Vertaa 500-50000e autolainat

Tarvitsetko lainaa autoon? Katso edullisin laina.

-
50
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Autolaina

AutolainaAuton hankintaan ja autolainaan on tänä päivänä valittavana useita erilaisia rahoitus vaihtoehtoja. Autorahoitusta tarjoavat niin autoliikkeet, pankit kuin muutkin rahoituslaitokset. Kuten lainan hakemisessa yleensä myös autorahoitusta harkitessa kannattaa miettiä omia tarpeitaan ja taloudellista tilannettaan.

Leasing on kätevä ja usein myös edullinen tapa hankkia uusi auto käyttöön. Leasing-sopimuksen voi tehdä yleensä suoraan autoliikkeessä, mutta myös pankit tarjoavat leasing-rahoitusta. Leasingissä autoa ei omisteta vaan sen käytöstä maksetaan yleensä kiinteää kuukausivuokraa. Vuokraan sisältyvät yleensä myös vuosihuollot. Leasingsopimuksen voi tehdä useallekin vuodelle, mutta yleisin sopimuskausi on 2-4 vuotta. Vuokrasopimusta voi useissa tapauksissa myös jatkaa.

Ensimmäinen vuokraerä on usein 10-20 % auton hinnasta. Rahoitus-leasingissä ei yleensä ole kilometrirajoituksia. Niin sanotussa huoltoleasingissä on useimmiten ennalta sovitut kilometrirajoitukset. Kiinteä kuukausivuokra perustuu ajokilometrien määrään ja sopimuskauden pituuteen. Leasingissä auto toimii vakuutena. Leasing on huoleton tapa hoitaa autorahoitus, sillä auton arvon alenemisesta ei tarvitse huolehtia. Autoliike hoitaa yleensä auton rahoituksen, tilauksen, vakuutukset, rekisteröinnin, huollot ja korjaukset puolestasi. Riippuen leasingin ehdoista sopimuskauden päättyessä auton voi myydä, vaihtaa tai palauttaa liikkeeseen. Leasingrahoitus sopii silloin, kun ei haluta huolehtia kaikista auton omistamiseen liittyvistä seikoista. Leasingissä maksetaan ainoastaan auton käytöstä, ei omistamisesta. Leasingissä auton käytön kustannukset on helppo arvioida etukäteen, eikä yllättäviä menoja juurikaan tule.

Autorahoitus osamaksulla

Autolaina on joustava kulutusluotto, joka otetaan auton ostamista varten. Autolainat ovat yleensä suhteellisen lyhytaikaisia muutaman tuhannen euron lainoja. Autolainoja tarjoavat autoliikkeet, pankit sekä yksityiset lainoihin erikoistuneet yritykset. Pankkien kanssa asioiminen autolainan suhteen on yleensä joustavaa. Autolainaa voi saada ilman vakuuksia, mutta usein auto toimii lainan vakuutena. Tarpeellisten vakuuksien ansiosta saadaan lainan korot pysymään suhteellisen alhaalla. Autorahoitus on vaivaton hoitaa osamaksulla. Autolainat ovat yleensä turvallisia ja vaivattomia lainoja. Ostaja ei jää auton myyjälle mitään velkaa, vaan laina hoidetaan rahoituslaitoksen kanssa. Auto on rahoituslaitoksen omaisuutta, kunnes se on kokonaan maksettu.
 

Osamaksu soveltuu sekä uusien että käytettyjen autojen ostoon. Yleisesti osamaksussa vaaditaan käsiraha, joka on yleensä noin 20-30 % ajoneuvon arvosta. Osamaksu on joustava tapa rahoittaa auto, sillä mahdollista vaihdettavaa autoa voi myös käyttää käsirahana. Osamaksuun perustuvassa rahoituksessa voidaan sopia omaan talouteen sopivat osamaksuerät. Kuukausimaksut ovat kiinteitä, mutta velan voi maksaa pois myös kerralla. Osamaksurahoituksen saa vaivatta suoraan myyjäliikkeestä. Ajoneuvon myyjä hakee ja avaa luoton ostajan puolesta. Luoton määrään vaikuttavat rahoituksen hakijan taloudellinen tilanne ja luottotarpeet. Osamaksua harkitessa kannattaa tarkkaan laskea omat tarpeet ja takaisinmaksumahdollisuudet. Takaisinmaksuerän suuruuteen vaikuttaa usein laina-ajan pituus. Laina-ajan pituus saattaa olla jopa viisi vuotta. Autonrahoitus osamaksulla antaa ostajalle vahvan aseman ostotilanteessa. Käteisellä maksaessa on mahdollista neuvotella lisävarusteista ja auton hinnasta.
 

Pankit ja autoliikkeiden kautta toimivat rahoittajat tarkistavat lainan hakijan luottotiedot ja maksukyvyn. Pankkien kautta otettavan lainan voi mahdollisesti yhdistää saman talouden jo olemassaoleviin lainoihin. Pankkien korot ovat usein myös hieman pienempiä kuin yksityisillä rahoittajilla. Autoliikkeen kautta hankittava autorahoitus taas on hieman vaivattomampi, sillä kaiken voi hoitaa samassa osoitteessa. Usein tämä onnistuu myös, jos pankki on luotottajana.
 

Markkinoilla on nykyään palveluita, jotka mahdollistavat autorahoituksen jopa yksityisiltä ostettaessa. Rahoituksen tarjoaja usein jopa tarkastaa autoon liittyvät tiedot ostajan puolesta. Rahoituksen tarjoaja myös hoitaa osamaksuun tarvittavan luoton hakemisen ja tilin avaamisen. Usein rahoitukseen voi liittää myös maksuturvan. Osamaksun korot vaihtelevat liikkeittäin. Ostettavat autot tulee yleensä vakuuttaa.
 

Autorahoitusta on nykyin helppo hakea Internetissä. Monet rahoituslaitokset tarjoavat verkkohakemuksia kotisivuillaan. Internetistä löytyy vaivattomasti myös laskurit eri autorahoitusvaihtoehdoille sekä sivustoja. joilla eri vaihtoehtoja vertaillaan.
 

Oletko sinä hakenut lainaa autoa varten? Mistä hait lainan ja millä perustein päädyit kyseiseen lainaan? Oliko se halvin autolaina vai painoiko muut syyt lainavalinnassa? Jaa omat tietosi autolainasta ja osallistu keskustelmaan.Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun