Vertaa kulutusluotot netistä

Vertaa 500-50000 euron netistä haettavat kulutusluotot

-
100
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:96€
Vuosikorko:9.34%
Yhteensä:1096€

Kuukausierä

46€

Kulutusluoton hakeminen netistä

Kulutusluoton hakeminen netistä on helppoa. Tässä artikkelissa kerrotaan selvästi ja yksinkertaisesti kulutusluoton hakemiseen liittyvistä käytännöistä sekä kerrotaan kuinka luottoa haetaan.

Hakukäytännöt vaihtelevat jonkin verran riippuen siitä mistä firmasta olet lainaa hakemassa. Lainantarjoajat, jotka välittävät toisten yhtiöiden kulutusluottoja, kysyvät usein tarkemmat tiedot ensimmäisen lainahakemuksen jälkeen. Tällasia lainantarjoajia ovat esimerkiksi Freedom Rahoitus, Etua.fi sekä Rahalaitos.

Esimerkiksi Halens Yksityislainan lainahakemuksessa netissä täytetään hyvin tarkasti jo ensimmäiseen kaavakkeeseen tiedot mm. tuloista ja entisistä lainoista.

Kulutusluotto tarkoittaa yleensä yli 2000 euron lainaa, jota varten ei tarvita erikseen vakuuksia. Lainantarjoajat haluavat kuitenkin varmistaa, että lainan hakija on maksukykyinen ja pystyy maksamaan hakemansa lainan määräajassa takaisin. Tätä varten yhtiöt kysyvät tarkasti monenlaisia tietoja hakijan henkilökohtaisesta taloustilanteesta. Mitä suuremmasta lainasta on kyse, sitä tarkemmin tietoja katsotaan. Tiedot vaikuttavat joillakin yhtiöillä myös lainaehtoihin kuten vuosikorkoon.

 

Kulutusluotto tarkoittaa yleensä yli 2000 euron lainaa, jota varten ei tarvita erikseen vakuuksia.

 

Lainahakemuksen täyttäminen

Lainantarjoajien sivuilla on hyvin selvästi ilmaistu sivu, jossa lainaa voi hakea. Joillakin sivuilla täytetään muutama tieto: haluttu lainasumma, suunniteltu takaisinmaksuaika sekä hakijan henkilö- ja yhteystiedot henkilöturvatunnuksineen. Useimmissa hakemuksissa kysytään myös työsuhteen muotoa sekä asumismuotoa. Kulutusluottoa ei myönnetä luottotiedottomalle eikä ilman säännöllisiä kuukausituloja elävälle, ja nämä hakijat luottoyhtiöt haluavat tiputtaa jo tässä vaiheessa pois. Hakemuksen tekeminen ja lainapäätös ovat hakijalle ilmasia.

Kulutusluottohakemuksen täyttäminen netissä

Lainasumma kannattaa miettiä tarkoin, sillä sinun pitää pystyä maksamaan se takaisin. Toisaalta se kannattaa mieluummin mitoittaa yläkanttiin, koska monet lainantarjoajat saattavat tarjota haettua pienempää summaa. Myös lainaehdoista kannattaa tarkistaa otetaanko avausmaksu suoraan lainattavasta summasta vai saako sen tilille ja maksetaanko se kuukausittain takaisin.

Lainahakemuksen eteneminen

Esimerkiksi Freedom Rahoituksen hakuprosessi etenee niin, että kun luottohakemus on saapunut yhtiöön, asiakkaalle soitetaan ja puhelimessa kysytään tarkemmat tiedot lainahakemusta varten. Esim. Halens Yksityislainan hakemuksessa nämä tiedot täytetään heti ja lainapäätöksen saa heti.

Hakijan tulee luovuttaa hakemusta varten useimmiten seuraavat tiedot:

 1. lainan käyttötarkoitus
 2. käytettävissä olevat kuukausitulot
 3. puolison kuukausitulot, vaikka tämä ei olisi yhteishakijana lainassa
 4. vanhat lainat, kulutusluotot ja luottokorttivelat sekä näiden kuukausilyhennykset
 5. lasten lukumäärä
 6. asumismuoto, omistusasuntoon muuttokuukausi
 7. siviilisääty
 8. tilinumero

Tiedot kannattaa ottaa selville ja kirjoittaa valmiiksi paperille jo ennen lainahakemusta, jotta kaikki sujuu jouhevasti ja hyvin. Tietoja on kankea lähteä hakemaan esimerkiksi puhelun aikana.

Näiden tietojen perusteella lasketaan asiakkaan maksukyky. Maksukyky vaikuttaa useissa yhtiöissä muun muassa lainankorkoon. Mitä riskialttiimpi lainaaja, sitä korkeampi korko.

 

Lainapäätös

Kun tiedot on annettu, lainapäätös tulee muutaman tunnin sisällä. Päätöksestä joko soitetaan tai ilmoitetaan sähköpostilla tai molempia. Päätöksen jälkeen laina on siirrettävissä tilille yleensä samantien. Nykyään useimmilla lainantarjoajilla on turvallinen käyttöjärjestelmä asiakkaiden käytössä. Tämän järjestelmän avulla asiakkaat voivat itse seurata luottojaan ja, mikäli kysymyksessä on luottotili, seurata luottotilin tilannetta ja siirtää netissä itse rahaa pankkitililleen.

Asiakasjärjestelmässä voi itse käydä myös muuttamassa luottotilin maksimisummaa, eräpäivää ja muita asioita, mutta tämä kaikki yleensä maksaa. Erilaisten palveluiden hinnat kannattaa selvittää etukäteen jotta ei tule yllätyksiä. Hinnat pitäisi löytyä lainantarjoajien nettisivuilta tai viimeistään lainapäätöksen yhteydestä.

Todellinen vuosikorko, johon siis kuuluvat kaikki luoton todelliset kulut kuten käsittely- ja tilinhoitomaksut, pitää selvitä lainapäätöksestä. Mikäli kattavia tietoja ei löydy, asia kannattaa selvittää puhelimella lainantarjoajalta, näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Pelkkää ohjeellista vuosikorkoa ei kannata tuijottaa, sillä kulutusluottoyhtiöt perivät sen lisäksi usein aika suolaisia käsittelymaksuja.

Lainapäätös on voimassa vasta, kun rahat ovat siirtyneet tilillesi. Rahat tulee siirtää omalle tilille tietyn ajan kuluessa, muuten lainapäätös raukeaa.

Kulutusluoton hakeminen netistä lyhyesti:

 • Eri luottoyhtiöiden hakukäytännöt saattavat vaihdella jonkin verran
 • Kulutusluoton hakemista varten sinun tulee luovuttaa melko paljon yksityistalouttasi koskevia tietoja
 • Lainan kulut ja korko saattaa vaihdella asiakkaan maksukyvystä riippuen
 • Todellinen vuosikorko kannattaa selvittää ennen lainapäätöksen hyväksymistä

 Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä edullisin
Siirry alkuun