J.W.-Yhtiöt Oy lainat, vipit ja joustoluotot

J.W.-Yhtiöt Oy on lahtelainen, täysin kotimaisessa omistuksessa oleva lainapalveluita tarjoava firma, jolla on useita eri lainatuotteita netissä. J.W.-Yhtiöt on aloittanut toimintansa ensimmäisten pikavippifirmojen joukossa Suomessa, jo vuonna 2002. J.W.-Yhtiöiden ensimmäinen vippi oli Reissuluotto, jota markkinoitiin kärkkäästi katukuvassa ilmoittamatta selkeästi lainan kuluja, mistä firmalle asetettiinkin uhkasakko.

J.W.Yhtiöt Oy:n lainat ja vipit

Firman lainat ovat nykyään kaikki joustoluottoja, eli hakijalle myönnetään maksimissaan 3000€ (vip asiakkaille 4000€ Eurolimiitissä) laina, riippuen lainatuotteesta, jota sitten maksetaan joustavasti takaisin. Pääsääntöisesti edellä mainityt joustoluotot ovat saman tyyppisiä lainoja, ja kulutkin aika lailla samat. Jokaisesta nostosta peritään 15 prosentin nostoprovisio sekä lisäksi maksetaan korkoa lainapääomalle.

Aiemmin firman tarjoamat pikavipit olivat pieniä ja lyhytaikaisia vippejä, esimerkiksi  Herttavippi oli 100-400 euron pieniä lainoja. Sittemmin yritys on luopunut pienistä lainoista ja tarjoaa pääasiassa suurempaa luottolimiittiä.

J.W.-Yhtiöt luotettavuus ja kokemuksia

Mitään J.W.-Yhtiöiden lainaa ei voi hakea tai saada ilman luottotietoja! J.W.-Yhtiöt markkinoivat aluksi luottojaan epämääräisesti ja saivat ilmeisesti sakkoakin tästä. Kyseessä on kuitenkin kotimainen, luotettava yritys, joka toimii alan periaatteiden mukaisesti. Firman tarjoamat vipit eivät ole mitään edullisia lainoja, mutta toisaalta eivät markkinoiden kalleimpiakaan. Kaikissa luotoissa hinnoittelu on selkeää ja yksinkertaista, joten yllätyksiä ei pitäisi tulla.

Oletko itse ottanut lainaa kyseiseltä firmalta? Miten lainapalvelu on sujunut, tuliko yllätyskuluja? Kerro kokemuksesi alla olevalla kommenttilomakkeella muille.

J.W.-Yhtiöt Oy perintä

J.W.-Yhtiöt Oy:llä on oma perintätoimisto Kontio, joka perii myös pikavippien ja joustolimiittien saatavat. Nettikeskusteluissa on suuri määrä kokemuksia ja valituksia siitä, kuinka kyseenalaisesti tämä firma ja Kontio ovat toimineet perinnässä. Esimerkiksi maksuvaatimuksia on lähetetty heti ja liian aikaisin sekä peritty liian suuria kuluja vaatimuksista ja selvittelyistä. Tätä nykyä Kontio toiminee laillisesti ja oikein.

Lain mukaan mikäli pikalainafirma ja perintätoimisto ovat samaa firmaa ja tällöin perintätoimisto perii ikään kuin omia saataviaan, perinnässä ei voida periä ns. normaaleja perintäkuluja, vaan jokaisesta maksuvaatimuksesta ja haasteesta voidaan määrätä vain 5 euron laskutuslisä. Tämä lakimuutos tuli voimaan vuonna 2013. Mikäli vippifirmojen perintätoimistot eivät toimi näin, kannattaa ottaa viipymättä yhteyttä kuluttajasuojaviranomaisiin.

Suomilimiitti

Suomilimiitti

Suomilimiitti on klassinen joustoluotto netissä, jossa voi hakea joustavasti 100-2000 euron limiittiä. Se toimii kuin luottokortti netissä, eli korkoja ja kuluja maksetaan vain käytetystä ja nostetusta lainapääomasta. Suomilimiitissä maksetaan jokaisesta nostetusta eurosta 15 prosentin nostoprovisio, paitsi ensimmäisen 500 euron erän Suomilimiitti tarjoaa ilman kuluja. Lainapääomalle maksetaan lisäksi 8,9 prosentin korkoa.

Suomilimiitin voi maksaa vaikka heti pois kokonaisuudessaan ilman muita kuin nostokuluja. Tai sitten voi maksaa lainan pois erissä, keskimääräinen maksuaika on 24 kuukautta. Lainaa maksetaan kuukausittain vähintään 50 euroa tai 12,5 prosenttia lainapääomasta.

Eurolimiitti

Eurolimiitti

Eurolimiitti on niinikään joustoluotto netissä, tässä korkein yläraja on 3000 euroa tai 4000 euroa vip-asiakkaille. Ensimmäisen 500 euron noston asiakas saa ilman kuluja, mutta tämän jälkeen nostoprovisio on sama kuin Suomilimiitissä eli 15 prosenttia. Kuukausikorko on 5,99 prosenttia ja minimilyhennys 10 prosenttia lainapääomasta.


Ekstraluotto

Ekstraluotto

Tässä joustoluotossa korkein luottolimiitti on 2100 euroa ja käytännössä tämä limiitti myönnetäänkin kaikille niille hakijoille, jotka saavat positiivisen lainapäätöksen. Tästä summasta nostetaan sitten tarpeellinen määrä. Nostokuluja ja korkoja maksetaan vain nostetusta summasta. Ekstraluotossa nostoprovisio on 19% sekä luottokorko on 8,9%.

Minimi laina-aika on 1 kuukautta ja maksimi laina-aika on 101 kuukautta, mikäli laina nostettaisiin kertanostona. 2100 euron lainassa todellinen vuosikorko on vähintään 210,78 % ja enintään 706,42 %.

Reissuluotto

Reissuluotto

Reissuluotto on yhtiön ainoa pieni pikavippi, sillä se on 100-400 euron suuruinen vippi. Nykyään Reissuluotto on kuitenkin muuttunut niin, että siinä on joustava, pitkä takaisimaksuaika. Esimerkiksi 400 euron vippi maksetaan takaisin vuoden aikana niin, että joka toinen kuukausi on lyhennysvapaa.

Esimerkkilaina: Laina-aika on 12 kk ja todellinen vuosikorko 48,75 %. Esimerkiksi 200 € lainan kokonaiskustannukset ovat 275 €.

Herttavippi

HerttavippiHerttavippi on ollut Reissuluoton kaltainen pieni 100-400 euron pikavippi, mutta tällä hetkellä lainatuotetta muokataan, eli Herttavippiä ei saa entisenlaisenaan. Päivitämme tietoja sitten, kun tiedämme miten J.W.-Yhtiöt ovat uudistaneet Herttavippiä.

Vippiluotto

Vippiluottoa ei ole enää käytössä. Vippiluotto oli 2000-4000 euron suuruinen joustoluotto netissä, jossa korkein maksuaika on ollut 2 vuotta. Vippiluoton nettisivuilla nettihakemus ei kuitenkaan toimi, joten ota yhteyttä puhelimitse. Vippiluotto toimii J.W.-Yhtiöiden aputoiminimen Luoteen Sirtox alla.

J.W.-Yhiöt Oy yhteistiedot ja asiakaspalvelu

Aleksanterinkatu 17 B
15110 LAHTI

Puh. 03 339 936Tarvitsetko lainaa?
Vertaa ja löydä sopivin
Siirry alkuun