritään jokaisesta tapahtumasta, eli se tulee kuukausilaskun yhteydessä. Lainan vahvistaminen tekstiviestillä maksaa 4€.

Huom. Lainan korot vaihtelevat asiakkaan mukaan riippuen aiemmasta maksuhistoriasta, olemassa olevasta omaisuudesta ja mahdollisten takaajien mukana olosta. Sivuilta löytyvät lainasummat on laskettu edullisimman lainakoron, eli 6% mukaan, joten lainan kulut voivat poiketa merkittävästikin listan summista. Lainakorko voi olla edullisimmillaan 6% ja kalleimmillaan 27%. Lainojen takaisinmaksuajan voi valita 12 ja 60 kuukauden väliltä. Fixuran sivuilta löydät laskurin mistä näet paljonko lainan kuukausikulut ovat eri lainakoroilla ja laina-ajoilla.

Vertaislainaan sijoittaminen

Fixura on kätevä myös rahaa lainaavien kannalta. Lainaajan ei tarvitse valita yhtä yksittäistä lainaa, jonka haluaa rahoittaa vaan voi jakaa riskiä tarjoamalla rahaa useammalle lainanhakijalle pienemmällä osuudella.

Vertaislainoihin sijoittaminen on viime vuosina noussut todella suosituksi tavaksi sijoittaa, sillä se on ollut todella tuottoisaa ja joustavaa. Jo suhteellisen pienelläkin summalla voi aloittaa sijoittamisen. Vertaislainoissa kokonaistuotto sijoitetulle pääomalle on paljon enemmän kuin melkein missään muussa sijoituskohteessa, sillä esimerkiksi Fixuralla keskimääräinen korkotuotto on ollut yli 10 prosenttia.

Kokemuksia vertaislainasta

Vertaislainoja on ollut Suomen markkinoilla jo pian kymmenen vuotta. Fixuran lisäksi on myös muita vertaislainoja välittäviä yrityksiä, kuten Fellow Finance ja Lainaaja.fi. Myös Creditguru välittää vertaislainoja, mutta tämän firman perimät välityspalkkiot ovat niin huikaisevan suuria, selvästi suurempia kuin näiden kolmen muun.

Lue vertaislainoista uutinen täältä.

Vertaislaina on uudenlainen lainamuoto, josta ollaan oltu myös julkisuudessa huolissaan. Sillä vertaislainoja välittävät yritykset ovat pelkästään palvelualusta, digipalvelu, eikä näillä ole itsellään mitään tekemistä rahoituksen kanssa, nämä ainoastaan välittävät lainoja. Toisaalta palvelusta todelliset ihmiset ottavat todellisia lainoja, joten julkisesti on puhuttu että myös vertaislainaus pitäisi olla luvanvaraista toimintaa, kuten pikalainat ja kulutusluotot ovat.

Onko sinulla kokemuksia vertaislainasta tai vertaislainoihin sijoittamisesta? Kerro kokemuksesi alla olevalla lomakkeella, sillä nämä kokemukset ovat muille kuluttajille kultaakin arvokkaampia!

Fixura Yhteystiedot

Fixura Ab Oy
Hovioikeudenpuistikko 15 C 29
65100 Vaasa
Y-tunnus: 2246639-7

Sähköposti: info[ät]fixura.fi
Puh: 020 7344 530
Avoinna ma-pe 9.00 - 16.00

Tarkistathan kulutusluoton tiedot ennen lainan hakemista fixura.fi-sivulta.

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun