Vertaa 500-50000e kulutusluotot

Vertaa kulutusluotot ja löydä edullisin laina

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Vertaa ja lähetä hakemus, 3 askelta

Valitse lainasumma ja aika
Vertaa lainoja
Valitse sinulle sopivin

Kulutusluoton voi saada heti tilille

KulutusluototKulutusluotot eli käyttöluotot ovat kotitalouksille suunnattuja lyhytaikaisia lainoja. Kulutusluotot kuten pikalainat lasketaan usein kuuluvan yksityislainoihin, koska niitä hakevan tulee olla yksityinen henkilö.  Kulutusluotot ovat nopea tapa saada rahaa elämän eri menoihin. Kulutusluotot otetaankin yleensä silloin, kun tarvitaan rahaa pikaisesti jotain varten. Yleisiä syitä kulutusluottoihin ovat esimerkiksi auton osto, remontit, kodin elektroniikan hankkiminen jne. Kulutusluottoja kutsutaankin myös käyttöluotoksi. Lisää tietoa kulutusluotoista.

Kulutusluottoja on erilaisia, mutta yleensä ne vaihtelevat 500 – 20 000 euron välillä. Takaisinmaksuaika on yleensä 1-5 vuotta, mutta joissain tapauksissa huomattavasti pidempikin. Kulutusluottoja myönnetään pidemmällä maksuajalla kuin esimerkiksi pikavippejä, joten maksuerät saattavat olla hyvinkin pieniä. Kulutusluottojen todelliset vuosikorot riippuvat takaisinmaksuajasta ja lainan suuruudesta.

Kulutusluottoja myönnetään sekä vakuuksia vastaan että ilman niitä. Kulutusluotoista on tullut nopeasti hyvin suosittuja, mutta tulisi pitää mielessä, että ne eivät sovi jokaiseen tilanteeseen. Ennen kulutusluoton ottamista kannattaa aina miettiä muutamaa seikkaa. Onko luotto välttämätön ja oletko kykeneväinen maksamaan sen takaisin sopimuksen edellyttämällä tavalla. Luottoa ei ikinä tule hakea hätäillen, sillä harkitsemattomat luotonotot saattavat johtaa taloudellisiin vaikeuksiin. Ennen luoton hakemista kannattaa aina tehdä budjetti tuloista ja menoista. Suositeltavaa on ottaa huomioon myös mahdolliset ylimääräiset tai odottamattomat menot.

Ennen luoton hakemista kannattaa aina tehdä budjetti tuloista ja menoista

Kulutusluottoja myöntävien yritysten pitää nykyään kuulua aluehallinnon rekisteriin. Tämä on lisännyt luotonannon luotettavuutta ja palvelua. Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä muut rahoitusyritykset. Laina-ajat ja luoton määrä vaihtelevat huomattavasti. Pankkien myöntämät kulutusluotot ovat yleensä markkinoiden edullisimpia. Pankit kuitenkin yleensä haluavat tietää, mitä varten luottoa haetaan. Tämän lisäksi pankit yleensä vaativat kulutusluottoja varten vakuudet tai takauksen, varsinkin jos kyseessä on isompi laina.

Nykyään markkinoilla on myös paljon lähinnä Internetissä toimivia kulutusluottoja myöntäviä yrityksiä. Monet näistä myöntävät kulutusluottoja ilman vakuuksia ja takauksia. Koska luottotappioiden riski on vakuudettomissa lainoissa suurempi, näiden yritysten tarjoamat lainat ovat myös korkeakorkoisempia kuin pankkien myöntämät lainat. Koveneva kilpailu markkinoilla on kuitenkin saanut aikaan sen, että myös Internetissä toimivien luotonantajien korot ovat laskeneet. Kulutusluottoa tarjoavien yritysten lukuisuuden vuoksi onkin järkevintä suorittaa vertailua luotonottoa harkitessa. Tälle sivulle olemme listanneet yleisiä kulutusluottoja myöntäviä yrityksiä, jotta voit helpommin tehdä kulutusluottovertailua.

Kulutusluottoihin pätevät pitkälti samat ehdot kuin muihinkin lainoihin. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja luottotietojen tulee olla puhtaat. Ikäraja tosin vaihtelee kulutusluotoissa. Joitain luottoja varten esimerkiksi hakijan tulee olla 25 täyttänyt. Osalle luotonantajista kuten Halensille ja Ostosrahalle riittää kuitenkin 21 tai 22 vuoden ikä. Monia kulutusluottoja varten vaaditaan hakijalta myös säännölliset tulot. Hakijan tulee myös olla Suomessa kirjoilla.

Kulutusluottojen kustannukset ja takaisinmaksu

Kulutusluottojen kustannukset ovat viime vuosina tulleet alaspäin. Silti niiden todellisia kustannuksia voi olla hankala laskea. Todellinen vuosikorko on ainoa tapa saada selville kulutusluoton kokonaiskustannukset. Vuosikorkoon lasketaan korkojen lisäksi kaikki muut maksut ja kustannukset, joita lainanottajalle kertyy, ja sen jälkeen tämä suhteutetaan lainattuun kokonaissummaan. Aikaisemmin vuosikorot saattoivat liikkua sadoissakin prosenteissa, mutta nykyään normaalit vuosikorot liikkuvat 8-30 % välillä yhä kilpailukykyisempien markkinoiden ansiosta. Mitä pidempi maksuaika, sitä korkeammiksi nousevat myös kustannukset.

Kulutusluotot maksetaan takaisin sopimuksen edellyttämän aikataulun mukaan. Ennen luotonottoa kannattaakin harkita tarkkaan, missä ajassa on kykenevä maksamaan lainan takaisin. Maksuehdoissa saattaa olla suuria eroavaisuuksia. Esimerkiksi lainanhoito- ja käsittelymaksut vaihtelevat. Yleensä kulutusluotot maksetaan takaisin tasasuuruisina erinä. Jotkin kulutusluotot ovat joustavia, mikä antaa hieman suojaa maksuvaikeuksia vastaan. Lainanantajan kanssa on yleensä mahdollista neuvotella mahdollisten maksuvaikeuksien ilmetessä. On lainanantajankin etujen mukaista, että lainaaja kykenee maksamaan velkansa takaisin, vaikka pidemmällä aikavälillä. Useat kulutusluotot on myös usein mahdollista yhdistää yhdeksi suuremmaksi luotoksi, jolloin luoton hallinta helpottuu.

Kulutusluotot eli käyttöluotot ovat nykyään kätevä ja helppo tapa lainata rahaa nopeasti arjen eri tarpeisiin, niin pieniin kuin suurempiinkin. Sivuiltamme löydät kätevän kulutusluottolaskurin, jolla laskea eri kulutusluottojen todelliset kustannukset, ja näin saat selville mitkä kulutusluotot sopivat juuri sinun tarpeisiisi ja suunnitelmiisi.

Oletko sinä käyttänyt kulutusluottoja? Onko kaikki mennyt kuten pitääkin? Oletko saanut kulutusluottosi heti tilille vai oletko joutunut odottamaan pidempään? Jaa kommenttisi kulutusluottosta kommentoimalla.Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun