Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Ferratum

Ferratum

4.5 6 5 1
Lainan määrä: 50 - 4000€
Maksuaika: 3kk - 4v
Ikäraja: 25-69 vuotta
Vuosikorko: 10%

Parhaat edut

 • Nopea lainapäätös noin 5 minuutissa
 • Ilmainen asiakaspalvelunumero
 • Lainaa jopa 4000€
 • Myönnetään 25-69 vuotiaille

Huomioitavaa

 • Ensimmäinen laina tulee nostaa klo 7-23
 • Myöhemmin voit nostaa lainaa 24/7

Kulut

 • Nimellinen vuosikorko 10%
 • Avausmaksu: 0€
 • Nostopalkkio 0€
 • Tilinhoitomaksu 9,90€/kk
 • Todellinen vuosikorko alk.: 11,86%
Ferratum logo

Ferratum Finland myöntää 50-4000e pikalainaa & Ferratum Joustava -lainaa. Lainaa voi hakea yli  25 -vuotiaat luottokelpoiset ja hyvin raha-asiansa hoitaneet henkilöt. Yläikäraja lainan hakemiselle on 69 -vuotta. Lisäksi lainan hakijalta oletetaan henkilökohtaista pankkitiliä, sähköpostiosoitetta sekä matkapuhelinliittymää. Nykyään Ferratum Pluslainaa ei ole enää. Näet alla Ferratumin tämän hetkiset lainavaihtoehdot:

Joustava-joustoluotto 

 • 2000€ joustoluotto, josta voit nostaa haluamasi summan ilman uutta hakemusta
 • Ikäraja 25 -vuotta
 • Uusille ja vanhoille asiakkaille
 • Edullinen ja vakaa kuukausierä, ei kiinteitä kuukausimaksuja tai piilokuluja
 • Nimellinen vuosikorko 10%
 • Nostopalkkio 0€
 • Tilinhoitomaksu / kuukausimaksu 9,90€
 • Luoton avausmaksu 0€
 • Maksuvapaa kuukausi 0€
 • Voi valita sopivan lainasumman 4000 euroon asti
 • Takaisinmaksu minimissään 3% lainasaldosta tai minimissään 20 euroa
 • Esimerkki lainan takaisinmaksusta: 1500€ lainalle todellinen korot huomioiva vuosikorko on 219.29%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3311,31 mikäli asiakas nostaa kerralla 1500€ ja maksaa sen takaisin 20 erässä kuukausittain.

Ferratum on suomalainen luotonantaja, joka aloitti toimintansa Helsingissä jo vuonna 2005. Tällä hetkellä sillä on toimintaa 23 maassa, mikä kertoo voimakkaasta kasvusta ja varteenotettavasta asemasta eurooppalaisilla kuluttajalainamarkkinoilla. Ferratumin emoyritys on listattu Frankfurtin pörssiin. Tämän luottolaitoksen perusarvo on suomalainen rehellisyys, mikä onkin todellinen valttikortti. Tästä kertoo jo miljoona tyytyväistä asiakasta. Yritys tarjoaa erilaisia laina- ja luottovaihtoehtoja netissä niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Ferratum laina on haettavissa näppärästi netissä täytettävällä hakemuksella. Lainahakemukset käsitellään todella ripeällä aikataululla. Parhaassa tapauksessa lainarahat ovat hakijan tilillä jo samana pankkipäivänä. Lainojen korko- ja käsittelykulut ovat erittäin kilpailukykyiset, joten Ferratumin palveluja voidaankin lämmöllä suositella, jos käyttövarat ovat tilapäisesti lopussa.

 • Lainaa nopeasti ja kätevästi netistä
 • Lainaa voi hakea vuorokauden ympäri
 • Auttavainen asiakaspalvelu auttaa ongelmatilanteissa
 • Uusille asiakkaille täysin koroton pikavippi
 • Kilpailukykyiset lainanhoitokulut ja korot

Kuka voi hakea lainaa Ferratumilta?

Ferratum tarjoaa lainoja netissä niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Ferratum pikalaina ja kulutusluotto ovat tuotteista suosituimpia, ja niitä on todella helppoa hakea täyttämällä nettilomake. Lainaa myönnetään 50 eurosta aina 2000 euroon asti. Aiemmin Ferratumilla oli mukana myös 20000 euron Ferratum Prime laina, mutta sen myöntäminen loppui 30.8.2019. Muutamien perusedellytysten tulee kuitenkin täyttyä, ennen kuin rahojen voidaan odottaa kilahtavan pankkitilille. Lainaa hakevan yksityishenkilön tulee olla täyttänyt 20 vuotta. Muita edellytyksiä lainan saamiselle ovat sähköpostiosoite ja matkapuhelinliittymä. Hakijalla tulee olla käytössä verkkopankkitunnukset, joita käytetään tunnistautumiseen lainaa haettaessa. Hakijan tulee lisäksi asua Suomessa ja hänen tulee olla hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Maksuhäiriömerkintä tai luottotieto-ongelmat ovat siis yleensä esteenä lainan saamiselle. Ennen lainan hakemista on hyvä tutustua eri lainatuotteiden ehtoihin. Myös Ferratumin asiakaspalvelu auttaa mielellään ongelmatilanteissa.

Ferratum tarjoaa myös kiinnostavia lainaratkaisuja yrityksille, jotka haluavat kasvattaa käyttövarojaan. Edellytyksenä yrityslainan saamiselle on vakiintunut toiminta, eli yrityksen tulee olla ollut toiminnassa vähintään kahden vuoden ajan. Toinen edellytys koskee liikevaihtoa: sen täytyy ylittää 75 000 euroa vuodessa, jotta laina voidaan myöntää. Myös yrityksen johdon tulee toimia Suomessa, jotta kaikki lainan saantiedellytykset täyttyisivät. Aloittavan yrityksen ei siis kannata hakea starttirahan tyyppistä rahoitusta Ferratumilta. Oli kyseessä sitten yksityishenkilö tai yritys, Ferratumin lainat ovat varteenotettava vaihtoehto, kun käyttövarat ovat tilapäisesti ehtyneet. Lainojen hakeminen käy näppärästi netissä. Joustavuudesta ja hyvästä asiakaspalvelusta kertoo myös, että tämä lainanmyöntäjä ei vaadi perusteluja, mihin laina aiotaan käyttää.

Miten lainaa haetaan?

Ferratum on tehnyt lainan hakemisesta lähes uskomattoman helppoa ja vaivatonta. Kaikki tapahtuu kätevästi netissä, joten turhalta konttoreissa jonottamiselta ja tapaamisissa juoksemiselta vältytään. Yrityksen nettisivuille täytetään ensin yhteystiedot, sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero. Sen jälkeen voidaan siirtyä pankkitunnistautumiseen. Näin varmistutaan lainan hakijan henkilöllisyydestä. Tunnistautuminen lisää lainan hakemisen turvallisuutta huomattavasti. Kun hakijaa koskevat tiedot on täytetty ja vahvistettu tunnistautumisella, on aika siirtyä varsinaisen lainahakemuksen täyttämiseen. Siinä hakija ilmoittaa haettavan lainatuotteen ja lainasumman. Yksityishenkilöille on tarjolla neljä erilaista lainaa: Koroton-pikalaina on tarjolla ainoastaan uusille asiakkaille. Sopiva-kulutusluottoa sekä Plus- ja Prime-lainoja puolestaan voivat hakea myös vanhat asiakkaat.

Ferratum on rakentanut myös yrityslainan yhtä helppokäyttöiseksi kuin yksityishenkilöille myönnettävät lainat. Hakemukset täytetään netissä yksityislainan tapaan. Lainoja voi kuitenkin aina hakea vain yhtä kerrallaan, eli päällekkäisiä lainoja ei voida myöntää. Jos haussa on vertaislaina, tämä luotonantaja ei voi sitä tarjota. Kun lainaa haetaan netistä, oma takaisinmaksukyky kannattaa myös arvioida ennen hakemuksen täyttämistä. Ferratum käsittelee sekä yksityishenkilöille että yrityksille myönnettävät lainat nopealla aikataululla. Kun hakemus on klikattu netissä matkaan, Ferratumin henkilökunta tarkistaa siihen liittyvät yksityiskohdat ripeästi. Lainapäätös saapuu todella nopeasti, jopa muutamien minuuttien kuluessa. Rahansiirtoja tehdään kuitenkin vain klo 7-23 lainsäädännöstä johtuen. Ferratumin asiakaspalvelu on kuitenkin auki vuorokauden ympäri, joten sieltä saa apua jokaiseen lainanhakuun liittyvään ongelmaan.

Miten paljon voidaan lainata?

Ferratum on kehittänyt erilaisia lainoja niin yksityishenkilöiden kuin yritystenkin tarpeisiin. Koroton-pikavippi on nimensä mukaisesti koroton ja kuluton laina, joka myönnetään vain uusille asiakkaille. Se on suuruudeltaan 50-300 euroa. Tämän lainan takaisinmaksu on hoidettava ripeällä aikataululla 7-30 päivässä. Joustava-kulutusluotto vastaa suurempaan rahantarpeeseen, ja sen enimmäismäärä on 2000 euroa. Joustava-luoton etu on, että koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla. Rahavarasto on siis asiakkaan kulutettavissa vähitellen ja joustavasti tarpeen mukaan. Myönnetty luotto on käytettävissä vuorokauden ympäri, ja summaa lyhennetään kuukausittaisilla minimiveloituksilla.

Ferratum on vastannut asiakkaiden tarpeisiin luomalla vielä kaksi lainasummaltaan suurempaa tuotetta yksityishenkilöille, jotka haluavat hakea lainaa ilman vakuuksia. Ne ovat Plus-laina ja Prime-laina, joista jälkimmäinen päättyi 30.8.2019. Plus-laina on vähintään 12 kuukaudeksi annettava joustoluotto, joka voidaan myöntää vain 25 vuotta täyttäneille henkilöille. Enimmäislainasumma on jopa 5 000 euroa. Se tarjoaa yksityishenkilöille kilpailukykyisen luottovaihtoehdon isommillekin ostoksille tai kodin investoinneille. Vanha Ferratum Prime oli myös vakuudeton laina. Prime-laina oli lainasummaltaan Ferratumin suurin yksityislaina. Se myönnettiin kertalainana, joka on suuruudeltaan 3 000 - 20 000 euroa. Edellytyksenä oli 25 vuoden ikä. Vuoden 2019 syksyllä tulleen lakimuutoksen myötä Ferratum Prime kuitenkin jäi pois Ferratumin lainapalvelusta. Lainaa haettaessa hakijalta saatetaan pyytää todisteita tuloista, kuten esimerkiksi palkkatodistuksia. Ferratumin asiantuntijat arvioivat yrityksen takaisinmaksukykyä tärkeisiin tunnuslukuihin ja projektin luonteeseen perustuen. Tämä lainanmyöntäjä on siis varteen otettava vaihtoehto perinteisiin pankkeihin verrattuna myös bisneslainojen antajana. Moderni ja joustava palvelu säästää yrittäjän aikaa ydinliiketoiminnasta huolehtimiseen.

Miten laina maksetaan takaisin?

Ferratum-lainojen takaisinmaksu on määritelty lainatuotteen mukaan. Lainaehtoihin ja takaisinmaksusuunnitelmaan kannattaa aina tutustua ennen lainan hakemista. Takaisinmaksuajat vaihtelevat nimittäin tuotteesta riippuen seitsemästä päivästä aina kymmeneen vuoteen. Ferratum Koroton-pikalaina on määräaikainen laina, joka maksetaan kerralla takaisin. Lainasumman ollessa minimimäärä eli 50 euroa aikaa takaisinmaksulle on seitsemän päivää. Kun lainaa on otettu 300 euroa, se tulee maksaa takaisin 30 päivän kuluessa. Sopiva-kulutusluoton takaisinmaksuaika on sidottu kuukausittaisiin tasaeriin, ja se on vähintään 10 % lainasummasta. Kuukausierän minimimäärä on lisäksi 100 euroa. Kuukausierää mitoitettaessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että mitä pidemmäksi laina-aika kasvaa, sitä enemmän korkokuluja lainasta syntyy.

Suuremmille lainasummille takaisinmaksuajat ovat pidemmät. Plus-lainan takaisinmaksuajaksi voidaan valita 12, 24 tai 36 kuukautta. Prime-laina puolestaan voidaan ottaa 1-10 vuodeksi, ja takaisinmaksu voidaan siten mitoittaa täysin omien tarpeiden mukaiseksi. Ferratum tarjoaa nettisivuillaan näppärät laskurit, joiden avulla lainan kokonaiskustannuksia on helppo arvioida etukäteen erilaisilla maksuajoilla ja lainasummilla. Yrityslainoissa takaisinmaksuajat vaihtelevat lainasumman ja kuukausierien mukaan. Tilannetta valaistaan Ferratumin nettisivuilla muutamien yksinkertaisten ja selkeiden esimerkkien muodossa. Tämä yritys on varteen otettava vaihtoehto, kun suunnitteilla on lainan kilpailutus, sillä lainan hakeminen, lainatuotteet ja takaisinmaksu on suunniteltu asiakkaiden tarpeet huomioon ottaen. On kuitenkin aina tärkeää huomioida, että lainan takaisinmaksu on hoidettava moitteettomasti ja suunnitellussa aikataulussa ylimääräisten kulujen välttämiseksi.

Yhteenveto

Ferratum on luotettava suomalainen luotonantaja. Se tarjoaa lainoja yksityishenkilöille ja yrityksille kätevästi netissä. Yrityksen kotisivulta löytyvät selkeät ja yksityiskohtaiset tiedot eri lainoista, enimmäislainasummista, takaisinmaksuajoista sekä lainan kokonaiskustannuksista. Lainan hakeminen tapahtuu helposti nettilomakkeen kautta. Lainan hakemiseen tarvitaan henkilökohtaiset pankkitunnukset. Uusille asiakkaille on tarjolla erittäin edullinen, täysin koroton ja kuluton pikalaina. Myös muiden lainojen kulut ja korot ovat erittäin kilpailukykyiset. Lainan hakemiseen ei koskaan tarvita vakuuksia. Hakijan raha-asioiden tulee yleisesti ottaen olla kunnossa, jotta laina voitaisiin myöntää. Palvelu on tehokasta ja nopeaa, sillä vastaus lainahakemukseen saadaan jopa minuuttien kuluessa. Parhaassa tapauksessa rahat ovat käytettävissä jo saman päivän aikana. Tätä joustavaa lainapalvelua voi suositella kaikille!

Laina hakeminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla tai tekstiviestillä. Verkkopankkitunnuksilla haettaessa tulee lainan hakijalla olla joku seuraavista pankeista: Nordea, OP Pohjola, Sampo Pankki, Aktia, Säästöpankki, POP-Pankki, Handelsbanken tai S-Pankki. Lainan hakemiseen tarvitaan PIN-koodi, jonka saa verkkopankkitunnuksilla tai Postin avulla. Tekstiviestien lähettäminen maksaa normaalin tekstiviestihinnan.

Käyttäjien kokemukset ovat Ferratumille erittäin tärkeitä. Siksi he pyrkivät palvelemaan asiakkaitaan mahdollsimman kattavasti. Ferratum tarjoaa mm. ilmaisen chatin, josta voi kysyä lisätietoja lainasta. Onko sinulla kokemuksia Ferratum Finland lainasivustosta? Jaa omat kokemuksesi meille sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Lainakielto Ferratumiin?

Voit hakea itsellesi lainakieltoa Ferratumin lainohin liittyen. Lainakielto tehdään aina kirjallisesti. Lainakiellon saat, kun lähetät allekirjoitetun vapaamuotoisen ilmoituksen asiasta joko sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu (ät) ferratum.fi tai postitse. Lainakielto astuu voimaan heti. Lainakiellon voi halutessaan myös purkaa ja purku tulee niin ikään tehdä kirjallisesti, allekirjoitetulla vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse tai postitettuna. Lainakiellon purkamisen jälkeen on 14 vrk karenssiaika ennen kuin asiakas voi nostaa uuden luoton. Karenssiaika alkaa siitä, kun Ferratum on vastaanottanut lainakiellon purkupyynnön.

Tilisiirrot tapahtuvat ma-la 8-21 ja sunnuntaisin klo 12-18. Rahat siirtyvät kuitenkin vain pankkipäivinä ma-pe. Tilisiirrot tapahtuu nopeinten yllä mainituissa pankeissa, missä tilisiirrot tehdään 15 min pikasiirtona. Muihin pankkeihin tilisiirrot kestävät 1–2 pankkipäivää.

 

Huomautusmaksu 5e, viivästyskorko on korkolain mukainen

Ferratum Yhteystiedot

Ferratum Finland Oy
Ratamestarinkatu 11 A
00520 Helsinki
Y-tunnus 1950970-4

Sähköposti: asiakaspalvelu[ät]ferratum.fi
Puh: 0800 166 308
Avoinna: 24/7
Puhelun hinta on maksuton

Tarkistathan kulutusluoton tiedot ennen lainan hakemista ferratum.fi-sivulta.

Lainapaikkaan liittyvät uutiset

Pikalainayhtiö Ferratumille pankkitoimilupa
Ferratum Bankin uusi toimitusjohtaja: pikavippibisnes on fintechiä

Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin

Kokemuksia ja kommentteja

4
Hyvin toimi.. Sain ensilainaajana 200 euron lainan ilman kuluja!

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun